„I'm the new Beyoncé" rappeli magáról JPEGMAFIA a Baby I'm Bleeding című dalában, aztán megígéri, hogy sosem lesz szőke, mint Kanye West. Már csak ezért is érdemes meghallgatni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/23/jpegmafia_veteran_lemezkritika
JPEGMAFIA: Veteran (lemezkritika)

cupcakke_quiz.png

Cardi B sivatagi esküvővel, a még nála is szabadosabb CupcakKe az ikonikus sárga-fekete motoros ruhával.

tovább →
Címkék: cardi b cupcakke
http://recorder.blog.hu/2018/05/22/ket_rappercsaj_is_a_kill_billt_idezi_meg
Két rappercsaj is a Kill Billt idézi meg

papp_laszlo_miki357.jpg

Daniel Avery minimál eszközkészlettel dolgozó, hipnotikus tánczenével rántott be minket rajongónak 2013-as debütlemezével (év végi listánkon Top 10-es lett), második LP-jére viszont öt évet kellett várni. Hogy megérte-e, azt egy szintén dj-be oltott producer, az NVC promótercég egyik alapítója, vezetője és a Selected Sounds Label alapító-főnöke, Papp László fejti meg. Ő ugye Subotage-ként az ország egyik sokakat remixelő, népszerű dj-je, surfalone néven pedig idén februárban jelent meg új projektjének személyes, konvenciókra fittyet hányó, remek bemutatkozó albuma, amely egy kapcsolat végéről, az azt követő lelki hullámzásról és a főszereplő önmagához való visszatalálásáról szól. Profül rovatunkban zenész kritizál zenészt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/22/most_indul_a_felemelkedes_papp_laszlo_ajanlja_daniel_avery_uj_lp-jet
Most indul a felemelkedés – Papp László ajánlja Daniel Avery új LP-jét

Kendrick Lamar nem először hívja fel egy rajongóját a színpadra, hogy elrappelje vele a m.A.A.d. City című számot. Amikor azonban egy fehér lány lett a kiválasztott, baj lett a szövegben szereplő "nigga" szóból.

tovább →
Címkék: kendrick lamar
http://recorder.blog.hu/2018/05/22/kendrick_lamar_n_word
Fehér rajongó rappelte Kendrick Lamarral az N betűs szót, megállította

cardi-b.png

Sztriptíztáncosból realitysztár, realitysztárból Instagram-híresség, abból aztán pedig pár mixtape-nek köszönhetően Amerika egyik legfontosabb, legfelkapottabb női rappere - Cardi B felemelkedése szinte maga a modern tündérmese. Csak éppen a legkisebb királyfi szerelme helyett az elért jutalom a Billboard 100 első helye, Lauryn Hill után elsőként, az előző mixtape-jén szereplő Bodak Yellow-val. Most pedig a mixtape-ek után megjelent az első nagylemez, az Invasion Of Privacy.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/22/cardi_b_invasion_of_privacy_lemezkritika
Cardi B: Invasion Of Privacy (lemezkritika)

hf_logo_650_1_1.jpg

Legyen a könnyűzene is mindenkié címmel tavaly indult útjára az NKA Hangfoglaló Program könnyűzenei oktatási konferenciasorozata. Az idei Music Hungary nulladik napján Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen folytatódik a könnyűzene tanítás minden szintjét és témáját érintő közös gondolkodás.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/22/itt_a_hangfoglalo_program_a_konnyuzene_oktatasarol_egerben_is
Itt a Hangfoglaló Program: A könnyűzene oktatásáról Egerben (is)

barbi_2.jpg

Kényezteti egyre nagyobb rajongótáborát a Blahalouisiana: 2016 áprilisában jelent meg a zenekar minden addigi színét felvonultató címnélküli bemutatkozó lemez, aztán már 2017 októberében megérkezett a tanácstalan szorongással együtt is felnőttebb folytatás a második albumon. Alig fél évvel később pedig máris itt egy friss dal, ami pedig már a harmadik LP-t harangozza be. Kibukottabb - vagy még inkább - realistább a korábbiaknál, de nagyon szépen illik a zeneileg is egyre feszesebb zenekar fejlődési ívébe – és még egy jó klipet is kapott a Nem vagyok egyedül című dal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/21/_hanyatlas_kozepette_az_erzeki_oromoket_hajszolva_itt_az_uj_blahalouisiana_klip-_es_dal
„Hanyatlás közepette az érzéki örömöket hajszolva” – itt az új Blahalouisiana-klip és -dal!

dj-bone.png

Nagyon sok minden befért volna a rovatba még a tavaszi termésből, de a friss techno-megjelenések egyszerűen kiszorítottak szinte minden mást. Ismét a gyors négynegyedek dominálnak. Elektronikus tánczene rovatunk jelentkezik. (Nyitóképen DJ Bone.)

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/21/elektronikus_tanczene_technouralom_tavasszal
Elektronikus tánczene – Technouralom tavasszal

zion_refresh_1.jpg

61. Recorder magazin Debrecen & pop fókusztémájában a fiatal előadókra, zenekarokra is figyeltünk. Nyugatról a Hortobágy, a többi irányból pedig hatalmas erdők veszik körül Kelet-Magyarország fővárosát, Debrecent. Az alföld szívében viszont olyan sokszínű zenei élet zajlik, amely bárhol a világban megállná a helyét. A város zenei története és a legnagyobbak után most jöjjenek az aktuális feltörekvők, akik előtt még sok esetben hosszú út áll, ám minden esélyük megvan arra, hogy megkapják az őket megillető figyelmet. Íme, a Recorder által legjobbnak ítélt debreceni kezdőcsapat – a többségükről jó eséllyel hallani fogsz még. Zion Refresh-villámbemutatkozás.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/21/a_debreceni_kezdo_tizenegy_feltorekvok_remenysegek_11_zion_refresh
A debreceni kezdő tizenegy – Feltörekvők, reménységek 11: Zion Refresh

img_2822.jpeg

Az osztrák Bilderbuch az elmúlt évek egyik legsikeresebb artpop-indierockzenekara a szomszédban, jönnek az idei Szigetre is, de a Recorder megnézte őket előre egy április végi németországi koncerten – finoman szólva is ajánlottak.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/05/20/szupersztarok_a_szomszedban_bilderbuch-koncertbeszamolo_drezdabol
Szupersztárok a szomszédban – Bilderbuch-koncertbeszámoló Drezdából