hitchhiker.jpg

A leginkább legendás „dobozban maradt” lemez a Beach Boys-féle Smile, ám azt végül 2011-ben hivatalosan kiadták. Utoljára akkor foglalkoztunk a kiadatlan albumokkal, de most ismét aktuális a téma, hiszen történés van az elkészült, ám meg nem jelent LP-k ügyeinek két legnagyobb főkolomposa, Neil Young és Prince körül. Rajtuk kívül azonban sokan mások mellett még Dr. Dre és Ice Cube, Madonna vagy a Foo Fighters is adós legalább egy-egy anyaggal. Neil Young-archívumából a napokban megjelent, eredetileg 1976-ban rögzített akusztikus Hitchhiker apropóján íme még tíz dobozban (vagy még csak ott sem) ragadt album.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/24/hallatlan_lemezek_ujabb_tiz_dobozban_ragadt_album
Hallatlan lemezek – Újabb tíz dobozban ragadt album

graboindex.jpg

A debreceni születésű Grabo’sky produceri pályáját az elejétől követjük, ahogy a zeneújraszabós kezdetek után rátalált a saját kozmikus-pszichedelikus tripelektronika-világára (Wurmloch EP, Solaris EP), melyet egyre magabiztosabban formál (lásd és halld a 2016-os W debütalbumot). Idén két lemezanyagot készül kiadni, emellett egy jeles évfordulót is ünnepelhet; húsz éve van a dj-pályán. Ezt a ritka zeneszenvedéllyel átfűtött oldalát mutatja meg most szóban – megvillantva mesélőkészségét –, valamint egy külön a Recordernek készített jubileumi dj-mixben.

tovább →
Címkék: mix grabowsky grabosky
http://recorder.blog.hu/2017/09/24/_guruljon_hullamozzon_elore_grabo_sky-interju_es_huszeves_dj-jubileumi_mix
„Guruljon, hullámozzon előre” – Grabo’sky-interjú és húszéves dj-jubileumi mix

charles_bradley.jpg

Úgy tűnt, legyőzte a rákot - mint oly sok mindent életében -, de az visszatért, és végül az életét követelte a legkalandosabb sorsú soul-énekesnek.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/24/68_evesen_elhunyt_a_62_evesen_befutott_soul-sztar_charles_bradley
68 évesen elhunyt a 62 évesen befutott soul-sztár, Charles Bradley

bpritmo.jpg

A Hangvető és a CAFe Budapest közös szervezésű világzenei fesztiválja ezúttal az Akváriumban kerül megrendezésre október 5. és 8. között. Ingyenes csütörtöki showcase-nappal, zenei konferenciával, a Frank Ocean-kollaborátor Chassollal, Transglobal Undergrounddal, Mokoombával és további izgalmas fellépőkkel vár mindenkit a második Budapest Ritmo Fesztivál.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/24/kulturak_jotekony_keveredese_budapest_ritmo_fesztival_az_akvariumban
Kultúrák jótékony keveredése - Budapest Ritmo fesztivál az Akváriumban

ace_frehley.jpg

Négy számot is, egy jótékonysági koncerten! Hogy történhetett ez!? A kép segít.

tovább →
Címkék: kiss ace frehley
http://recorder.blog.hu/2017/09/23/igaz_tortenet_arrol_hogy_hogy_esett_hogy_16_ev_utan_a_kiss-szel_zenelt_ace_frehley
Igaz történet arról, hogy hogy esett, hogy 16 év után a Kiss-szel zenélt Ace Frehley

valentino_khan.jpg

Vetkőzős póker, meztelen fürdőzés - á, úgyis kikockázzák a kikockázzák az intim testrészeket! Valentino Khan klipjében is, de csak egy rövid ideig, mert aztán...

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/22/vegre_nem_kockazzak_ki_a_meztelen_medences_partit
Végre nem kockázzák ki a meztelen medencés partit!

logic_1.jpg 

1-800-273-8255 > 867-5309.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/22/uj_kiralya_van_a_telefonszamos_cimu_slagereknek
Új királya van a telefonszámos című slágereknek

fb_55.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC055 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni az 55. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében a Queens Of The Stone Age szerepel, valamint az ő és más kortársak (Foo Fighters, Killers) friss albumai apropóján átvesszük, hol tart ma az arénarock. A fókuszban ezúttal a kazetta, mint formátum. Az első példányt idén 55 éve fejlesztette ki a Philips cég, naná, hogy az 55. lapszámban vesszük át a történetét: sikereit, eltűnését és visszatérését az elmúlt néhány évben. Pláne, hogy heteken belül itt a Cassette Store Day, amelyet a október 14-én mi is egy kazettás bulival ünneplünk a Beat On The Bratban! A teljes tartalom alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/22/utcan_a_recorder_magazin_55_szama
Utcán a Recorder magazin 55. száma!

17_10_21_jerusalem_my_love_k.jpg

A budapesti ősz mindig tele van figyelemre méltó koncertekkel, de a szezon egyik csúcspontja szokás szerint azért évek óta a CAFe Budapest, ami ugyan nem kimondottan popzenei fesztivál, azért mégis rendre különleges eseményeket hoz tető alá. Az idei évad sem kivétel, olyannyira, hogy egyáltalán nem volt könnyű kiválasztani az október 6. és 22. között zajló rendezvények közül a tíz legjobbnak ígérkezőt. Mi azért megtettük.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/09/22/a_klezmer-barokk-jazztol_fela_kutin_at_carl_craigig_a_cafe_budapest_10_legizgalmasabb_fellepoje
A klezmer-barokk-jazztől Fela Kutin át Carl Craigig – a CAFe Budapest 10 legizgalmasabb fellépője

sia_rainbow_maddie_ziegler.jpg

Itt a hatodik Sia-klip a csodás, még mindig csak tizennégy éves Maddie Zieglerrel, aki most vízben táncol, amíg fel nem emelkedik. Ámde.

tovább →
Címkék: sia maddie ziegler
http://recorder.blog.hu/2017/09/22/a_ponik_mindent_elrontanak
A pónik mindent elrontanak