amber_smith_2017_1.jpg

Tegnap jelent meg az Amber Smith New című új, hetedik albuma, ma pedig máris itt van hozzá a Cape című laza villámdalhoz egy ötletes gegre építő videó. Bő másfél perc az egész, de többször is meg kell nézni! Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/klippremier_amber_smith_cape
Klippremier! Amber Smith: Cape

jegkorszak_sallai_pluszegy_34_of_36.jpg

A hétvégén lépett fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az A38-on a szép nemzetközi sikereket elérő észt Ewert And The Two Dragons, a koncertet egy interjúval harangoztunk be. Most a lejövéshez is kínálunk anyagot, egy fotógalériát a jó hangulatú buliról, közte a magyar elő-előadókról: a Recorderre épp ma Father John Misty új lemezéről Profül-kritikát írt Sallai Lászlóról és a Hó Márton és a Jégkorszakról. Komróczki Dia fotói.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/nem_levert_ewert_and_the_two_dragons_es_magyar_elozenekarai_koncertgaleria
Nem levert – Ewert And The Two Dragons és magyar előzenekarai (koncertgaléria)

hurray.jpg

A Hurray For Riff Raff néven ismert amerikai dalszerző-énekesnő az idei Valentin-napra feldolgozta a Ronettes énekegyüttes Be My Baby című örökzöldjét, de itt nem állt meg a műltidézésben: korű klipet forgatott hozzá, szinte teljes egyezéssel rekonstruálva az eredeti dal 1965-ös tévéfelvételét.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/ilyen_egy_2017-ben_ujraforgatott_1965-os_tevefelvetel
Ilyen egy 2017-ben újraforgatott 1965-ös tévéfelvétel

hurts_1.jpg

Másfél évvel a legutóbbi albuma után váratlanul új dallal jelentkezett a brit Hurts. A stadionpopos Beautiful Ones a másság vállalására buzdít, fájdalmas küzdelmek árán is - ezt mutatja be a dal drámai klipje, melynek főszereplője a duó énekese, Theo Hutchcraft.

tovább →
Címkék: hurts
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/csunyan_osszeverik_a_hurts_enekeset_video
Csúnyán összeverik a Hurts énekesét - videó

sallai_l.jpg

Father John Misty hosszú felvezetés után 2015-ös albumával egycsapásra a legtöbbet idézett kortárs dalszerző-előadók közé került. Azóta meg pláne, hiszen folyamatosan szolgáltatja a muníciót sajtónak és rajongóinak egyaránt. Provokátor vagy bölcs? A világ állapotán mélázó Pure Comedy című új albumáról Sallai László dalszerző-gitáros-énekes elmélkedik, aki mindkét saját zenekarával májusban fog friss kiadványokkal jelentkezni. A magyar nyelvű dalokkal befutott powerpopos Felső Tízezer a háromszámos Új városok épülnek EP-t, az angol nyelvű számokat előadó sickpopos The Somersault Boy pedig a Come On Feel The Misery című második albumot adja ki.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/gondolatokat_szul_vitakra_sarkall_sallai_laszlo_ajanlja_father_john_misty_uj_lp-jet
Gondolatokat szül, vitákra sarkall – Sallai László ajánlja Father John Misty új LP-jét

50_ev_1.jpg

Ötvenedik lapszám. Újabb mérföldkőhöz érkezett kedvenc médiatermékünk és hűséges élettársunk, a már több mint öt éve rendszeresen megjelenő, ingyenes popmagazin, a Recorder. Ennek örömére végigtekintjük, hogy mik voltak a magyar poptörténet legkiemelkedőbb momentumai az elmúlt ötven évben. Visszatekertünk 1967-ig és minden évből kiválasztottuk a szerintünk legfontosabb, legjellemzőbb történést. Nem az általában legjelentősebb ötven pillanatot kerestük, hiszen évről-évre haladtunk, és nem is az ötven meghatározó popszereplőhöz kötődő eseményeket akartuk listázni, hiszen számos kulcsfigura kimaradt. A magyar popzene mozaikos történetét mutatjuk be – ötven momentumot, amely összeáll egy töredezett, de így is jól felismerhető nagyképpé. Találkozzunk a következő ötven lapszámnál! A hatvanas-hetvenes évek legjelentősebb poppillanatai után íme, a nyolcvanas évek!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/23/50_ev_50_magyar_momentuma_1967-2016_kulcspillanatok_a_hazai_zeneben_a_80-as_evek
50 év 50 magyar momentuma – 1967-2016: kulcspillanatok a hazai zenében (a 80-as évek)

grabo_1.jpg

A re-editekkel feltűnt Grabo'sky nagyjából öt éve készít saját számokat, 2016 elején hozta ki remek első albumát. Jelenleg két nagylemeze is végső formába öntésre vár; az egyik halad tovább a pszichedelikus-hipnotikus slowtronica főcsapáson, míg a másik egy diszkós, house-os kirándulás. Utóbbit előlegezi meg a Short Run című felvétel, vasárnapi lazuláshoz passzoló kollázsvideóval

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/23/klippremier_grabo_sky_short_run
Klippremier! Grabo'sky: Short Run

rogerwaters.jpg

Erre nem mertünk volna fogadni: közel huszonöt év kihagyás után új szólólemezzel jelentkezik Roger Waters. A júniusban érkező Is This The Life We Really Want? első beharangozó dala a hetvenes évekbeli Pink Floydot idéző Smell The Roses.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/23/itt_az_elso_dal_roger_waters_uj_szoloalbumarol_es_majd_szetveti_a_hurraoptimizmus_nem
Itt az első dal Roger Waters új szólóalbumáról, és majd szétveti a hurráoptimizmus (nem)

adrian_belew.jpg

Nem néznéd meg az embert, aki a King Crimsonban, Frank Zappával, David Bowie-val, a Talking Heads-zel, Jean Michel Jarre-ral, Laurie Andersonnal, Paul Simonnal, a Nine Inch Nails-szel gitározott? Na ugye. Ma este megnézheted.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/23/ma_este_adrian_belew_power_trio_az_a38-on
Ma este Adrian Belew Power Trio az A38-on!

Lemeztáska – Route 8

2017.04.22. 10:00, rerecorder

route_8.jpg

Route 8 négy éve tűnt fel (első fizikai megjelenése a 2011-es Recorder Mixtape kazettán volt), ma már a magyar elektronikus zene egyik legforróbb exportcikkének számít, a hipermenő londoni Lobster Theremin kiadó ásza, aki többet van külföldön, mint itthon, tavaly év végén kipipálta az első amerikai turnét (kalandosra sikerült: ellopták a felszerelését és a poggyászát, a csodával határos módon a nagy részük megkerült), idén január végén az első budapesti Boiler Room headlinere volt. Route 8 Szilvió a zenei hatásait playlisteli.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/22/lemeztaska_route
Lemeztáska – Route 8