ZAGAR_UPLIFTED_2014_NEW.jpg

A Light Leaks című tavalyi Žagar-albumról a Space Medusa után a lírai hangvételű We Are Alone a második kislemezdal, melyhez több remix készült, köztük a német Eriq Johnson először itt hallható deep house-átértelmezése.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/20/premier_agar_we_are_alone_eriq_johnson_remix
Premier! Žagar: We Are Alone (Eriq Johnson Remix)

animal_cannibals_press_shotting-8451.jpg

Első átütő sikerét közel húsz éve aratta, de néhány évvel korábban, 1989-ben alakult az Animal Cannibals. Igen, ez azt jelenti, hogy Magyarország legsikeresebb régisulis rapformációja idén negyedszázados. A jubileumot október 22-én a Petőfi Csarnokban, háromórás, több mint száz vendéget felvonultató szupershow-val, na meg az ugyanaznap megjelenő új albumával ünnepli Qka MC és Ricsipí, akit nem könnyű feladat elé állítottunk: foglalja össze 25 mondatban a 25 évet.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/20/25_ev_ezittaz_animal_cannibals_intro_retrospektiv
25 év, ezittaz - Animal Cannibals intro/retrospektív

shabazz.jpg

Már a második kiváló videó készült el a Shabazz Palaces idei, szintén emlékezetes lemezéhez. Ezúttal a Motion Sickness című dal kapott klipet, melyben az ember belső félelmei helyett kis szociográfiát kapunk arról a világról, ahol a plasztikai műtét jóval fontosabb, mint holmi gyerek.

tovább →
Címkék: shabazz palaces
http://recorder.blog.hu/2014/10/20/mucicko_kokain_es_egy_kislany_sorsa_a_shabazz_palaces_uj_videojaban
Műcickó, kokain és egy kislány sorsa a Shabazz Palaces új videójában

James-Blake1.jpg

Azon kívül, hogy a hónap végén végre élőben is láthatjuk Magyarországon, mást is van várni mostanában James Blake-től. A BBC Radio One Residency műsorát ha ő vezeti, mindig megajándékozza a hallgatókat valami exkluzív dologgal, most lejátszotta egy új dalát, melynek címe: Building It Still.

tovább →
Címkék: james blake
http://recorder.blog.hu/2014/10/19/james_blake_lassan_epitkezik_uj_dalaban
James Blake lassan építkezik új dalában

hiperkarma 1.jpg

Bérczesi Róbert 2014-ben visszatért az életbe - lásd tavaszi interjúnkat -, és tizenegy év mélyrepülés után elkészítette a hiperkarma harmadik, Konyharegény című 11 (+1) számos nagylemezét, aminek október 31-én a PeCsában lesz az albumbemutató koncertje és amit most ezzel a videóval vezetnek fel. Egyrészt hallelúja, másrészt zseniális.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/19/klippremier_hiperkarma_senkitobbet
Klippremier! hiperkarma: Senkitöbbet

Ma este OFF! az A38-on

2014.10.19. 10:45, subrecorder

off_band.jpg

Black Flag alapító énekese Budapesten. Ennek akkor is elégnek kellene lennie, hogy elmenj, ha Keith Morriscsak simán kiállna a színpadra és nézné a közönséget. Nem ezt fogja tenni, hozza a zenekarát, az OFF!-ot is.

tovább →
Címkék: a38 off!
http://recorder.blog.hu/2014/10/19/ma_este_off_az_a38-on
Ma este OFF! az A38-on

kecinfcb.jpg

Idén tizenöt éve, hogy hazánk egyik legelismertebb elektronikus zenei producere, Fine Cut Bodies elkezdett zenét írni. Ennek apropóján elsőként feltérképeztük, hogy milyen lemezek hatottak rá / alakították a zenei világképét, majd arra kértük, összegezze az eddigi produceri munkásságát egy exkluzív mixben. A kérésünknek örömmel eleget tett, mi pedig örömmel prezentáljuk Fine Cut Bodies karrieráttekintését, saját számról-számra kommentárjával.

tovább →
Címkék: mix fine cut bodies
http://recorder.blog.hu/2014/10/18/exkluziv_jubileumi_karrierattekinto_mix_fine_cut_bodies-tol
Exkluzív jubileumi karrieráttekintő mix Fine Cut Bodies-tól

wonderbumm.jpg

(X) A bummok mindig nagy hatással voltak az emberiség történetében. A Nagy Bumm nélkül például nem lett volna ez a csodás bolygó, de még ennek a jelentősége is eltörpül az október 22-25. közt az Instantban megrendezendő Wonder Bumm negyedik felvonása mellett. 

tovább →
Címkék: instant wonder bumm
http://recorder.blog.hu/2014/10/18/instant_partirobbanas_wonder_bumm_fesztival_negyedszer
Instant partirobbanás - Wonder Bumm fesztivál negyedszer

fi ny.png

A teljes kiadói sajtózárlat ellenére is sikerült a jó lemezek mellett jó koncerteket is adó Future Islands-tagok közelébe férkőznünk, akik a zenekar korai időszaka és jelenlegi sikerei mellett arról is testbeszéltek, hogy amennyire energikusak a színpadon, pont annyira szomorkásak a való életben. Interjú a billentyűs és a basszista társaságában, Zágrábban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/18/_a_buszkeseg_nem_tesz_jot_a_kreativitasnak_future_islands-interju
„A büszkeség nem tesz jót a kreativitásnak” – Future Islands-interjú

tumblr_n81ef9vVcB1tb31f3o1_1280.jpg

A fenti képen Yoko Bono látható. E név hallatán valószínűleg a zenekedvelők igen nagy hányada rándul azonnal magzatpózba, de hogy a nevetéstől, vagy a kíntól, azt már személye válogatja. Egyébként Kalle Mattson mindössze annyit csinál, hogy két híresség nevét és arcképét illeszti össze, a végeredmény pedig legtöbbször fenomenális. A Buffalo Bill Gates nevű Tumblr-oldaláról szemezgettünk. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/18/egy_sved_grafikus_megalkotta_a_leggyuloltebb_zeneszt
Egy svéd grafikus megalkotta a leggyűlöltebb zenészt