fiatvinyl.jpg

Tizenöt méter átmérőjű vinyl lemezt szólaltatott meg egy autó Londonban szerda este - a különleges produkció a FIAT új 500-as modelljének bevezető kampányeseménye volt, melyen Ella Eyre is fellépett. 

tovább →
Címkék: vinyl ella eyre
http://recorder.blog.hu/2015/09/04/amikor_kisauto_jatssza_le_az_oriasi_vinyl_lemezt
Amikor valódi autó játssza le az óriási vinyl lemezt

szin_2015_final_650.jpg(X) Rekordot döntő látogatószámmal ért véget az idei Szegedi Ifjúsági Napok, több mint 90 ezren vettek részt a nyárzáró fesztiválon. Tömérdek izgalmas program, valamint számos nagyszerű zenekar és előadó szórakoztatta 6 napon keresztül 5 színpadon a SZINezőket. Tisza-part, napsütés, változatos napközbeni programok, őrületes koncertek és hajnalig tartó táncolás – ez volt az idei SZIN.

tovább →
Címkék: szin
http://recorder.blog.hu/2015/09/04/tobb_mint_90_ezer_latogato_az_idei_szin-en
Több mint 90 ezer látogató az idei SZIN-en!

waves_bratislava_2015_graphic.jpg

Az idén negyedik éve sikeresen kilőtt Rakéta Fesztivál után az egyhetes budapesti esemény régiós partneri együttműködést alakított ki a Waves Central Europe klubfesztivállal. A szeptember 30-tól október 4-ig Bécsben és Pozsonyban párhuzamosan zajló rendezvény idéntől ugyanis lehetőséget biztosít tehetséges és feltörekvő magyar zenekarok bemutatkozására a szlovák fővárosban. Na meg bárki lecsekkolhatja, hogy milyen a kortárs szlovák (kisebb részben lengyel, osztrák) mezőny, plusz Mike Skinner, azaz az egykori The Streets lesz a nyitóeseményen egy dj-szettel!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/09/04/raketaval_a_waves_bratislava_showcase_fesztivalra
Rakétával a Waves Bratislava showcase fesztiválra!

ejc_bmc.jpg

A Womex mellett lesz idén ősszel egy másik jelentős műfaji találkozó is Budapesten: 2015. szeptember 24-26. között a Budapest Music Center (BMC) látja vendégül a több mint 100 tagszervezetet számláló non-profit hálózat, a European Jazz Network (EJN) éves nagyrendezvényét, az Európai Jazz Konferenciát (European Jazz Conference).

tovább →
Címkék: jazz ejc bmc
http://recorder.blog.hu/2015/09/04/europai_jazz_konferencia_a_bmc-ben_szeptember_vegen
Európai Jazz Konferencia a BMC-ben szeptember végén

11990202_712242652242776_1625598488_o.jpg

Ilyen se volt még - kétszeresen sem! Egyrészt megszületett a magyar synthwave-előadók első válogatáslemeze, a Hungarian Synthwave Allstars - ami rögtön egy jótékonysági album, hiszen a digitális kiadvány összes bevételét egy beteg kislány gyógyításának elősegítésére fordítják. Lazerpunk!, 80 Strange Robots, Quixotic, Gridscape és az egész projektet összefogó Neon Droid mellett további nagyszerű előadók és szuper felvételek ezen a 18 számos, pazar válogatáslemezen. Vedd meg - mindenki jól jár vele!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/a_magyar_synthwave_kremje_egy_jotekonysagi_albumon_hungarian_synthwave_allstars
A magyar synthwave krémje egy jótékonysági albumon - Hungarian Synthwave Allstars!

skylarspence.jpg

Hogy ki az a Skylar Spence? A képregényhős hangzású művésznév mögött a 22 éves producer, Ryan DeRobertis áll, aki az utóbbi pár évben Saint Pepsiként futott be szép karriert a vaporwave-divat hullámain, aztán idén év elején alteregót váltott, hogy elkerülje a Pepsivel való, jó eséllyel elkerülhetetlen konfrontációt. A névcserével kisebb zenei fordulat is együtt járt, a felfrissített projekt bemutatkozó albuma szeptember 18-án jelenik meg, erről most itt a harmadik kislemezdal, egy ellenállhatatlan nyolcvanas évek-turmix diszkópop-sláger.

