susanne_sundfor.jpg

Susanne Sundfør március 2-án lépett fel először Magyarországon és remek tavalyi albumához immár elsőosztályú koncertélményt is párosíthatunk – a dalszerző-énekes több mint emlékezetes volt a Müpában. Beszámoló.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/19/eszaki_minimal_susanne_sundf_r-koncertbeszamolo
Északi minimál – Susanne Sundfør-koncertbeszámoló

pussy_riot.jpg

Nem fognak engedelmeskedni. Nem mintha bárki ezt várta volna.

tovább →
Címkék: pussy riot
http://recorder.blog.hu/2018/03/19/_ez_nem_nevezheto_valasztasnak_a_pussy_riot_igy_unnepli_putyin_gyozelmet
"Ez nem nevezhető választásnak" - a Pussy Riot így ünnepli Putyin győzelmét

heather_trost.jpg

Heather Trost többek között magyar népdalokat is játszik fő zenekarával, szólóban pedig analóg szintiktől hemzsegő pszichedelikus popot. Élt néhány évet Budapesten is, amikor még a Király utca csendes volt (bár egy sztriptízbár közelében lakott), úgyhogy Zalatnay, a Kopaszkutya és Sebestyén Márta is szóba került beszélgetésünkben, no meg a kapitalizmus és a szocializmus.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/19/heather_trost-interju
"Minket ugyanúgy etettek az amerikai álommal, mint titeket a szocialista álommal" - Heather Trost-interjú

Zimányi Dániel birtokán rendezik a nemzetközi hírű fesztivált. Váratlanul hunyt el.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/19/elhunyt_az_o_z_o_r_a_fesztival_gazdaja
Elhunyt az O.Z.O.R.A. fesztivál gazdája

02_school-of-rock-jack-black-650-430.jpg

Iskolakezdés. Brrr. Sőt, második félévkezdés. Brrr. Javában dübörög a tanév második fele: több tucat magyar énekes és zenész mesél középiskolás élményeiről, az ének-zeneórák legemlékezetesebb pillanatairól. Például arról, hogy hiába rakják meg azt a kurva tüzet, mégis mindig elaluszik. Abc-rendben haladunk, háromrészes sorozatunk első részében Babé Silától Kocsis Bencéig jutottunk, a mostani második fejezeteben pedig Kocsis Tibortól Premecz Mátyásig. És jön még egy záróblokk az s betűs nevű előadóktól.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/18/megrakjak_a_tuzet_magyar_popzeneszek_az_enekorarol_2_resz
Megrakják a tüzet – Magyar popzenészek az énekóráról (2. rész)

volt2018_lineup_650.jpg

Egyre nagyobb csomagokban jelentik be fellépőiket a legjelentősebb nyári fesztiválok, de akkora pakkot talán még egyikük sem bontott, mint most a VOLT: a idén már 26 éves eseménysorozat szervezői ezen a héten nem kevesebb mint 125 hazai zenekart és előadót felsoroló listát hoztak nyilvánosságra. Június 26. és 30. között tehát már nem csak a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts, a Limp Bizkit, az Avenged Sevenfold, Steve Aoki, a The Kills vagy éppen az X Ambassadors rajongóinak érdemes becélozniuk Sopron városát, hanem azoknak is, akik a legszélesebb keresztmetszetében szeretnék szemügyre venni, mire képes ma a magyar popzene a Gustave Tigertől a Lordon, Járai Márkon, a HayDm Streeten és az AWS-en át  mondjuk  a TNT-ig. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/ujabb_125_erv_az_idei_volt_fesztival_mellett
Újabb 125 érv az idei Telekom VOLT Fesztivál mellett

lil_dicky.jpg

Lil Dicky visszatért egy celebekkel teli testcserés videóval.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/18_uristen_vaginam_van_felfedezem_hogyan_mukodik
18+ „Úristen, vaginám van! Felfedezem, hogyan működik!”

kendrick-lamar-black-panther.png

Az idei Szigeten is fellépő Kendrick Lamar volt a producere az év egyik legjobban várt lemezének. Fekete Párduc című film komoly kulturális mérföldkő, hiszen egy fekete Marvel-hősről szól, ám az afrikai kultúra előtt tisztelgő felvezető klip körül botrányok voltak. Milyen lett a filmzenelemez?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/filmzene_black_panther_the_album_lemezkritika
FILMZENE: Black Panther – The Album (lemezkritika)

mount-eerie-1520516193-640x640.jpg

Ma jelent meg a Mount Eerie legújabb lemeze, azaz a Recorder szerint a legjobb 2017-es albumnak a folytatása, a Now Only. A Mount Eerie mögött megbújó Phil Elverum 2016-ban veszítette el daganatos betegségben feleségét, a szintén zenész-képzőművész Geneviève Castréet, róla, a halálról, a gyászról szólt az előző (interjúnk az anyagról erre) és a most kijött új album is, itt hallgatható. A lemez borítója elsőre montázsnak tűnik, de valójában egyetlen fotó a család (Elverum egyedül neveli hároméves lányukat) hűtőjéről, amin mindenféle képek, idézetek szerepelnek, hűtőmágnesekkel rögzítve. A lemez előtt tisztelegve jöjjön tíz másik borító, ami montázsnak, vagy még inkább kollázsnak tűnik, de valójában egyetlen fénykép, mindenféle dologról.

tovább →
Címkék: top 10 mount eerie
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/top_10_lemezborito_ami_montazsnak_kollazsnak_nez_ki_de_egyetlen_foto
Top 10 lemezborító, ami montázsnak/kollázsnak néz ki, de egyetlen fotó

akusztik_logo_650_8.jpg

(X) A népszerű pop-rock formáció, a The Biebers visszatérő vendég a Petőfi Rádió Akusztik műsorában: 2018-ban újult lendülettel, friss, slágergyanús számokkal jelentkezik újra az együttes az A38 fedélzetéről. Az M2 Petőfi TV-n március 19-én, hétfőn adásba kerülő műsorból egy felvétel már most megtekinthetó, csak itt, a Recorderen. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/az_akusztik_bemutatja_the_biebers
Az Akusztik bemutatja: The Biebers