madonna.jpg

Időről időre felbukkannak érdekes aukciók és még érdekesebb megvehető tárgyak – már hetekkel ezelőtt bejárta az internetet Tupac Shakur rapper Madonnának címzett szakítós levele, most pedig többek között Madonna alsóneműjét és hajkeféjét lehet megvenni – illetve lehetett volna, de az énekesnő sürgős jogi intézkedésekkel megakadályozta az árverést.

tovább →
Címkék: madonna tupac shakur
http://recorder.blog.hu/2017/07/21/madonna_nem_akarja_hogy_megvegyek_a_hasznalt_bugyijat
Madonna nem akarja, hogy megvegyék a használt bugyiját és a DNS-ét

young-thug-lil-uzi-vert-lil-yachty-ralo-young-nigga-014-0.jpg

Young Thug, az excentrikus rapper irtózatos mennyiségű mixtape-pel árasztotta el az utcákat és a technika bevált, egyre több befolyásos ember kapta fel ezeket és kapták fel a rappert is 2014 körül, tavalyi JEFFERY albumával pedig kreatív csúcsra jutott, de idei anyaga is rendben van.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/21/young_thug_beautiful_thugger_girls_lemezkritika
Young Thug: Beautiful Thugger Girls (lemezkritika)

millions_of_dead_cops_mdc.jpg

Az első amerikai punkbanda, amely Oroszországban turnézott, a Dave Dictor által vezetett hardcore punk klasszikus MDC Budapestre látogat, hogy három magyar zenekarral, a Barackával, The Snobs-zal és a Massreactionnel mondják el véleményüket a politikai és társadalmi rendszerről.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/21/ma_este_mdc_millions_of_dead_cops_-koncert_a_drrpnc-ben
Ma este MDC (Millions Of Dead Cops)-koncert a DRRPNC-ben

dimensions-2017.jpg

Tombol a nyár, válassz hozzá külföldi fesztiválélményt! Ahogyan korábban mindig, úgy ezúttal is a régióban lévő (plusz könnyen elérhető) eseményekre fókuszálunk sorozatunkban, amelyeken elsősorban a fellépők névsorának értéke és a jegyár jó aránya érdekel minket, minden más sokadlagos. Jellemző trend, hogy a programok egyre inkább júliusban összpontosulnak (több, eddig augusztusi feszt is korábbra került), de persze a nyár végére is érdemes erőt tartalékolni. Folytassuk a sort (Love InternationalPohoda, Tauron, Creepy Teepee, Dour, Electric CastleMelt! FestivalColours Of Ostrava, SirenOFF FestivalMS DockvilleBrave! Factory) az augusztus legvégi, szeptember eleji horvátországi Dimensions-zel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/21/vakacio_feszt_zenevel_fesztivalok_a_kozelben_dimensions_horvatorszagban
Vakáció feszt zenével – fesztiválok a közelben: Dimensions Horvátországban

trump.jpg

Donald Trump elnöksége habár alig több mint fél éve tart, már több előadót és zenekart ihletett meg, mint Obama nyolc éve összesen, de talán az sem túlzás, ha minden idők zeneileg egyik legnagyobb hatású közéleti-politikai személyiségének nevezzük. Nem csoda, hiszen a héten két újabb hozzá köthető zenei esemény is történt: a ma új lemezzel jelentkező Lana Del Rey egy friss interjúban hosszan beszélt Trump Amerikájáról, az Oscar-díjas zeneszerző énekes-zenész-dalszövegíró Randy Newman pedig egyenesen az elnök farkáról írt dalt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/21/randy_newman_dalban_gyalazza_trump_farkat_lana_del_rey_interjuban_az_elnokot
Randy Newman dalban gyalázza Trump farkát, Lana Del Rey interjúban az elnököt

chesterbennington-1500574299-640x427.jpg

A Linkin Park frontembere, Chester Bennington 41 éves korában, amerikai idő szerint ma reggel öngyilkosságot követett el Los Angeles Palos Verdes városrészében. A zenekar alig néhány hete adta első magyarországi koncertjét a VOLTon, több mint negyvenezer hazai rajongó nagy örömére (galéria a koncertről).

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/20/ongyilkos_lett_a_linkin_park_enekese_chester_bennington
Öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington

elder_band.jpg

A 2006-ban alapított Elderről már 2015-ben is azt írtuk, hogy ereje teljében van, de ha lehet, ez azóta csak fokozódott – az akkori Lore után idén egy még erősebb lemezzel jelentkezett a háromfős formáció.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/20/elder_reflections_of_a_floating_world_lemezkritika
Elder: Reflections Of A Floating World (lemezkritika)

porter-ricks-121016.jpg

A nyár első felének legkülönlegesebb megjelenése egyértelműen a Porter Ricks (nyitóképen) visszatérése, de az aktuális sorlemezek közt is sok figyelemre méltó akad. Elektronikus tánczenei rovatunk jelentkezik az 53. Recorderből.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/20/elektronikus_tanczene_minden_sotet_csillag_sehol
Elektronikus tánczene – Minden sötét, csillag sehol

keita_balafon.jpg

A világon sokezerféle hangszer létezik a triangulumtól a kétnyakú elektromos gitárig, amelyek látszólag nagyon különbözőek egymástól és koronként, földrajzi helyenként változnak. Miközben azonban a világ hangszerei nagyon hasonlóak egymáshoz, csupán néhány alaptípusba besorolhatóak. Íme két részben tíz, elsősorban a népzenében és a világzenében használatos instrumentum, amely fontos szerepet játszott a hangszerek fejlődésében. Weyer Balázs Világrecorder rovatának az 52. Recorder magazinban megjelent cikke.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/20/osi_instrumentumok_tiz_alaphangszer_1_resz
Ősi instrumentumok – Tíz alaphangszer (1. rész)

luis-fonsi-despacito-ft_-daddy-yankee.jpg

Nagyon nem egyszerű összevetni a mai zenefogyasztási szokásokat az akár csak tíz évvel ezelőttiekkel (pláne mondjuk a nyolcvanas évekbeliekkel), de a manapság leginkább mérvadó mérőeszközök (streaming, YouTube-nézettség) szerint a Puerto Ricó-i Luis Fonsi és Daddy Yankee év elején megjelent közös reggaeton-latinpop dala, a Despacito lassan minden rekordot megdönt. Az már biztos, hogy mostantól ez minden idők legtöbbször streamelt szerzeménye.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/20/fel_ev_alatt_lett_minden_idok_legtobbszor_streamelt_dala_a_despacito
Fél év alatt lett minden idők legtöbbször streamelt dala a Despacito