unnamed_1.png

Ezen a héten is remek programokkal várja vendégeit a Müszi! A hétvégét két több helyszínes buli fogja uralni, és csütörtökön lesz Dinamikus Meditáció is. Még a hónap végéig, január 31-ig látogatható a Képzőművészeti Egyetem hallgatóiból alakult E.SZ.M.E.Csoport kiállítása.

tovább →
Címkék: müszi
http://recorder.blog.hu/2017/01/24/muszi_programajanlo_budapest_in_the_dark_dub_flyers
Müszi Programajánló - Budapest In The Dark, Dub Flyers

reykjavikurdaetour.jpg

Az Eurosonic-Norderslaag showcase fesztivál zeneipart érintő részéről illetve magyar vonatkozásairól már előző cikkünkben szóltunk, de mindezeken túl azért ez mégiscsak egy zenei fesztivál, ráadásul ugye egészen speciális, ami abban is megnyilvánul, hogy a négy nap alatt háromszáznál is több koncert volt. Nyilván képtelenség ennek töredékébe is belenézni, úgyhogy átfogó képet nem fogunk tudni adni Európa feltörekvő zenészeiről, de kis ízelítőt igen. Csada Gergely beszámolója.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/24/tobbsegben_a_kozepszer_de_meg_igy_is_fuldoklunk_a_joban_a_tiz_legjobb_koncert_az_eurosonic-on
Többségben a középszer, de még így is fuldoklunk a jóban - A tíz legjobb koncert az Eurosonic-on

joegoddard.jpg

A Hot Chip egyik alapítója, Joe Goddard áprilisban új szólólemezzel jelentkezik, melynek friss klipes kislemezdalában mellett tesz hitet, hogy a zene minden bajra megoldás lehet. Higgyünk ebben mi is!

tovább →
Címkék: hot chip joe goddard
http://recorder.blog.hu/2017/01/24/a_zene_a_valasz_minden_problemara_a_hot_chip_alapitoja_szerint
A zene a válasz minden problémára a Hot Chip alapítója szerint

raydavies.jpg

Közel egy évtizedes kihagyás után, idén áprilisban ad ki új szólólemezt Ray Davies, a legendás Kinks egykori énekes-dalszerzője, az Americana első beharangozó dala máris meghallgatható.

tovább →
Címkék: ray davies
http://recorder.blog.hu/2017/01/24/majd_tiz_ev_utan_americana-lemezzel_ter_vissza_ray_davies
Majd tíz év után Americana-lemezzel tér vissza Ray Davies

ulrich-schnauss-midi-keyboard-studio-tour-photo.jpg

Három év kihagyás után tavaly év végén jelent meg Ulrich Schnauss saját néven kiadott ötödik szólólemeze, a No Further Ahead Than Today. Az album aktualitását az adja, hogy Schnauss kétszer is színpadra áll január 28-án és 29-én az A38 hajón a Chip Fesztiválon: először a legendás Tangerine Dreammel, amelynek 2014 óta tagja, másodszor pedig egy ingyenes koncerten szólóban, a Tangram fellépése után mutatja meg, mire képes.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/24/ulrich_schnauss_no_further_ahead_than_today_lemezkritika
Ulrich Schnauss: No Further Ahead Than Today (lemezkritika)

16105682_10212442529284149_2891190691642903736_n.jpg

Berezvai Marcell a Kalef zenekar gitárosa, dalszerzője mindössze 23 évesen rákos daganattal küzd. Csapó Dorottya és Dezsényi Eszter a fellépő zenekarok segítségével gyűjtenek támogatást Marcellnek január 28-án a Gödör Klubban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/23/zeneszek_marcellert_jotekonysagi_est_a_godor_klubban
Zenészek Marcellért - Jótékonysági est a Gödör Klubban

5ffc32dc.jpg

A kétezres évek eleji posztpunkos indierock-robbanás egyik legfontosabb zenekara, a Magyarországot már többször megjárt (legutóbb a 2015-ös Szigeten fellépett) Interpol idén augusztus-szeptember folyamán európai koncerteken játssza végig klasszikus első nagylemezét, a 2002-es, idén tizenötéves Turn On The Bright Lights-ot. A jóból mi sem maradunk ki, a zenekar augusztus 15-én a Szigeten adja elő teljes egészében a debütálást. Hurrá!

tovább →
Címkék: koncert sziget interpol
http://recorder.blog.hu/2017/01/23/az_interpol_a_szigeten_is_vegigjatssza_elso_nagylemezet
Az Interpol a Szigeten is végigjátssza első nagylemezét!

goldfrapp_3.jpg

"I can't wait anymore" - szól a Goldfrapp most közzétett új dalának refrénje  és gyanítjuk, valami hasonló járhat azon rajongók fejében is, akik nagyon várják a duó új albumát- Nekik jó hírünk van: már csak március végéig kell kibírni.  

tovább →
Címkék: goldfrapp
http://recorder.blog.hu/2017/01/23/a_goldfrapp_nem_tud_tovabb_varni_marciusban_itt_az_uj_lemez
A Goldfrapp nem tud tovább várni, márciusban itt az új lemez

papaver-u_63-graded-40590002.jpg

Folytatjuk a Duke BluebeardZanzinger és Upor András nevével fémjelzett Lone Waltz Records kiadó videósorozatát, aminek első fejezete a brit Micky Dey-t mutatta be élőben. A Live Waltz második része Zanzinger tavaly év végi remek EP-jéhez készült, most pedig itt a harmadik eresztés, a szintén hazai Papaver Cousins-zal készített videó, amelyben élőben adják elő legújabb dalukat, az Unborn Childot - ugyanabban a vidéki kápolnában, ahol a Zanzinger Live Waltz is készült.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/23/videopremier_papaver_cousins_unborn_child
Videópremier! Papaver Cousins: Unborn Child

jaki_1.jpg

Január 22-én, 78 éves korában elhunyt Jaki Liebezeit, a német krautrock alapzenekar, a Can dobosa. Az 1938-as születésű Liebezeit a világ egyik legjelentősebb dobosa volt, tüdőgyulladás következtében hunyt el. 2017 első három hetében a zenészvilág elvesztette már Peter Sarstedt angol dalszerző-énekest, DJ Crazy Toones hiphopproducert és -dj-t, Tommy Allsup Buddy Holly-gitárost, a Bronski Beat billentyűsét, Larry Steinbacheket, a nigériai funklegendát William Onyeabort, Loalwa Brazt, a Kaoma (Lambada) énekesnőjét, a Roaches folkrock testvértrióból Maggie Roche-t, Pete Overend Watts-ot, a Mott The Hoople basszusgitárosát és Kékes Zoltán Hungária-, Dolly Roll-gitárost.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/23/elhunyt_jaki_liebezeit_a_can_dobosa
Elhunyt Jaki Liebezeit, a Can dobosa