woodini.jpg

A hiphopos gyökerű francia Woodini a 2000-s évek elején tűnt fel, de a producer-dj karrierje tíz év múlva indult be igazán a 2012-es posztdubstepes Chrysalid EP-vel. Két további rövid kiadvány után a Mount Kimbie és Jamie xx által inspirált párizsi előadó első nagylemezére készül, de előtte még kiad egy utolsó EP-t 113 címmel, legújabb dala ezt vezeti fel. Az Akirához érzéki videó is készült, amelyben két ellentétes személyiségű nő komplex kapcsolata tárul fel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/03/18_minden_ellenuk_ok_megis_egymasnak_esnek
18+ Minden ellenük, ők mégis egymásnak esnek

ts_parazol_unnamed.jpg

Az Ivan & The Parazol zenekar ma este az amszterdami Paradiso klubban lép fel téli európai turnéja első állomásaként. A holland és belga bulik előtt Ivánék egy exkluzív pop-up koncertet adnak a TicketSwap amszterdami irodájában, amelyet a közönség élőben követhet a Facebookon és alábbi közvetítésünkben. A Ticketswap Sessions 001 névadója a fesztivál-, koncert-, és színházjegyek újraeladására létrejött közösségi piactér. Több, mint négy éve alakult Amszterdamban, azóta Európa-szerte elterjedt, nálunk idén nyár óta elérhető. Az oldal azok számára nyújt segítséget, akik telt házas eseményekre vadásznak belépőjegyet, vagy feleslegessé vált jegyeiket szeretnék utolsó pillanatban egyszerűen és biztonságosan eladni. A Parazol decemberi Benelux-turnéjának egyik aktualitása pedig az, hogy megjelent a kvintett első hollandiai kislemeze, a Dobd ki című dal angol nyelvű változatával. A Deserved It a Treetop Agency és a This Could Be Your Music Label gondozásában jött ki. Halljuk hát!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/02/ivan_the_parazol_eloben_amszterdambol_most
Ivan & The Parazol élőben Amszterdamból - most!

rtj_1.jpg

Killer MIke és El-P hiphopformációja, a Run The Jewels végre bejelentette harmadik albumának megjelenési dátumát: 2017. január 13. Ezzel együtt a duó egy raprockos dalt is megosztott az eddigi sort folytatva egyszerűen RT3 címet kapott lemezről

tovább →
Címkék: run the jewels
http://recorder.blog.hu/2016/12/02/aranykezzel_formalt_albumot_vag_az_arcunkba_a_run_the_jewels
Aranykézzel formált albumot vág az arcunkba a Run The Jewels

valdi_dsc1864.jpg

A jövőbe nézni csak játékosan, „wishful thinking”-módon érdemes: a Recorder magazin 5. születésnapja alkalmából a zeneipar különböző területein dolgozó szakembereket kértünk arra, jósolják meg, mi történik öt év múlva a zenével, a zene körül. Öt pozíció, öt vízió. Elsőként Nótári Péter írt a lemezipar, másodjára Kitzinger Dávid elmélkedett a digitális zene jövőjéről, aztán Horváth Máté a koncertiparról, Tony Duckworth a várható kelet-európai fejleményekről. A 45. Recorder magazin Pluszmínusz 5: ötéves a Recorder előretekintő fókusztémájának következő cikke a hazai partihelyzetről szól. Nemcsak éjszakai klubokban, de napsütötte teraszokon és hajókon is egyre többet hallgatunk majd elektronikus tánczenét, mondja Valdinger Gábor, akinek hívására a Noisia, Goldie, BonoboWilkinson vagy a Foreign Beggars szokott Magyarországra jönni. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/02/valdinger_gabor_2021-rol_felertekelodik_a_zenei_elmeny
Valdinger Gábor 2021-ről – Felértékelődik a zenei élmény

scuba-1-970-80.jpg

Olyan veterán profik újdonságait fülrevételezzük, akik az őszi-téli évszakváltásnak megfelelően sötét, ám annál jobb munkákkal álltak elő. A 47. Recorder magazin elektronikus tánczenei ajánlója következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/02/elektronikus_tanczene_huvosodik
Elektronikus tánczene – Hűvösödik

unnamed_11.jpg

A szerb trombitaművész idén is Magyarországra látogat: kilenc másik város mellett az újévindító Müpa-koncert sem marad el. A Balkán rajongóinak kötelező.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/02/ma_indul_turnera_boban_markovic_kesz
Ma indul Boban Markovic magyarországi turnéja

clubberjohnny.jpg

Tíz éve dj-zik, producerként viszont csak idén októberben debütált Clubber Johnny, aki saját zenéjében jó érzékkel vegyíti az elmélyült régisulis house- és techo-hatásokat a French touch stílusjegyeivel. Friss bemutatkozás, friss mixszel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/01/magyarradar_exkluziv_mix_clubber_johnny
Magyarradar + exkluzív mix - Clubber Johnny

road_to_canaan.jpg

Az ARONS Land Cargo Co. a Recorderen mutatkozott be egy kiváló folkos, akusztikus EP-vel, a 10"-es vinylen is kapható Homeward Bounddal. A Jazzékiel korábbi gitárosa, Hajba Áron szólóban kezdte a projektet, de élőben testvéreivel kiegészülve zenélnek. Az Always Closer, Never There című bemutatkozó nagylemez december 19-én érkezik, és már azt vezeti fel egy szintén fenséges dal, a Road To Canaan és a hozzá tartozó megkapó animációs klip. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/01/klippremier_arons_land_cargo_co_road_to_canaan
Klippremier! ARONS Land Cargo Co.: Road To Canaan

alcest.jpg

Kezdődjön a december valami nagyon szuggesztívvel: a Dürer Kertben ma este trú blackgaze és japán posztrock fog süvölteni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/01/ma_este_alcest_es_mono_a_durer_kertben
Ma este Alcest és Mono a Dürer Kertben!

justice_2.jpg

Öt év után, november 18-án jelent meg a Justice új lemeze, a Woman, a francia duó friss klipjében pedig végre a címbe foglalt nő is megjelenik. És micsoda nő: a nyolcvanas-kilencvenes évek ikonikus hollywoodi sztárja, a még mindig vagány Susan Sarandon.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/12/01/susan_sarandon_elviszi_egy_korre_a_justice_tagjait
Susan Sarandon elviszi egy körre a Justice tagjait