pussycat_dolls.jpg

A Harvey Weinstein-leleplezés nyomán sorra jönnek a leleplezések és a tagadások. A Pussycat Dolls egykori tagja szerint le kellett feküdniük azzal, akit kijelöltek nekik. Björk és a Ducktails ügye is folytatódik, Flying Lotus bocsánatot kért.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/lanycsapat_vagy_prostihalozat_ujabb_es_folytatodo_nemi_eroszak-ugyek
Lánycsapat vagy prostihálózat? Újabb és folytatódó nemi erőszak-ügyek

bbf4.jpg

A közönség nyomásának engedve elkészítette első, háromszámos EP-jét a fülbemászó indie rockot játszó The Bluebay Foxes. Itt hallgatható meg először.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/jo_hangulatot_hoz_the_bluebay_foxes_ep-premier
Jó hangulatot hoz - The Bluebay Foxes EP-premier

screen_shot_2017-10-17_at_7_31_25.jpg

Új klippel és egy csomó "teljesen komoly-zenekar"-szerű fejleménnyel erősít rá az Analog Balaton az őszre. A legtöbb fül számára még ismeretlen formáció 2015 karácsonyán adott ki teljes függetlenségben és spontaneitásban egy darab dalt. Persze a Recorder radarját nem tudták elkerülni - már akkor bemutattuk őket. A Medvelábnyom az Analog Balaton eddigi első és egyetlen hivatalosan publikált dala, most ehhez a számhoz készült klip is. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/klippremier_analog_balaton_medvelabnyom
Klippremier! Analog Balaton: Medvelábnyom

rec056_cstp_3_kep_650.jpg

Az, hogy a minőségi zene önmagában kevés, a Cseh Tamás Program (CSTP) számára az első pillanattól egyértelmű. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Zenei menedzsment alprogamon belül futó Backstage sorozat, amelynek keretében évadról évadra, hónapról hónapra elismert és tapasztalt – a könnyűzene különböző területein jártas szakemberek és zenészek osztják meg tudásukat a hallgatósággal. A holnap, szerdán fél 10-től 3-ig az A38-on zajló eseményen a "siker" fogalmát járják körül a vendégek.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/itt_a_cseh_tamas_program_negyedik_evadat_kezdi_szerdan_a_backstage_sorozat
Itt a Cseh Tamás Program – szerdán folytatódik a Backstage sorozat negyedik évada

platonkrtv_photo1.jpg

A tavaly feltűnt folkpopos, indiefolkos Platon Karataev bemutatkozott már Magyarradarunkon, a Recorder szerint nekik kellett volna megnyerni a 2016-os Kikeltetőt és azt jósoltuk róluk, hogy nem olyan sokára megtöltik az A38-at. Idén novemberben érkezik első nagylemezük, a For Her, amelyet három részletben mutatnak be, itt a második blokk négy remek dallal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/_de_kar_hogy_ezt_te_irtad_nem_en_platon_karataev_for_her_albumreszlet_vol
„De kár, hogy ezt te írtad, nem én” - Platon Karataev: For Her albumrészlet Vol. 2

1_2.jpg

Komár László 1978-ban még nyilas volt, két év múlva az ország egyik legsikeresebb szólóénekese. Ma öt éve, 2012. október 17-én hunyt el 67 évesen Komár László. Most pályájának egy alig ismert pillanatát villantjuk fel: amikor egy Sándor Pál-filmben nyilasként, géppisztollyal fegyelmezte Psota Irént és Kern Andrást.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/nyilas_statisztabol_az_orszag_egyik_legsikeresebb_szoloenekese_ot_eve_hunyt_el_komar_laszlo
Nyilas statisztából az ország egyik legsikeresebb szólóénekese – öt éve hunyt el Komár László

majoroty_r.jpg

A screamo-rajongók pontosan tudják, de a Majority Rule budapesti koncertje akkora fogás a műfajban, mint mondjuk annak idején a My Bloody Valentine külvárosi koncertje volt a shoegaze-fanatikusoknak.

tovább →
Címkék: majority rule
http://recorder.blog.hu/2017/10/17/holnap_este_majority_rule_a_robotban
Holnap este Majority Rule a Robotban

beck_slime.jpg

Az új Beck-klipben slime-ot gyúrnak és nyomogatnak. Mi köze ennek az agyi orgazmushoz? És hogy kerül ide MC Hammer?

tovább →
Címkék: beck mc hammer
http://recorder.blog.hu/2017/10/16/beck_agyi_orgazmusra_gyur
Beck agyi orgazmusra gyúr

adal_papaijoci_650.jpg

(X) A közmédia idén is keresi Magyarország dalát, azt a művet, amely megmozgatja az egész országot. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsor hetedik évadában való megmérettetésre.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/16/ki_lesz_a_magyar_konnyuzene_uj_origoja_mar_lehet_jelentkezni_a_dal_2018_mezonyebe
Ki lesz a magyar könnyűzene új origója? Már lehet jelentkezni A Dal 2018 mezőnyébe

071b8776.jpg

A 2015-ben határozatlan időre visszavonult Hangmás szombaton este egyetlen koncert erejéig megtörte hallgatását és megünnepelte első nagylemeze, a Funeral Party Budapest tízéves megjelenési évfordulóját. Interjút is készítettünk a szextettel, amelyből kiderült, hogy ez most egy egyszeri visszatérés, így aztán aki látni akarta az energikusságtól még ma is kicsattanó társaságot, az ott volt a koncerten. Aki meg netán nem tudott eljutni, annak mutatjuk képekben, hogy miről maradt le – Minda Endre még mindig az egyik legjobb magyar frontember. Lékó Tamás fotói következnek.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/10/16/reunio_party_budapest_hangmas-koncert_a_durer_kertben_fotogaleria
Reunió Party Budapest – Hangmás-koncert a Dürer Kertben (fotógaléria)