gorilla_b.jpg

A hardcore punk egyik nagy New York-i legendája, az 1987-ben indult és fénykorát 1991-es első feloszlásáig élő Gorilla Biscuits 2005 óta újra folyamatosan aktív és ma este a 14. születésnapját ünneplő A38 hajón lép fel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/ma_este_gorilla_biscuits_az_a38-on
Ma este Gorilla Biscuits az A38-on!

thepunch_1.jpg

A hazai neo-psych-rock-hullámmal indult budapesti THe pUnch zenekar 2015 végén kijött debütáló albuma óta szinte teljesen eltűnt a színről, de csak azért, hogy minden idejüket és kreatív energiájukat új zenei anyagok készítésének szentelhessék. Új eszközökkel, hangzásokkal - így a billentyűs hangszerek beemelésével - kísérleteztek, majd az így született rengeteg improvizációt, ötletet dalokba rendezték. Ezekből mutatunk most be kettőt, melyek prog-rockos/artrockos iránya már a következő albumot előlegezi meg.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/premier_the_punch_from_ep
Premier! THe pUnch: From EP

haim_5.jpg

Közel négy évvel lehengerlő bemutatkozó albuma után, júliusban jön a HAIM testvértrió új lemeze, melynek első beharangozó dalához élő stúdióvideó készült Paul Thomas Anderson rendezésében.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/hallgasd_meg_a_haim_uj_dalat_itt_es_most
Hallgasd meg a HAIM új dalát, itt és most!

quantum_cowboys_lp_2017_kulsoo_belsooo.jpg

A 2007 és 2013 között működött Quantum Cowboys zenekar Nagy Orsolya énekesnő megrendítő halála miatt szűnt meg, pedig ígéretes karrier állt a Magyarországon ritkaságszámba menő dancerock, electropunk formáció előtt, amely első nagylemezét még éppen befejezte, de az végül dobozban maradt. Egészen mostanáig, ugyanis a posztumusz album nyolc számmal ma a Mana Mana Records gondozásában vinylen jelenik meg 280 számozott példányban és a ma esti LP bemutató partyn már kapható is lesz. Alább pedig két dal hallható róla előzetesen.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/albumpremier_quantum_cowboys_quantum_cowboys
Albumelőzetes! Quantum Cowboys: Quantum Cowboys

quimby_micsodaorszag_foto.jpg

A Quimby tavaly november 26-án adott egy teltházas, nagyon jó hangulatú koncertet a Budapest Arénában 25. születésnapja alkalmából. A jubileumi eseményről dvd is készült, most pedig bemutatunk róla egy dalt, azaz egy részletet a MiCsodaország dvd-ből. Online premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/videopremier_quimby_tukrok_olcson_reszlet_a_micsodaorszag_dvd-rol
Videopremier! Quimby: Tükrök olcsón (részlet a MiCsodaország dvd-ről)

phoenix.jpg

Négy év után, júniusban ad ki új albumot a Phoenix. Az időzítés nyilván nem véletlen, a Ti Amo című lemezt örökké tartó olasz nyárhoz hasonlítja a francia powerpop zenekar - az első kislemezdal alapján teljes joggal.

tovább →
Címkék: phoenix
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/orok_romai_vakaciora_invital_a_phoenix
Örök római vakációra invitál a Phoenix

ek.jpg

A tavaly ősszel új, remek lemezt kiadott Európa Kiadó néhány hónapja jelentősen átalakult, majd a friss felállással tavaszi turnéba kezdtek, ami ma este az Akváriumba ér, ahol a tavaly szintén remek lemezzel debütált Németh Róbert lesz a vendég.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/28/ma_este_europa_kiado_es_nemeth_robert_az_akvariumban
Ma este Európa Kiadó és Németh Róbert az Akváriumban!

fb_051cover.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC051 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni az 51. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében Babé Sila, azaz a korábban Barbara Stahlként ismert elektronikus r&b-énekesnő szerepel. A fókusztéma ezúttal Norvégia és zene, bemutatjuk hogyan lett egy Magyarországhoz képest feleakkora népességű ország popzenei nagyhatalom. A teljes tartalom alább. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/27/utcan_a_recorder_magazin_51_szama
Utcán a Recorder magazin 51. száma!

odd_beholder.jpg

Gondolatébresztő videóval jelentkezett a Svájcban működő, de a holland és amerikai tagokból álló Odd Beholder duó. Most megjelent második EP-jük (Atlas), Coins című dalához erőteljes képekkel teli klip készült: "a mennybe kerül-e a pénz, ha eltűnik?"

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/27/18_elmosodo_hatarok_a_vagy_es_hiusag_valamint_a_hatalom_es_kapzsisag_kozott
18+ Elmosódó határok a vágy és hiúság, valamint a hatalom és kapzsiság között

rideband.jpg

Az útóbbi években zajlik (lezajlott?) a kilencvenes évek elején csúcson lévő brit shoegaze-zenekarok nagy újjáalakulási hulláma, a nekibuzdulás eredményeként - a  My Bloody Valentine, a Swervedriver és a Slowdive után - a Ride is kiadja a maga visszatérő albumát. A júniusban megjelenő lemezről már három dal is meghallgatható.

tovább →
Címkék: ride
http://recorder.blog.hu/2017/04/27/huszonegy_ev_utan_iden_nyaron_erkezik_a_ride_uj_lemeze
Huszonegy év után, idén nyáron érkezik a Ride új lemeze