wolves-e1296163579959.jpg

A Phoenix Music Hungary jóvoltából érkezik a Dürer Kertbe a sötét rockzenét játszó norvég Wolves Like Us és az amerikai I Am Heresy. Füldugót hozzatok!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/20/ma_hangos_rockzene_a_durer_kertben
Ma hangos rockzene a Dürer Kertben

st.vincent1.jpg

Az utóbbi évek egyik legkövetkezetesebben épített albumsorozata, az egyik legkicsavartabban, legkomplexebben egyéni dalstruktúra, hozzá az agyasan többrétegű szövegek – St. Vincent tényleg korunk egyik nagyon fontos dalszerzője, aki friss negyedik lemeze előtt David Byrne-vel is hosszan dolgozott. Kérdéseink voltak tehát, a köztudottan halk szavú gitáros-énekesnek válaszai már visszafogottabban (a szigorú promóciós menetrendben), de egy kicsit talán így is közelebb kerültünk hozzá.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/20/_tokelyre_fejlesztettem_egyetlen_cselt_st_vincent-interju
„Tökélyre fejlesztettem egyetlen cselt” – St. Vincent-interjú

bill clinton.jpg

Közeledik a 2014-es európai parlamenti választások kampányfinise, jöjjön egy cikk a politika és pop fókusztémánkból, zenélő politikusokról. Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy a politikusok is emberek, mint hogy a népvezérek ugyanakkora örömüket lelik a könnyű-, illetve komolyzenében, mint más, némileg szűkebb ismertséggel és hatalommal bíró földi halandók. És bár a különböző kampánydalok, valamint az országuk sorsát nagyon is a szívükön viselő muzsikusok is kézenfekvő kapaszkodót nyújtanak a közélet igazgatás és a pop kapcsolatának feltérképezésére, náluk talán kevésbé ismertek a zenélő politikusok.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/19/nehezen_de_megfernek_politikusok_akik_zenelnek_is
Nehezen, de megférnek – Politikusok, akik zenélnek

jay_shep.jpg

A volt zenei PR-os Jay Shepheard 2007-ben adta ki első saját EP-jét, és a deep house-, valamint techno-körök azonnal elismerően nyilatkoztak róla. Tavaly megjelent a debütáló albuma, most végre hozzánk is eljut.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/19/ma_este_jay_shepheard_az_urimuriban
Ma este Jay Shepheard az Urimuriban

THE_VEILS_4.jpeg

Az érzelmes gitár- és folkpopban utazó angol-új-zélandi The Veils rendelkezik az egyik legjobb kortárs indie-dalszerzővel, a kalapjától elválaszthatatlan Finn Andrews valószínűleg Magyarországon is mindenkit elvarázsol majd, ráadásul az esti nagykoncert előtt a Record Store Day alkalmából egy akusztikus minikoncerttel fellép a Musiclandben is, 13:30-tól, ami élőben is követhető - itt!

tovább →
Címkék: a38 the veils
http://recorder.blog.hu/2014/04/19/ma_este_the_veils_az_a38-on
Ma este The Veils az A38-on

Hippikiller feat BoZaN 3_ok.jpg

A Hippikiller, azaz Bihari Balázs (nyitóképen jobbra) 2003-ban induló zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után - tavaly óta ismét aktív, olyannyira, hogy elkészült a 2006-os debütáló lemez folytatása, itt a második Hippikiller-album, a Mixtape From The Striped Room. A Love Is Pain című MC Fedorával és a This Bridge című BoZaNnal közös dalok által felvezetett lemez mától itt és a digitális lelőhelyeken (iTunes, dalok.hu, Spotify, Deezer) hallható, megvásárolható, de hamarosan érkezik belőle a fizikai kiadás is, mégpedig kazettán!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/19/albumpremier_hippikiller_mixtape_from_the_striped_room
Albumpremier! Hippikiller: Mixtape From The Striped Room

sena_4.jpg

(x) Egy este két új vagy viszonylag új album kapcsán koncertezik Sena és a Kéknyúl. Egy este két nagylemez – április 26., péntek, Akvárium Klub.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/18/egy_este_ket_nagylemez_az_akvariumban
Egy este két nagylemez az Akváriumban

deezer_freemium_en.jpg

A Deezer a napokban két új rádiós funkcióval bővítette szolgáltatásait, illetve bevezette az ingyenes, korlátok nélküli hozzáférést a zenei kínálatához.

tovább →
Címkék: deezer
http://recorder.blog.hu/2014/04/18/a_deezernel_is_ingyenes_a_mobil_zenehallgatas
A Deezernél is ingyenes a mobil zenehallgatás

anez_1.jpg

Az ANEZ avant-pop-elektronika duótól legutóbb tavaly ősszel mutattunk egy szó szerint is lecsupaszított videót (In The Shell), és most ismét egy minimalista klippel jelentkeznek. Sőt, a Walk Alone című meditatív dalukra készült képanyag már inkább egy performansz, amit Japánban vettek fel egy iPad minivel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/18/klippremier_anez_walk_alone
Klippremier! ANEZ: Walk Alone

uporandras_kuplung-30.jpg

Kevés váratlanabb és meglepőbb dolog van, mint 2014-ben Budapesten találkozni egy huszonöt éves magyar sráccal, akinek a műsora nagy részben tradicionális delta blues átdolgozásokból, vagy az autentikus Mississippi-környéki zene alapjaira épülő saját dalokból áll. Upor Andrással ez a helyzet, de olyan természetességgel és hitelességgel teszi magáévá ezt a műfajt, ahogy azt előzetesen elképzelni is nehéz lett volna. Uport nemrégiben mutattuk be egy videóval (Angry Song), aztán a múlt heti, Kuplungban tartott koncertje után beszélgettünk zenéjéről, és arról, honnan is jön ez a nem mindennapi imádat az autentikus blues iránt.

tovább →
Címkék: blues upor andrás
http://recorder.blog.hu/2014/04/18/_a_blues_zene_iszonyatosan_aktualis_upor_andras-interju
„A blues zene iszonyatosan aktuális” – Upor András-interjú