rozina19597_4.jpg

Pátkai Rozina az elmúlt években nem csak a magyar zenei élet egyik legüdítőbb jelensége lett, de az énekes dzsessz és bossa nova műfajokban ma már nemzetközileg is az élvonalba tartozik, bizonyíték erre legfrissebb ep-jének a márciusban megjelent négyszámos Samba Chuvanak a sikere. Az anyag címadó dalához most egy kedves klip is készült - Rozina első videója -, amelynek itt a premierje, sőt mutatjuk a MOME-diplomamunkának készült anyag werkfilmjét is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/22/klippremier_patkai_rozina_samba_chuva
Klippremier! Pátkai Rozina: Samba Chuva

img-dan-bejar_103837281011.jpg

Dan Bejar legutóbb 2011-ben adott ki lemezt Destroyer nevű zenekarának élén, de a Kaputt olyan nagyszabású és réteges munka lett, hogy simán el lehetett lenni vele az elmúlt négy évben úgy, hogy nem untuk meg. Most augusztusban jön a folytatás, ami az első dal alapján ismét egyszerre azonnali és hosszú távú élményt ígér.

tovább →
Címkék: destroyer dan bejar
http://recorder.blog.hu/2015/05/22/pusztito_ereju_szaxofonnal_tert_vissza_a_destroyer
Pusztító erejű szaxofonnal tért vissza a Destroyer

lone_waltz.jpg

Micsoda Dániel (tehát Zanzinger), Upor András és Duke Bluebeard, azaz három igen tehetséges, feltörekvő magyar dalszerző-előadó lemezkiadót alapított Lone Waltz Records néven. A gitáros-énekesek egy közös, tízperces, a Müsziben forgatott live session klipben mutatkoznak be, alább pedig el is mondják kezdeményezésük lényegét.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/22/bemutatkozik_a_magyar_dalszerzoket_tomorito_lone_waltz_records
Bemutatkozik a magyar dalszerzőket tömörítő Lone Waltz Records!

yelle_1.jpg

Az egy évtizede működő francia elektropop zenekar, a Yelle tavaly októberben jelentette meg harmadik albumát Complètement Fou címmel, és bizony a legfrissebb klip tényleg teljesen lökött, a kilencvenes évek vicces internetes animációit idézi meg.

tovább →
Címkék: yelle
http://recorder.blog.hu/2015/05/22/susd_ki_az_agyad_a_yelle_uj_videojaval
Süsd ki az agyad a Yelle új videójával!

mike_watt_missingmen_06.jpg

Ilyen ember sem jön mindennap Budapestre! Mike Watt, számos korszakos punkzenekar alapítója és tagja érkezik hozzánk, különleges szettel és felállással.

tovább →
Címkék: mike watt s8
http://recorder.blog.hu/2015/05/22/ma_este_mike_watt_the_missingmen_az_s8-ban
Ma este Mike Watt & The Missingmen az S8-ban

What The FAQ – Fluor

2015.05.21. 19:06, rerecorder

adamtemesi_20150226-canon-tmsi6036.jpg

Fluor az elmúlt egy-két évben háromélű produkciót vitt (hiphop, elektropop, élőzene), ám tavaly nyáron robbantott a Diazzal közös Wellhello popduóval, és azóta elképesztő sikerrel adják ki újabb dalaikat és koncerteznek élő felállásban. Márciusban jelent meg a (két remixszel együtt) nyolcszámos Elnöki ügy minialbum, egy teltházas Akvárium-koncert után április eleje óta zajlik az Elnöki Tour koncertsorozat, aminek a május 29-i Budapest Park-os nagykoncert lesz a legelnökibb állomása. Az időközben a Petőfi Rádióban Grand Tour című saját műsorral is jelentkező Fluort What The FAQ-oltuk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/21/what_the_faq_fluor
What The FAQ – Fluor

fb_cover.jpg

Mától a szokásos és új helyeken (a REC032 aktuális budapesti terjesztési pontjai itt) lehet felkapni a májusi friss Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében három remek popzenekar - PASSED, Bermuda, The Biebers - frontembere látható közösen, illetve olvashatók velük interjúk, a lap fókusztémáját pedig a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, a 86. Ünnepi Könyvhét és az 5. Margó Irodalmi Fesztivál apropóján az irodalom és zene viszonya adja, meglepetés: Irodalom és zene címen. A harminckettedik szám teljes tartalma alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/21/utcan_a_recorder_magazin_32_szama
Utcán a Recorder magazin 32. száma!

park_miller_650.jpg(X) A világ legjobb basszusgitárosa idén nyáron Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén lép fel. Július 5-én Marcus Miller a Budapest Parkban ad koncertet.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/21/marcus_miller_a_budapest_parkban
Marcus Miller a Budapest Parkban

deephluxpressweb2.jpg

A downtempo elektronikát, neosoult, fúziós- és afrodzsesszt organikusan ötvöző, saját meghatározása szerint soulectroacoustic zenét játszó budapesti Deephlux tagjai úgy döntöttek, határozatlan időre különválnak az útjaik. Ebben a formában egy - csak a címében - könnyed dallal búcsúznak, illetve ingyen letölthetővé tették tavalyi bemutatkozó albumukat.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/05/21/dalpremier_deephlux_ease
Dalpremier! Deephlux: Ease

amy_winehouse.jpg

A 2011-ben elhunyt Amy Winehouse eddig is sok médiumot és alkotót megihletett, készültek könyvek róla, tribute albumok sztárok szereplésével, szobrot avattak nekiPete Doherty dalt írt az emlékére. Hamarosan pedig bemutatják az Amy című hivatalos dokumentumfilmet, mely végigkíséri az énekesnő életét.

tovább →
Címkék: amy winehouse
http://recorder.blog.hu/2015/05/21/itt_az_amy_winehouse_eleterol_szolo_dokumentumfilm_elozetese
Itt az Amy Winehouse életéről szóló dokumentumfilm előzetese