pre_2.jpg

A disztópikus klipek sorát folytatja most egy indusztriális dalhoz készült videó – ami a Los Angeles-i iparirockos/metálos/szintipopos Precious Child legújabb dalához, a My Little Problemhez forgott és egy brazil születésű feminista poszt-internet videóművész, Cade készítette. A klip a biológia és a technika, a nő és a férfi, valamint a fájdalom és a gyönyör között elmosódó határt vizsgálja.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/21/18_testunk_gep_erzekszerveink_erzeketlenek_szexualitasunk_szintetikus
18+ Testünk gép, érzékszerveink érzéketlenek, szexualitásunk szintetikus

index_pecsi_szabadteri_nashville_teens_1967.jpg

Pécs a vidéki városok közül már az 1960-as években kiemelkedett színes beat-életével, napjainkra pedig a legtöbb országosan ismert zenekart kitermelő megyeszékhelynek számít. Az alapokat mindehhez a baranyai település erős klubhálózata adta. Az NKA Cseh Tamás Program kilencedik poptörténeti emlékpontját 2016. január 26-án avatták a fénykorát a nyolcvanas években élő DOZSO nevű klub tiszteletére. Poptörténeti időutazás Pécs öt legismertebb múltbeli koncerthelyére – elsőként a Pécsi Szabadtéri Színpadra. Koszits Attila írása.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/21/itt_a_cseh_tamas_program_legendas_pecsi_rocktorteneti_helyszinek_pecsi_szabadteri_szinpad
Itt a Cseh Tamás Program – Legendás pécsi rocktörténeti helyszínek: Pécsi Szabadtéri Színpad

t2_1.jpg

Magyarországon jövő csütörtökön, március 2-án mutatják be a T2 Trainspotting című filmet, aminek március 1-én, szerdán 19:00-kor lesz a premierje az Aréna Plázában. Erre nyer páros belépőt egy szerencsés Recorder-olvasó, de hogy még vonzóbb legyen a játék, a Universal Music Hungary jóvoltából adunk mellé egy filmzenelemez cd-t is, amin a kultikus eredeti film kultikus filmzenéjének újragondolt verziói mellett klasszikus és friss slágerek szerepelnek. Játékra fel!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/21/nyerj_t2_trainspotting_cd-t_es_belepot_a_film_magyarorszagi_premierjere
Nyerj T2 Trainspotting cd-t és belépőt a film magyarországi premierjére!

hangacsi.jpg

A zalaegerszegi gyökerű, zenekaros, utcazenész múlt után néhány éve szólóban dalokat megjelentető Hangácsi Márton több EP után jelenleg első nagylemezén dolgozik és ennek beharangozójaként mutatjuk a One című dal klipjét, amit a dalszerző-énekes a menyasszonyának írt és amihez táncos videó készült.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/21/klippremier_hangacsi_marton_one
Klippremier! Hangácsi Márton: One

immagine_band_poster.jpg

Az Elio e le Storie Tese, azaz az Elio és a feszült történetek nevű milánói rockegyüttest Stefano Belisari – művésznevén Elio – alapította 1980-ban és komikus, parodisztikus poprockzenéjükben tökéletesen feszül egymásnak a zenei sokszínűség a szatirikus elemekkel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/21/elio_e_le_storie_tese_budapesten_nyit_a_kultikus_szarkasztikus_olaszok_elso_europai_turneja
Elio e le storie tese – Budapesten nyit a kultikus, szarkasztikus olaszok első európai turnéja

unnamed_3.png

Ez a hét a kísérleti elektronika és a techno jegyében telik a Müsziben: kedden ismét visszatér az Experiwave sorozat, ami ezúttal is izgalmasnak ígérkező párost hozott össze, majd hétvégén az ASAN Kiadó szülinapi bulija és a Sorted Mystic Selection darktechno estje borzolja a kedélyeket. 

tovább →
Címkék: müszi
http://recorder.blog.hu/2017/02/20/a_muszi_heti_programajanloja_experiwave_asan_crisis
A Müszi heti programajánlója: Experiwave, ASAN, Crisis

1920x1080px_fotoval.jpg 

2015-ben mutattuk be Magyarradar-rovatunkban a pécsi gyökerű, akusztikus jazzfolkos Innergardent, azóta már debütáltattuk új dalukatstudio sessionös klipjeiket, és most az Átmeneti című szerzeményük után az Alkalmi című dal következik - ez is a készülő bemutatkozó lemezt harangozza be.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/20/dalpremier_innergarden_alkalmi
Dalpremier! Innergarden: Alkalmi

bloghouse.jpg

Most pénteken, február 24-én Recorder presents buli a Beat On The Bratben: best of indie dance 2004-2009. Zenék a zeneblogok aranykorából, avagy minden, ami "bloghouse".

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/20/recorder_presents_bloghouse_penteken_a_beat_on_the_bratben
Recorder presents Bloghouse pénteken a Beat On The Bratben!

run_the_jewels_1.jpg

Ugyan 2017-es kiadványként harangozták be, de technikailag 2016-os lett a harmadik Run The Jewels-lemez, hiszen már Karácsonykor ingyen közzétették. A tízes évek talán legjobb hiphopduója harmadikra is figyelemre méltót gurított.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/20/run_the_jewels_run_the_jewels_3_lemezkritika
Run The Jewels: Run The Jewels 3 (lemezkritika)

9bc38e6c_1.jpg

A hatvanas évek egyik kultikus zenekara, a The Shaggs csatlakozik az utóbbi évek nagy visszatérő formációihoz. Ha Kurt Cobain élne, akkor biztosan nagyon örülne a hírnek, hiszen a zenekar egyetlen albumát a Nirvana-frontember a világ ötödik legjobb lemezeként tartotta számon. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/02/20/visszater_a_vilag_egyik_legerdekesebb_zenekara
Visszatér a világ egyik legérdekesebb zenekara