gearogs.png

Az internet legnagyobb zenés adatbázisa, a Discogs most egy új testvéroldallal bővül: a Gearogs lemezjátszók, hangszerek és mindenféle egyéb zenei felszerelések adatait gyűjti össze egy helyre, emellett pedig online piacként is üzemel. Zenerajongó, készülj fel, hogy ezután még kevesebb pénzed lesz!

tovább →
Címkék: discogs
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/itt_a_discogs_kistestvere_a_gearogs
Itt a Discogs kistestvére, a zenekütyüket listázó, adás-vételező Gearogs

rec50_cover_2.jpg

Mától az A38 Hajón, a jubileumi lapszám bemutatóján, valamint a szokásos és új helyeken (a REC050 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni a jubileumi, 50. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében Bérczesi Róbert szerepel a hiperkarmából. A fókusztéma pedig természetesen az ötvenhez kötődik: 50 magyar poppillanat címmel az elmúlt 50 év, 50 magyar zenei momentumát mutatjuk be! A teljes tartalom alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/utcan_a_recorder_magazin_50_szama
Utcán a Recorder magazin 50. száma!

btf2017_1frenak_650.jpg

(X) Alig egy hét múlva kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, az év első igazán nagyvárosi, igazán összművészeti eseménysorozata. Aki bírta tavaly októberben a CAFe Budapestet, az ebben a több tucat helyszínen zajló, nehezen megszámlálható programot kínáló fesztiválban sem fog csalódni: nemcsak rengeteg könnyűzene, de komoly dózisú komolyzene, opera, jazz, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészet is várja a kultúrafogyasztókat. A világhírű kortárstáncfenomén Frenák Pál új, Magyarországon először április 4-én látható performanszára is érdemes gyorsan helyet foglalni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/btf_xx_fragments_a_frenak_pal_tarsulat_a_balna_gyomraban
BTF_&_XX_&_Fragments: a Frenák Pál Társulat a Bálna gyomrában

eltavozottnap01.jpg

Az Extázis héttől tízig elnevezésű filmklub vetítésein Banovich Tamás, Kovács András és Mészáros Márta alkotásai a Kino Cafe moziban, havonta egy csütörtökön. A filmklub az Ezek a fiatalokkal indul márciusban, majd áprilisban az Eltávozott nappal folytatódik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/itt_a_cseh_tamas_program_popzenei_orokseg_cstp-filmklub_a_kino_cafeban
Itt a Cseh Tamás Program – Popzenei örökség: CSTP-filmklub a Kino Caféban

laura-marling-0.jpg

Laura Marling hatodik briliáns albumát adja ki zsinórban, ez manapság elképesztő és ritka teljesítmény. Akik a friss Enyedi Ildikó-film apropóján ismerkedtek meg az énekes-dalszerzővel (egy 2010-es, a második lemezéről származó szerzemény a film kulcsdala), azok egy kivételes pálya első szakaszát pótolhatják be. Kezdve ezzel a nőiséget vizsgáló, szuper, friss LP-vel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/laura_marling_semper_femina_lemezkritika
Laura Marling: Semper Femina (lemezkritika)

kornel-3-1170x790.jpg

Kornél Kovács harmadszor lép fel Budapesten, de először remekbeszabott tavalyi debütalbuma óta, úgyhogy szombati fellépése pláne kihagyhatatlan.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/23/szombaton_a_leghiresebb_kulfoldi_magyar_elektronikuszenesz_kornel_kovacs_a_l_rmben
Szombaton a leghíresebb 'külföldi magyar' elektronikuszenész, Kornél Kovács a Lärmben

norwaydig_bodoo.jpg

A 49. Recorder magazin Pécs & pop fókuszában most Pécs elektronikus zenei életének áttekintése következik két generáció szemszögéből. DJ Bodoo (Bodó Márton) két évtizede a közeg fáradhatatlan motorja dj-ként, promóterként, zenei projektek gazdájaként, míg BØC (Iváncza Boglárka) nagyjából tíz éve kapcsolódott be az események alakításába, jelenleg az Amper Klub programszervezője-pr-osa, plusz a Betwixt dj-kollektíva „anyukája”.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/beletenni_is_nem_csak_kivenni_dj_bodoo_es_b_c_a_pecsi_elektronikarol
Beletenni is, nem csak kivenni – DJ Bodoo és BØC a pécsi elektronikáról

rsd_x_vinylize_x_crosley_11_x_17_1024x1024_ny.jpg

A Record Store Day, azaz a rendszeresen április harmadik szombatján megtartott Lemezboltok Napja rendezvény idén ünnepeli 10. évfordulóját, az eredetileg a független lemezboltok éltetéséről, aztán hamar az exkluzív vinylkiadványokról is szóló ünnep idei ritkaságairól itt írtunk, de lesz egy magyar vonatkozású limitált kiadvány is a világ record store-jaiban: egy Vinylize – Tipton által tervezett poszter, amely egy egyedi műalkotás, a Snellen-féle szemtábla (az a számsor, amit minden szemvizsgálatkor be kell olvasnunk) újraértelmezése – lemezjátszókkal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/nem_lemezjatszot_kaprazik_a_szemed_a_vinylize_ujratervezte_a_snellen_tablat_a_rsd_alkalmabol
Nem lemezjátszót káprázik a szemed, a Vinylize újratervezte a Snellen táblát a RSD alkalmából!

img_1028.jpg

A Lukas Graham trió egy ügyes, de nem kiemelkedő dán soulpopzenekar, amelyik 2015-ös második lemeze után kezdett nagyon gyorsan és nagyon befutni. Karrierjük jó példája a kétezertizes évek zenei közegére: hazai sikerek után felléphettek néhány amerikai tévéshow-ban, majd a tinik nagyon elkezdték hallgatni dalaikat a Spotify-on, ahol a zenekar különösebb sajtótámogatás nélkül az egyik leghallgatottabb előadó lett 2016-ban. Annyira, hogy 2017 márciusában a Budapest Sportarénát is szépen megtöltötték. Lékó Tamás koncertgalériája.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/spotify-on_befutott_villam-vilagsztarok_lukas_graham-koncertgaleria
Spotify-on befutott villám-világsztárok – Lukas Graham-koncertgaléria

record-store-day.jpg

 

A 2007 óta minden évben megrendezett Record Store Day a független lemezboltok és az analóg zenehallgatás ünnepe, ráadásul a kiadók ilyenkor mindig rengeteg újdonsággal készülnek – ez idén sincs másként. Pontosan egy hónap múlva, 2017. április 22-én ezek közül a lemezek közül csemegézhetünk élen a Recorder kedvenc meglepetésével, a The The visszatérő, tizenöt év utáni első új, fizikailag is megjelenő popdalának 7"-vel, amin ráadásul újra a formáció tagja az ex-Smiths-gitáros Johnny Marr. Őrület!

tovább →
Címkék: record store day
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/ezeket_a_lemezeket_vedd_meg_iden_a_record_store_day-en_kozte_a_the_the_visszatero_7_-et
Ezeket a lemezeket vedd meg idén a Record Store Day-en – közte a The The visszatérő 7"-ét!