mahagonee.jpg

2012-ben Grabo'sky két mixet is készített nekünk magyar dalok re-editjeiből, azaz újravágott verzióiból (Hungarian Edits Cut 1 és Cut 2). Hazánk azóta komolyan beágyazódott a re-edit műfajba, legyen szó magyar "vágnivaló" alapanyagokról, vagy az ezen a téren jeleskedő itteni dj-kről, producerekről. Utóbbiak köréből nekünk különösen Mahagonee tűnt ki, így megkértük, folytassa a Hungarian Edits mixek sorozatát, amelynek tehát bő négy év után itt a harmadik darabja - így biztosan nem fogod egy szettben hallani a Bergendy-együttest a Baby Sisters-szel, a Ghymes-t Cicciolinával!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/hungarian_edits_cut_3_by_mahagonee_exclusive_mix_for_recorder
Hungarian Edits Cut 3 by Mahagonee (exclusive mix for Recorder)

peeterember2_ny.jpg

Kolozsi Péter (egykori Blind Myself- és Esclin Syndo-basszusgitáros) manapság a SeeN, a Napokon és a S O N Y A zenekarokból lehet ismerős, ám PéterEmber néven most megjelenő első szólólemezével egy egészen új arcát is megmutatja.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/albumpremier_peterember_avagy_peter_utjai_kifurkeszhetoek
Albumpremier! PéterEmber: Avagy Péter útjai kifürkészhetőek

stb_0174_pannonh_5_k.jpg

Szokatlan fesztiválra hív a Pannonhalmi Apátság. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amely egy év kihagyás után tér vissza, és idén is – hűen a hagyományokhoz –  korszakokat köt össze: Joseph Haydn műveitől kezdve a kortárs vokális amerikai komolyzenén át  Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla közös imporvizációjáig, vagy a születésnapos Kurtág György alkotásáig. A zene befogadásán túl a fesztivál látogatóit a pannonhalmi apátság lakói, a bencés szerzetesek szeretettel látják külső nézőként vagy aktív résztvevőként egyaránt szakrális alkalmaikon, illetve részt lehet venni az általuk vezetett meditációs labirintusjáráson vagy a bazilika szimbólumrendszerét bemutató túrán is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/fesztivalozz_szerzetesekkel
Fesztiválozz szerzetesekkel!

vertes_01.jpg

A hetvenes-nyolcvanas években Vértes György egyike volt a legtöbbet foglalkoztatott magyar fotográfusoknak a hazai pop-rockzenei életben. Egyes zenekarokkal (P. Mobil, V’Moto-Rock, P. Box) egészen szoros kapcsolatot ápolt, de lényegében az említett korszak összes valamire való előadóját végigfotózta. Karrierje persze nem merül ki ennyiben, főleg az elmúlt bő húsz évből származó külföldi zenekari fotók, színművészek portréi, zenei és képszerkesztői múltja is megkerülhetetlenné teszik az ismerősei által csak Tojásként ismert fotóst. Fotórecorder-sorozatunk harmadik része következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/_szerettem_ezeket_az_embereket_vertes_gyorgy_fotorecorder_3_resz
„Szerettem ezeket az embereket” – Vértes György (Fotórecorder 3. rész)

ampm_logo_camo_1.jpg

A zeneipar 21. századi válságát elnézve könnyű kimondani, hogy „manapság már nincs szükség lemezcégekre.” Ugyanakkor a valódi és folyamatos átalakulások közepette most még az albumkiadás terén új utakat törő Radiohead is szorosabbra fűzte viszonyát terjesztőjével, az XL Recordings-zal, a tavalyi évben pedig hosszú idő után először nőtt a lemezkiadók bevétele. És ez igaz a hazai viszonyokra is, arra a közegre, amelyben az elmúlt években egyre több kis label jött létre. 2016-os lemezkiadó-körkép a cégek megalakulási időrendjében: a Hungaroton, a Magneoton, a Trottel, a Universal Music, az 1G Records, a Gold Record, a Fonó, a KO Records, a Bloose Broavaz, a BMC Records, a Tom-Tom Records, a Chi Recordings, a Mistral Music, a Megadó Kiadó, a Mamazone Records, az Egység Média, a Panel Trax Records és a HungaroSound után az AM:PM Music mutatja be magát.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/a_dolgok_allasa_magyar_lemezkiadok_2016-ban_19_resz_am_pm_music
A dolgok állása – Magyar lemezkiadók 2016-ban, 19. rész: AM:PM Music

nyito_3.jpg

Klubkörkép: hazai és nemhazai klubokat mutatunk be, első körben vidéki koncert- és partihelyeket, közte legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlók segít abban, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. Kezdjük a sort Debrecen legfelkapottabb rockklubjával, a Roncsbárral.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/24/klubkorkep_a_debreceni_roncsbar
Klubkörkép – a debreceni Roncsbár

signorecrust.jpg

Az utóbbi néhány évben szépen sűrűsödő neopszichedelikus színtér palettáján van azért még hely az új színeket hozó szereplőknek, mint amilyen a Signore Crust a maga sajátos, lebegős-szörfös, rituális-keleties beütésű hangzásával. A szokatlan módon az indulásnak kétszer is nekifutó fiatal zenekart Ménesi Móric gitáros mutatja be.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/24/magyarradar_signore_crust
Magyarradar - Signore Crust

eots.jpg

Bő három év után, 2016. október 28-án jelenik meg az Empire Of The Sun új, harmadik albuma. Több neves zenész is szerepel vendégként a teátrális ausztrál elektropop-duó Two Vines című stúdiólemezén, melyről az első kislemezdal máris meghallgatható.

tovább →
Címkék: empire of the sun
http://recorder.blog.hu/2016/08/24/kuszonovenykent_ter_vissza_az_empire_of_the_sun
Kúszónövényként tér vissza az Empire Of The Sun

drastik_putto_photo.jpg

A Kiscsillagból idén februárban kiszállt dobos, MIhalik Ábel 2012 óta működteti Drastik Putto nevű saját zenekarát, melynek október 10-én jelenik meg az új albuma. Ezt a lemez néhány dalának élőben felvett videója vezeti fel; a sort a Divatos nyitja, és itt a premierje! 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/24/premier_drastik_putto_divatos_live_video
Premier! Drastik Putto: Divatos (live video)

vereb-800x600.jpg

A tavaly húszéves jubileumát ünneplő Kerekes Band 2013-ban jelentkezett utoljára stúdiólemezzel (ez a Fonogram-díjas Folklore Man), igaz 2015-ben floppyn (!) kiadták az Argo 2. filmzenealbumukat, 2014-ben egy koncertlemezt (Live At A38), meg persze szokásukhoz híven mindenféle érdekességgel aktívak voltak (zenétlenített videóval, pszichrockos kollaborációval, Todd Terje-feldolgozással), de azért összességében már ideje van egy új dalos nagylemeznek, ami szeptember 8-án érkezik is Back To Følk (Music from Følkland) címmel! A følklandi kalandokat megéneklő konceptlemezt egy rövidke videó harangozza be és rögtön mutatjuk mellé az első dalt is, aminek címében ott egy kraftwerkes utalás: Trans-Nømad Express.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/24/dalpremier_kerekes_band_trans-n_mad_express_back_to_f_lk-albumbeharangozo
Dalpremier! Kerekes Band: Trans-Nømad Express (+ Back To Følk-albumbeharangozó)