adrian_belew.jpg

Nem néznéd meg az embert, aki a King Crimsonban, Frank Zappával, David Bowie-val, a Talking Heads-zel, Jean Michel Jarre-ral, Laurie Andersonnal, Paul Simonnal, a Nine Inch Nails-szel gitározott? Na ugye. Ma este megnézheted.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/23/ma_este_adrian_belew_power_trio_az_a38-on
Ma este Adrian Belew Power Trio az A38-on!

Lemeztáska – Route 8

2017.04.22. 10:00, rerecorder

route_8.jpg

Route 8 négy éve tűnt fel (első fizikai megjelenése a 2011-es Recorder Mixtape kazettán volt), ma már a magyar elektronikus zene egyik legforróbb exportcikkének számít, a hipermenő londoni Lobster Theremin kiadó ásza, aki többet van külföldön, mint itthon, tavaly év végén kipipálta az első amerikai turnét (kalandosra sikerült: ellopták a felszerelését és a poggyászát, a csodával határos módon a nagy részük megkerült), idén január végén az első budapesti Boiler Room headlinere volt. Route 8 Szilvió a zenei hatásait playlisteli.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/22/lemeztaska_route
Lemeztáska – Route 8

lanaweeknd.jpg

A februárban közzétett Love után itt a második beharangozó dal Lana Del Rey idén megjelenő ötödik albumáról; a címadó Lust For Life-ban az énekesnő duettpartnere The Weeknd, a klipben a két sztár szerelmesen turbékol a Hollywood-felirat tetején. Aww.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/21/lana_del_rey_es_the_weeknd_a_hollywood-felirat_tetejen_edelegnek
Lana Del Rey és The Weeknd a Hollywood-felirat tetején édelegnek

sinco_quimby_170420hadik_02_1.jpg

Kétségtelenül a Quimby napjaink egyik legnépszerűbb magyar zenekara. Erről tanúskodik tavalyi jubileumi teltházas koncertjük a Papp László Budapest Sportarénában is. Az erről készült koncert dvd-t a zenekarral közösen, a Hadik Kávéházban néztük meg.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/21/meltokepp_tiszteleg_az_elmult_25_eve_elott_a_quimby
Méltóképp tiszteleg az elmúlt 25 éve előtt a Quimby

alan-lomax.jpg

A világ leghíresebb etnográfus-zenegyűjtője, az amerikai Alan Lomax (1915-2002) hosszú évtizedeket töltött azzal, hogy különböző népek tradicionális zenéit kutassa és rögzítse – ezeknek egy jó része pedig most online is elérhetővé válik akárki számára.

tovább →
Címkék: alan lomex
http://recorder.blog.hu/2017/04/21/szeretnel_tuneziai_tradicionalis_zenet_hallgatni_online_mostantol_megteheted
Szeretnél tunéziai tradicionális zenét hallgatni online? Mostantól megteheted

record_store_day.png

2017-ben április 22-én, azaz holnap, szombaton van a Lemezboltok Napja, a nap, amikor rengeteg speciális kiadvány jelenik meg, a nap, amikor az átlagosnál jóval többen mennek lemezt venni és a nap, amikor a budapesti Musicland/Neon Music és a Wave lemezboltokban összehangoltan, órás váltásokban rengeteg jó és szokatlan koncerten lehet részt venni. Idén tízéves a kezdeményezés, a 2017-es megjelenésekről itt írtunk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/21/holnap_record_store_day_sok_koncert_es_lemez_a_musicland_neon_musicban_es_wave-ben
Holnap Record Store Day – sok koncert és lemez a Musicland/Neon Music-ban és Wave-ben!

ewert-and-the-two-dragons.jpg

Öt év után ismét Budapesten lép fel Észtország egyik legismertebb és legelismertebb zenekara, az Ewert And The Two Dragons. Az indiefolk-négyes három év próbálkozás után szinte egy szempillantás alatt vált az ex-szovjet miniállam legsikeresebb zenekarává: 2011-es albumuk a megjelenése évében a legtöbb példányban eladott lemezzé vált Észtországban, és egyúttal ez lett az ország történetében a negyedik legkelendőbb nagylemez is. A karrier következő mérföldkövére sem kellett sokat várni: harmadik LP-jük már az  egyebek mellett a Ramones és Madonna lemezeit is kiadó  amerikai Sire gondozásában jelent meg 2015-ben. A csapat hamarosan útra kel és április 22-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként az A38 Hajóra fog megérkezni. A koncert apropóján végigvesszük a zenekar pályafutásának legfontosabb pontjait (sok videóval), aztán az Ewert Sundja frontember-névadóval készült interjúnk következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/21/_sajat_magunk_jobb_verzioja_szeretnenk_lenni_interju_az_ewert_and_the_two_dragons_vezetojevel
„Saját magunk jobb verziója szeretnénk lenni” – interjú az Ewert And The Two Dragons vezetőjével

muzikum_myrtill_650.jpg

Micheller Myrtill és négy tagú zenekara a múlt század Franciaországának hangulatát idézi fel, a gipsy swing vidám stílusában. Az aranylemezes formáció új, Edith Piaf sanzonjait feldolgozó koncertműsorát jövő pénteken, április 28-án adja elő a Muzikum színpadán. Az early bird belépők már elfogytak, érdemes sietni a jegyvásárlással!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/20/aprilis_28-an_myrtill_es_a_swinguistique_a_muzikum_szinpadan
Április 28-án gipsy swing a Muzikum színpadán

floatingpoints_1.jpg

Sam Shepherd brit zenész-producer-dj projektje, a Floating Points a 2015-ös bemutatkozó album után idén nyáron különlleges anyaggal jelentkezik, melyet a Mojave-sivatag inspirált.

tovább →
Címkék: floating points
http://recorder.blog.hu/2017/04/20/a_floating_points_megzenesitette_a_mojave-sivatagot
A Floating Points megzenésítette a Mojave-sivatagot

gorillaz2.jpg

Hoppá! Az Electronic Beats keretében június 16-án Gorillaz-koncert lesz Budapesten! Az április végén érkező új Gorillaz-lemezhez európai fellépések is tartoznak, közte egy budapesti koncert a teljes zenekarral!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/20/breking_gorillaz-koncert_budapesten_junius_16-an
BRÉKING! Gorillaz-koncert Budapesten június 16-án!