paso_ska_ipa.jpg

Eddig kb. ezer volt, ez lesz kb. az ezeregyedik, május 27-én a Belfeszten.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/25/nagyszabasu_ingyenes_koncerttel_unnepli_a_szuletesnapjat_a_paso
Nagyszabású ingyenes koncerttel ünnepli a születésnapját a PASO

akusztik_logo_650_17.jpg (X) A rockabilly hazai királyai meghódították az Akusztik színpadát. Itt a bizonyíték: egy exkluzív felvétel, amit hétfőig csak a Recorderen lehet megnézni!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/25/az_akusztik_bemutatja_egri_peter_es_a_mystery_gang
Az Akusztik bemutatja: Egri Péter és a Mystery Gang

the_tale.jpg

Hogyan dolgozhatjuk fel azt, amikor gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb élményéről kiderül, hogy súlyos traumákat takar? Például egy dokumentarista szemléletet játékfilmes eszközökkel keverő, megrázó alkotásban. A történet az év elején felzaklatta a Sundance filmfesztivál közönségét, most az HBO GO jóvoltából hozzánk is eljut: személyes és időszerű film egy nehéz témáról, amitől sokáig nem tudunk szabadulni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/25/filmrecorder_kedves_mesenek_indul_aztan_durvan_meggyepal_a_tortenet_filmkritika
Filmrecorder. Kedves mesének indul, aztán durván meggyepál – A történet (filmkritika)

am_ny.jpg

Tranquility Base Hotel & Casino címmel május 11-én jelent meg az idei Sziget zárókoncertjét adó Arctic Monkeys hatodik nagylemeze. Végighallgattuk az egyik legnagyobb kortárs rockzenekar eddigi életművét – aminek az utolsó fejezete egy nagy csavar. A 62. Recorder magazin Diszkográf cikke következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/25/dominok_az_arctic_monkeys-eletmuve
Dominók – Az Arctic Monkeys-életműve

powerflo_grof_balazs.jpg

Újabb vicces-horroros Gróf Balázs-klip neves külföldi zenészeknek. Csujjogatós diszkópunk, kaotikus hardcore, modern rock, amire nem tudunk mást mondani. Szürreális kutya, szaladás a kamerába, visszatérés a gyerekkorba, #nullaszarozás. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/24/lattam_ahogy_ram_mutatsz_a_kepernyorol_rec_hu
Láttam, ahogy rám mutatsz a képernyőről - Rec.hu

kolorado_1.jpg

Már tavaly is egészen biztató volt a Kolorádó fesztivál fellépőnévsora, de idén igazán belehúztak a szervezők, a hazai fesztiválszezont indító esemény erősen ajánlott!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/24/junius_13-tol_kolorado_fesztival_kelelaval_wavves-zel_chino_amobival_es_sokan_masokkal
Június 13-tól Kolorádó Fesztivál Kelelával, Wavves-zel, Chino Amobival és sokan másokkal!

krubi_img_4596.jpg

Nagyon régen vett már olyan villámrajtot valaki a magyar popzenében, mint most Krúbi, a 62. Recorder magazin címlapsztárja. 2017-ben adta ki első komoly hiphopdalát, még tavaly megnyerte a Kikeltető tehetségkutatót, tagja lett a Scarcity Budapest krúnak, pillanatok alatt komoly rajongótábort gyűjtött és idén a legnagyobb lemezkiadó, a Universal szerződtette. És ezért nem tesz mást, mint lehengerlően reppel változatos alapokra és kimond olyan dolgokat, amiket más nem mer. A májusban megjelent, Nehézlábérzés című debütlemez az év egyik legjobbja.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/24/_vicces_lesz_de_valahol_nagyon_is_komoly_krubi-interju
„Vicces lesz, de valahol nagyon is komoly” – Krúbi-interjú

snoddy.jpg

A 96 évesen elhunyt Glenn Snoddy Nashville történetének egyik legjelentősebb hangmérnöke, stúdióvezetője volt, de még ennél is fontosabb az a találmánya, ami egy balesetből született.

tovább →
Címkék: fuzz glenn snoddy
http://recorder.blog.hu/2018/05/24/elhunyt_glenn_snoddy_a_fuzzpedal_feltalaloja
Elhunyt Glenn Snoddy, a fuzzpedál feltalálója

Hideg és sötét elektronika a 2015-ben a Toldit is megjárt Marie Davidson-Pierre Guerineau páros Essaie Pas formációjától, egyenesen Montrealból.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/24/essaie_pas_new_path_lemezkritika_kesz
Essaie Pas: New Path (lemezkritika)

header2.jpg

Míg a moziban folyamatos a harc azért, hogy több női történet, női rendező és női főszereplő kapjon lehetőséget, a tévében valóságos aranykor köszöntött be. Felejtsük el a Szex és New Yorkot; a csajok már régóta nem csak cipőket vásárolni és pasit vadászni akarnak! A jelenleg futó legjobb sorozatok hősnői között akad szép, fura, szeplős, színesbőrű, gyerekeit egyedül nevelő, kíméletlen, nagydumás, paranoiás és javíthatatlanul romantikus, de mindegyikük komplex, kiszámíthatatlan és elképesztően izgalmas karakter.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/23/filmrecorder_a_tizenket_legizgalmasabb_no_most_a_teveben
Filmrecorder. A tizenkét legizgalmasabb nő a tévében most