savages.jpg

A hetvenes évek legvégének hangzása érzékeny és kirobbanó mai kezelésben a Savages nagyon jól fogadott (Mercury-jelölés, például) debütálásának folytatásán. Ja, és a szerelem adja a lemez tematikáját, de persze nem úgy, ahogyan egy átlagos r&b-albumon – Valentin-napra is tökéletes! A friss Recorder magazin egyik kiemelt lemezkritikája következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/14/savages_adore_life_lemezkritika
Savages: Adore Life (lemezkritika)

muszi160214.jpg

(X) A jövő héten a Müszibe érkezik a Berlin Fashion Film Festival, hétfőn lesz Játszóház, kedden egy kortárs közép-európai fotókiállítás nyílik, de a szintén keddi S'10 Soudsystemre és a csütörtöki Küss Mich-re is érdemes lesz elmenni!

tovább →
Címkék: müszi
http://recorder.blog.hu/2016/02/14/a_muszi_heti_ajanloja_kuss_mich_berlin_fashion_film_festival_es_breakcore_farsang
A Müszi heti ajánlója: Küss Mich, Berlin Fashion Film Festival és breakcore farsang

stvincent-ernieball-640x360-compressed.jpg

A közelgő, félig-meddig zenei témájú A Bigger Splash című film soundtrackjének kétségkívül legérdekesebb tagja egy Rolling Stones-feldolgozás, méghozzá Annie Clark, vagyis St. Vincent jóvoltából. Vigyázat, nagybetűs Funky!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/13/igy_jatszik_st_vincent_rolling_stones-t
Így játszik St. Vincent Rolling Stones-t

1526540_1050936461617036_8733771817965463791_n.jpg

Egy este lép fel a Trafóban a magyar instrumentális zene két nagyja, a és a makrohang, aki világszínvonalat akar hallani, annak vétek lenne kihagyni.

tovább →
Címkék: trafó makrohang
http://recorder.blog.hu/2016/02/12/holnap_este_ju_es_makrohang_a_trafoban
Holnap este Jü és makrohang a Trafóban

juliband3.jpg

Szatmári Juli főleg hangulatokat énekel meg. Maga írja dalait, amelyeket akusztikusan ad elő, ötvözve a pop, a folk és a jazz elemeit. Hol egyedül, hol zenekarral játszik, melyben Rozsnyói Judit hegedül, Günsberger Ákos gitározik, Borbély Matyi basszusgitározik és Laskay Peti dobol.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/12/itt_a_cseh_tamas_program_dallamok_kozt_nottem_fel_szatmari_juli-interju
Itt a Cseh Tamás Program: „Dallamok közt nőttem fel” – Szatmári Juli-interjú

buckley_1.jpg

Március 11-én újabb posztumusz Jeff Buckley-album jelenik, mely az 1997-ben elhunyt dalszerző-énekes legkorábbi stúdiódemóiból gyűjt össze néhányat, köztük főleg feldolgozásokat. Ezek közül már hallhattuk Bob Dylan Just Like A Woman című dalának előadását, most pedig itt a Smiths-től az I Know It's Over egy szál akusztikus gitáros Buckley-verziója, melyhez megható klip készült.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/12/szivbemarkolo_video_jeff_buckley_smiths-feldolgozasahoz
Szívbemarkoló videó Jeff Buckley Smiths-feldolgozásához

Magyarradar – Meteo

2016.02.12. 12:14, rerecorder

meteo.jpg

Korábbi zenekarokból, szólóprojektekből formálódott, nevében filmes utalást hordozó garázsrockzenekar, amely a zajos pszichedéliától sem áll távol. A Meteo gitáros-énekese, Rözge Maxim Sámuel meséli el eddigi sztorijukat, ami a frissen megjelent, felcsíphető 39. Recorder magazinban is olvasható, a Meteo pedig a hétvégén élőben is elcsíphető.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/12/magyarradar_meteo
Magyarradar – Meteo

714afb74.jpg

Új dalt játszott le saját magától James Blake a BBC Radio 1-on futó Residency műsorában. A Modern Soul egy tőle megszokott középtempós elektronikus ballada, amikkel ugye nem lehet betelni.

tovább →
Címkék: james blake
http://recorder.blog.hu/2016/02/12/a_modern_james_blake_pont_olyan_mint_a_regi_james_blake
A modern James Blake pont olyan (jó), mint a régi James Blake

img_6822_ny.jpg

A 90-es évek egyik vezető underground dj-je, a 2000-es évektől producer-dalszerzőként dolgozik az új lemezt (Diszkó) november végén kiadó Bëlgával, plusz Sickratmannel és másokkal, meg természetesen saját zenekarával, a Carbonfools-szal, amely viszont szintén tavaly év végén jelentette be, hogy határozatlan időre leáll. DJ Titusz azonban nem ül babérjain, újévkor nálunk mutatta be az Immigrants frontemberével közös Humbugs projekt nudiscós első dalát, és persze saját maga készítette moduláris szintetizátorairól, hangszereiről is ismert, a circuit bending-mozgalom keretében pedig több száz hangkeltő eszközt épített, alakított át – és ezeket Chip Chip Chokas nevű chiptune-elektronika projektjében használja is. Naná, hogy ő volt Hangszerkollektor rovatunk alanya a decemberi Recorder magazinban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/02/11/_tevezes_helyett_circuit_bending_bicskei_titusz_a_hangszerkollektorban
„Tévézés helyett circuit bending” – Bicskei Titusz a Hangszerkollektorban

peaches.jpg

A queer mozgalom elektropunk-élharcosa, Peaches soha nem riadt vissza a szexuális normákat keményen kikezdő, szándékosan provokatív vizuális megnyilvánulásoktól, de a Rub című tavalyi albumának klipjeivel minden korábbinál tovább megy (lásd ezt vagy ezt). A sorban a legújabb a Free Drink Ticket című, robbanásig feszült dalhoz készült kisfilm, amely szinte hátborzongatóan félelmetes: a videóban a teljesen pucér Peaches meglovagol egy félig vadkan, félig óriáskígyó teremtményt.

tovább →
Címkék: peaches korhatáros
http://recorder.blog.hu/2016/02/11/18_peaches_okkult_szexritualeja_egy_vadkan-kigyoval
18+ Peaches okkult szexrituáléja egy vadkan-kígyóval