gradgyenge.jpg

(X) Mikor a zeneipari kurzusokat szervező iskola, a Zeneipari Hivatal ötlete megszületett, az első kurzus, amit az iskola kitalálója és vezetője, Morcz Fruzsina megálmodott, a Zenei szerzői jog képzésük volt. Hiánypótló, idehaza minden zenész és zenei szervező, menedzser számára elengedhetetlen tudást biztosító kurzus, melynek vezetőjét, Dr. Grad-Gyenge Anikót (PhD tanszékvezető-helyettes, egyetemi docens, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja, szerzői jogi szakértő) kérdeztük az október 7-én immár harmadszor induló Zenei szerzői jog kurzusról.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/16/_mit_jelent_jogilag_a_remix_zeneipari_hivatal-interju
"Mit jelent jogilag a remix" - Zeneipari Hivatal-interjú

eagulls.jpg

Idén debütált a leedsi Eagulls formáció, akik a punk egzisztenciális félelmekre alapozó ősi formáját művelik első lemezükön. Megpróbálnak megrázni, meglepni, megbotránkoztatni - készítettek hát egy videót, melyben szétvágnak és össze-vissza varrnak egy szemgolyót.

tovább →
Címkék: korhatáros eagulls
http://recorder.blog.hu/2014/09/16/18_erdekel_egy_szemgolyo_felvagasa_kozelrol_nem_ugyis_megnezed
18+ Érdekel egy szemgolyó felvágása közelről? Nem? Úgyis megnézed!

INVSN-crop.jpg

Alig egy hónappal a Szigetes koncertjük után ismét láthatjuk a svéd INVSN-t, a Refused énekesének kevésbé mérges mellékprojektjét.

tovább →
Címkék: a38 invsn
http://recorder.blog.hu/2014/09/16/ma_este_invsn_az_a38-on
Ma este INVSN az A38-on

modeo.jpg

Akit érdekel az absztraktabb elektronikus zene (bennünket igen), annak érdemes a hazai techno mély undergroundját pásztázni, mert a radarja (jelen esetben a mi Magyarradarunk) olyan remek producerek jelét foghatja, mint Modeo, akinek sötét, disztópikus sci-fikhez illő experimentális technóját nem véletlen játsszák még a legnagyobbak is Electric Indigótól Surgeonig. A rátalálás örömére a budapesti techno-nonkonformista - aki pénteken a Kontra Klubban játszik a Haang.hu online elektronikus zenei katalógus estjén - egy hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető live felvételt is készített nekünk.

tovább →
Címkék: magyarradar modeo
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/magyarradar_modeo
Magyarradar + live audio performance: Modeo

austraindex.jpg

Először lépett fel Magyarországon a Recorder 25. számának launch partyján a Knife nyomdokain haladó, csavaros elektropopot játszó torontói Austra. Koncert előtt a zenekar frontemberével, a dramatikus énekstílusáról ismert Katie Stelmanis-szal beszélgettünk. A zene jövője és az ostoba kaliforniai hipszterek mellett az is szóba került, hogy mitől lesz egy melegekből álló együttes “meleg együttes”, és hogy mire szórja a kanadai állam az adófizetők pénzét.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/_nem_akarunk_csak_egy_fura_zenekar_lenni_katie_stelmanis_austra_-interju
"Nem akarunk csak egy fura zenekar lenni" - Katie Stelmanis (Austra)-interjú

dopecalypso.jpg

A zajos garázspunkra felesküdött Dope Calypso első stúdiófelvétele, a mocsári szörnyes B-horrorklippel megtámogatott Black Swamp Thing kislemezdal júniusban jelent meg, és a trió már akkor előrevetítette, hogy szeptember közepén jön az első albumuk. A lemez pontosan meg is érkezett, Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost a címe és mi mutatjuk be elsőként.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/albumpremier_dope_calypso_farewell_to_the_fairy_goodbye_to_the_ghost
Albumpremier! Dope Calypso: Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost

zupszeged.jpg

A szegedi helyszíneken unplugged zenélős videókat készítő és ezekhez egy-egy kortárs fiatal író novelláját társító (S(o)un(d)city Szeged kezdeményezést - és vele a Petruska Andrással készített egyik felvételt - már bemutattuk itt. A csapat SZIN-sessions néven indított egy sorozatot, amelynek második fellépője a záhonyi gyökerű ZUP zenekar, velük a Szegedi Nemzeti Színházban rögzítettek két dalt akusztikus előadásban. Ezek közül a Szakadj el felvétele itt látható először.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/videopremier_zup_szakadj_el_s_o_un_d_city_szeged-felvetel
Videopremier! ZUP: Szakadj el (S(o)un(d)city Szeged-felvétel)

IM.jpg

(X) A pszichedelikus trance világában egyeduralkodó izraeli (jelenleg Los Angeles-i székhelyű) Infected Mushroom duó szinte már a Budapest Park házi zenekarának számít, fennállása alatt eddig minden évben fellépett ott a nagyszínpadon Erez Eisen és Amit Duvdevani. Az idei (most pénteki) koncertjük azonban más lesz, mint az eddigiek - nem is akármennyire

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/infected_mushroom_old_scool_live_koncert_a_budapest_parkban
Infected Mushroom Old School Live koncert a Budapest Parkban

amy.png

A tegnapi napon lett volna 31 éves Amy Winehouse, aki 2011 júliusában, 27 évesen hunyt el alkoholmérgezésben. Most szobrot avattak neki London Camden negyedének piacán, a leleplezésnél ott volt rengeteg rajongó a világ minden tájáról és a Winehouse-szülők is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/15/amy_winehouse_szobrot_avattak_londonban_kesz
Amy Winehouse-szobrot avattak Londonban

biorobot_1.jpg

A Biorobot, azaz Bérczesi  Róbert és a Pluto-frontember Nemes András 2009-2011 között működött zenekara idén újra aktivizálta magát, íródnak új dalok, de a két zenész nem erőltet semmit, még a lemezbemutató koncert is legfeljebb csak távlati terv. Így egyelőre be kell érnünk egy klippel ennek a bizonyos tavaly november végén megjelent cím nélküli albumnak a Szárazföld című középtempós, döntően akusztikus hangszerelésű dalához, a főszerepben egy papírhajóval.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/09/14/klippremier_biorobot_szarazfold
Klippremier! Biorobot: Szárazföld