black_bartok_2_1.jpg

A Hangmás határozatlan idejű leállása után indult Black Bartók a közreműködő három zenész új arcát mutatja: szintipunkos szakadt blues, amely a Recorderen mutatkozott be először. Legközelebb pedig a Rakéta Fesztiválon hallható!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/27/magyarradar_black_bartok
Magyarradar – Black Bartók

jonasveratalabergeza.jpg

Jónás Vera hazánk egyik legegyedibb, legkarakteresebb dalszerző-előadója, zenekarának áprilisban jelent meg második albuma Tiger, Now! címmel. A bluesrockos-folkos lemezen a gitárok dominálnak, de a műfaj továbbra is "személyes könnyűzene" - lássuk hát a zenekarvezető-énekesnő személyes könnyűzenei (és azon túli) hatásait, kedvenceit! 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/27/lemeztaska_jonas_vera
Lemeztáska - Jónás Vera

iafl.jpg

Alex Kapranos tavaly zenekarával, a Franz Ferdinanddal együtt a Sparks duóval tömörült alkalmi formációba, most pedig egy francia producerpáros It's A Fine Line néven futó projektjének új kislemezdalában énekel - úgy, mint aki komolyan be van trippezve.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/27/a_franz_ferdinand_enekese_keskeny_hataron_tancol
A Franz Ferdinand énekese keskeny határon táncol

anohni02b_by_alice_omalley.jpg

Antony, az Antony And The Johnsons transznemű frontembere ANOHNI névre váltott és ötödik stúdióalbumán radikálisan lecserélte hangzását is. Lebegős barokkpopoból experimentális tánczenei alapokra váltott, és hagyta kidomborodni politikus, társadalomkritikus énjét új albumára, amelyet a Drone Bomb Me című dal megrázó klipje vezetett fel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/27/anohni_hopelessness_lemezkritika
ANOHNI: Hopelessness (Lemezkritika)

test_fest_13087834_1082249401818774_8064673288121088409_n.jpg

A Bladerunnaz szervezésében ma este stílusgettó helyett sokfelé elkanyarodó színes és izgalmas, elsősorban basszusközpontú zenékre lehet fesztiválozni három külföldi headlinerrel (Rockwell, DJ Paypal, Kahn) és négy magyar fellépővel (DJ Ren, Cadik, Uffalo Steez, Dub Personal).

tovább →
Címkék: kahn rockwell dj paypal
http://recorder.blog.hu/2016/05/27/ma_este_test_fest_azaz_basszuszene-fieszta_az_a38-on
Ma este Test Fest, azaz basszuszene-fieszta az A38-on!

titusz_1.jpg

2014 januárjában volt az első Ősparty, azóta sorozat lett a hazai partikultúra hőskorát felelevenítő nosztalgiabuliból, amelynek következő felvonását május 27-én rendezik a Dürer Kertben. A múltidéző partik egyik állandó fellépője DJ Titusz, ami természetes, hiszen mielőtt producer-dalszerzővé avanzsált a kétezres évek elején, a kilencvenes években az ország egyik meghatározó underground tánczenei dj-je volt, a legendás (DJ Tadeusszal együtt vitt) X-Lab partikkal az itthoni színtér úttörői és megalapozói közé számít. Megkértük hát, válassza ki a tíz legnagyobb kedvencét ebből a dédelgetett emlékű kezdeti időszakból, a kilencvenes évek elejéről, amikor még mind a közönség eltérő csoportjai (például a "diszkósok", vagy az "alterok"), mind a különféle zenei stílusok (acid, house, techno, trance, breakbeat stb.) boldogan keveredtek egy buliban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/26/dj_titusz_10_os_partiklasszikusa
DJ Titusz top 10 X-Lab party-klasszikusa

moby-og-image.jpg

Bár nem tűnt úgy, de Moby valójában igen produktív volt az elmúlt időszakban. Nemrég jelent meg Porcelain című önéletrajzi könyve, és ingyen közzétett egy négyórás ambientalbumot, aminek tételeit eredetileg saját magának komponálta és szerinte tökéletesen működik jógázás, alvás, meditálás vagy éppen pánikroham közben.

tovább →
Címkék: moby
http://recorder.blog.hu/2016/05/26/moby_negyoras_ingyenes_ambientlemezzel_es_oneletrajzzal_tamad
Moby négyórás, ingyenes ambientlemezzel és önéletrajzi könyvvel támad

volum_image.jpg

A 2014-ben, tatabányai gyökerekkel indult VoluMen kvintett telivér soulrockot játszik, a zenekar billentyűse, Pénzes Máté pedig a Blahalouisianában is hasonló posztot tölt be. Az angol nyelven éneklő együttes most egy nem hétköznapi videóval jelentkezik, a 360 fokban forgatható interaktív klipben ráadásul egy másik videó is fut.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/26/klippremier_volumen_way_too_loud_live_session_360_fokos_interaktiv_klip
Klippremier! VoluMen: Way Too Loud - live session (360 fokos interaktív klip)

factoryfloor.jpg

2013 egyik legkiemelkedőbb bemutatkozása a londoni Factory Floor cím nélküli bemutatkozó lemeze volt. Az indusztriális, posztpunkos, acides/technós és avantgárd minimalista elemekből egyedülálló, gépies monotonsággal hipnotizáló hangzásötvözetet előállító formáció hamarosan visszatér: augusztusban jelenik meg a megfogyatkozott felállásban felvett, némileg újratervezett zenei irányt kijelölő második album, melyről itt az első beharangozó dal, a Dial Me In.

tovább →
Címkék: factory floor
http://recorder.blog.hu/2016/05/26/a_gyarbol_atkoltozott_a_klubba_a_factory_floor
A gyárból átköltözött a klubba a Factory Floor

umo_3.jpg

First world problems? So 2012! Popdalban mémre reflektálni több éves késéssel súlyosan uncool, az Uknown Mortal Orchestra egyetlen mentsége, hogy a zenekar First World Problem című új dala eszméletlenül fanki. És ezt nem panaszkodásból mondjuk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/05/26/nem_tudok_ellenallni_az_unknown_mortal_orchestra_uj_dalanak_mert_tul_fanki_lett
Nem tudok ellenállni az Unknown Mortal Orchestra új dalának, mert túl fanki lett!