tovább →
Címkék: skylar spence
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/ime_skylar_spence_a_diszkopop_uj_superman-je
Íme Skylar Spence, a diszkópop új superman-je

dsc_5346_copy.jpg

A pécsi gyökerű SirVive divatos dob-gitár felállású duó (lásd még: The Black Keys, Royal Blood, Slaves) a tavaszi Catch Me If You Can videója után ismét klipes dallal tér vissza, de a Never Let Me Góhoz már nem egyszerű csajos image-videó készült, hanem az Amerikai pszichót idéző véres-brutális.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/18_klippremier_sirvive_never_let_you_go
18+ Klippremier! SirVive: Never Let You Go

a6braid_kazi.jpg

A vinylformátum évek óta reneszánszát éli, de a kazettaformátum felélesztésére is láthatunk számos kísérletet (hogy mást ne mondjuk elsőre 2011-ben a Recorder is kiadott egy mixtape-et, 2012-13-ban volt egy nagyobb kazetta-hullám, 2013 óta Cassette Store Day is van, de 2014-ben is rengeteg magyar előadó adott ki zenét szalagon). Most egy gyönyörű díszdobozzal fokozza a hangulatot a kilencvenes évek egyik vezető poszthardcore-zenekara, a Braid, akik összes lemezüket kiadták egy hat kazettás luxuskiadásban.

tovább →
Címkék: kazetta braid
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/vinyl-reneszansz_ugyan_az_mar_a_mult_itt_a_braid_gyonyoru_diszdoboza_kazettakkal
Vinyl-reneszánsz? Ugyan, az már a múlt: itt a Braid gyönyörű díszdoboza kazettákkal!

kimittube_saiid_650.jpg

Két nap múlva zárul a Ki Mit Tube 2015 első köre, most szombat, azaz szeptember 5-e az utolsó nap, amikor nevezni lehet az idén már másodszor kiírt online videóversenyre. Ez a két nap persze még bőven elég, hogy bárki elkészítse és feltöltse a www.kimittube.hu-ra saját produkcióját - és miért ne lehetnél pont te az, akinek a videójára a legtöbben szavaznak és aki megnyeri a Vodafone által felajánlott 1 milliós támogatást, New York-i utazást, Seat Ibizát vagy mondjuk a smarttévét és a kamerát? Ha nem vagy akkora arc, hogy szerepelj, csak nézelődni, szórakozni és szavazni akarsz, akkor is érdemes minél előbb feliratkozni és kikeresni a több száz előadó közül a kedvenceidet. Saiid, az Akkezdetphiai vezéregyénisége, aki zsűritagként teszi ugyanezt, most elárul pár kulisszatitkot a verseny hátteréről.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/_itt_nem_letezik_hiba_saiid_a_ki_mit_tube_zsuritagja_interju
"Itt nem létezik hiba" - Saiid, a Ki Mit Tube zsűritagja. Interjú.

nka_logo_2012_rgb.jpg

A Nemzeti Kulturális Alap tegnap közzétette a Zenei Kollégiumához benyújtott 2015-ös pályázatok nyerteseit - négy különböző kategóriában (új komolyzenei művek megalkotása, új jazz, könnyű- és világzenei művek megalkotása, komolyzenei művek élő előadása és terjesztése, könnyűzenei produkciók megvalósítása) összesen 520 millió forintot osztottak szét. 

tovább →
Címkék: nka
http://recorder.blog.hu/2015/09/03/520_millio_forint_magyar_zenere_kozzetettek_az_nka_zenei_kollegiuma_idei_nyertes_palyazatait
520 millió forint magyar zenére - Közzétették az NKA Zenei Kollégiuma idei nyertes pályázatait