royksoppandrobyn.jpg

Lassan három és fél éve, hogy hiába várunk egy új Robyn-albumra, és az énekesnő közlése alapján még egy ideig várhatunk is (bár legalább már dolgozik új dalokon, ha hihetünk neki). De időnként azért hallhatjuk őt mások oldalán, így legutóbb Neneh Cherry visszatérő lemezén énekelt egy számban. A nyáron pedig közös turnéra megy a Röyksopp duóval, akikkel egy EP-t is felvett. A svéd-norvég kollaboráció két száma már most, a megjelenés előtt egy hónappal meghallgatható.

tovább →
Címkék: röyksopp robyn
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/robyn_es_a_royksopp_egyutt_kozos_ep_es_turne_a_skandinav_kedvencektol
Robyn és a Röyksopp együtt - közös EP és turné a skandináv kedvencektől

These_Arches_by_Peter_Gannushkin-01.jpg

(X) Ches Smith dobos-zeneszerző legutóbb a Marc Ribot’s Ceramic Dog tagjaként kápráztatta el a Trafót színültig megtöltő rajongókat, ezúttal pedig a These Arches nevű formációjával lép fel Magyarországon először. A New York-i avantgarde jazz szcéna kiemelkedő zenészeiből verbuválódott csapat április 26-án vezeti be a Trafó közönségét az improvizatív, besorolhatatlan stílusú jazz rejtelmeibe. Energia, felszabadultság, igényesség. Ezek fogják betölteni április végén a nagytermet.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/felforgato_friss_latasmod_ches_smith_and_these_arches_a_trafoban
Felforgató, friss látásmód - Ches Smith And These Arches a Trafóban

fela kuti_2.jpg

A harcos forradalmi felvételek, a polbeat és a háborúellenes számok. Aztán a politizáló punkzenekarok, a választási szerzeményekkel voksoló zenészek, meg a súlyos társadalompolitikus mondanivalóval rendelkező előadók. Rengeteg módja akad a zenét politikával összemosni, illetve ott a zene bármikor, amikor már nincs más eszköz megpróbálni jobb belátásra bírni a fiatalságot vagy a fafejű döntéshozókat. Merítgetés a politikai pop feneketlennek tűnő kútjából a legfrissebb Recorder magazin politika és pop fókusztémája kapcsán - az első részben a nyolcvanas évekig.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/a_te_gyerekeid_lesznek_a_kovetkezok_politikai_temaju_dalok_1_resz
A te gyerekeid lesznek a következők – Politikai témájú dalok (1. rész)

rosaparks.jpg

A 2007-ben alakult győri Rosa Parks sokszínű hangzásvilágával tűnik ki a hazai posztrock-színtéren, instrumentális zenéjükben a műfaj klasszikus elemeit math rock, prog, punk, indie hatásokkal dúsítják. A zenekarból 2012 őszén kiszállt a dobos, akinek a helyére az ex-marionette ID Bíró Péter érkezett, már vele vették fel az I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream ironikus címet kapott első albumukat, amely itt a Recorderen debütál. A négytagú zenekar holnap, április 24-én a Dürer Kertben mutatja be élőben a lemez anyagát, majd egy tíznapos külföldi turnéra indul.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/albumpremier_rosa_parks_i_scream_you_scream_we_all_scream_for_mainstream
Albumpremier! Rosa Parks: I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream

King_Khan1.JPG

Az indiai gyökerekkel rendelkező, kanadai King Khan már jó ideje Berlinben él és ott működteti King Khan & The Shrines nevű garázsrock/pszichedelikus soul-zenekarát, amellyel e hét vasárnapján, április 27-én a Kuplungban lép fel. Na most, a teljesen agyament koncertjeiről híres, amúgy lükén is nagyon komoly zenét játszó formáció egyszerűen kihagyhatatlan, de a felkészüléshez pluszban készítettünk egy Lemeztáska-interjút is a frontemberrel, akinek természetesen remek a zenei ízlése és még egy magyar előadóra is felhívja a figyelmünket!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/_minden_egyes_ragara_emlekszem_king_khan_lemeztaska-interju
„Minden egyes ragára emlékszem!” – King Khan lemeztáska-interjú

robin-thicke-files-lawsuit-to-protect-blurred-lines-from-claims-it-copies-hit-70s-songs.jpg

A tavalyi év "ha még egyszer meghallom, olyat teszek, hogy magam is megbánom"-dala mindenképpen Robin Thicke Blurred Lines című száma volt. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem gyűlöli szívből az egész világ, sőt, egy épp most közzétett, Egyesült Királyságra vonatkozó statisztika szerint ez minden idők legtöbbször letöltött dala.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/a_blurred_lines_a_legtobbszor_letoltott_dal_az_egyesult_kiralysagban
A Blurred Lines a legtöbbször letöltött dal az Egyesült Királyságban

raising holy sparks.jpg

Az UH Fest, azaz az Ultrahang fesztivál utódjaként az UH Estek keretein belül sok modern elektronikus zenei előadót láthattunk az elmúlt néhány évben, idén most lesz az első ilyen esemény.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/az_elso_idei_uh_est_a_kontra_klubban
Az első idei UH Est a Kontra Klubban

pyroboard.jpg

Van olyan, amikor azt mondjuk egy zenére, "tüzes", vagy "magas hőfokon ég", és most már láthatjuk is, ez hogy néz ki. Íme a tűztábla, ami lángokká alakítja a hangokat, és nem fogod tudni levenni róla a szemed!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/nezd_hogy_langol_a_zene
Nézd, hogy lángol a zene!

zagar_2.jpg

Felpörög a Žagar, pontosabban dalainak felpörgetett, táncosabb átdolgozásaival lép színpadra a zenekar most pénteken a budapesti nagykörút frissen megnyitott szórakozóhelyén, a PRLMNT-ben. Az Uplifted! címre keresztelt - mások által készített remixekre és saját, táncparkettre szánt rekonstrukciókra épülő - koncertműsor hátteréről kérdeztük Zságer Balázst, továbbá ízelítőként mutatunk egy rövid videó minimixet és a tavalyi Light Leaks album egyik dalának felemelő verzióját.

tovább →
Címkék: zagar
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/tancos_emelkedettseg_a_zagartol
Táncos emelkedettség a Zagartól

george ezra express.jpg

George Ezra 2013-ban tűnt fel Nagy-Britanniában, idén a BBC Sound Of 2014-en is előkelő helyen végzett, nekünk meg Budapest című első ismertebb száma miatt lett érdekes, ám interjúnkból kiderült, hogy még nem járt a magyar fővárosban. A dal kapott egy eseménytelen videót, aztán meg egy érdekesebb csavart azzal, hogy Ezra egy négynapos vonatút során eljut végre Magyarországra, és fel is lép a Budapest Essentials fesztiválon. Most meg készült egy újabb klip a Budapesthez - igaz túl eseménydús ez sem lett.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/uj_budapest-klip_george_ezratol_aki_vegre_el_is_jut_a_magyar_fovarosba
Új Budapest-klip George Ezrától, aki végre el is jut a magyar fővárosba