swfx.jpg

A Csillagok háborúja-filmek az egyetemes popkultúra részei, a szereplők, a zenei témák, de még a hangeffektek is beleégtek a kollektív tudatba. Ez utóbbiakhoz nyúlt most a video mashup műfaj úttörője, Eclectic Method, hogy a fénykardok zúgásáz, a lézerágyúk tyutyúzását, R2-D2 pittyegését és a többi jól ismert hangot és zörejt zeneszámmá gyúrja össze. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/29/zene_kizarolag_csillagok_haboruja-hangeffektekbol
Zene kizárólag Csillagok háborúja-hangeffektekből

img_2094.JPG

A Cseh Tamás Program június 21. és 24. között fesztivált rendezett a Várkert Bazárban és az A38 Hajón, hogy bemutassa a program eddigi három évét. A fesztivált szimbolikus dátumok fogták közre: A zene ünnepétől a Múzeumok éjszakájáig zajlott.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/29/itt_a_cseh_tamas_program_tizezer_latogato_a_cstp_feszten
Itt a Cseh Tamás Program – Tízezer látogató a CSTP Feszten!

Haldoklik a SoundCloud

2017.07.29. 10:20, corecorder

soundcloud-money.jpg

A SoundCloudról már régóta tudni lehet, hogy bajban van, a berlini székhelyű vállalatot évek óta eladással, csőddel és pénzhiánnyal kapcsolatos pletykák övezik. Idén július közepén azonban az eddigi legaggasztóbb hírek jelentek meg, miszerint alkalmazottaik negyven százalékát bocsátották el, irodákat zártak be és ötven napjuk van hátra – a Soundcloud utóbbit cáfolja, Chance The Rapper a szolgáltatás segítségére sietett, a cég probléma pedig remekül rávilágít arra, hogy mi is a baj az ingyenes streameléssel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/29/haldoklik_a_soundcloud
Haldoklik a SoundCloud

rival.jpg

Sziget warm-up augusztus 5-én a Budapest Parkban, remek magyar zenekarokkal és a klasszik rock lángjának egyik őrzőjével, a Rival Sons-szal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/29/augusztus_5-en_rival_sons_a_budapest_parkban
Augusztus 5-én Rival Sons a Budapest Parkban!

janefondavid.jpg

A Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? nemcsak az idióta zenekarnevek világversenyében lenne befutó esélyes, új dalával a finn zenekar bekerült a tökéletes strandolós dalok élmezőnyébe.is - mi lehet jobb, mint önfeledt, kiabálós rágógumi-garázspunkra csapkodni, fröcskölni a vizet?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/megvan_az_idei_nyar_strandolos_slagere
Megvan az idei nyár strandolós slágere!

theroots_2.jpg

Tavaly nyáron a könnyed oldalát villantotta meg a Roots egy sörreklám-dallal, most viszont a legkomolyabb oldalát mutatja a veterán hiphopzenekar: a Bilallal közös új dala a feketék elnyomása ellen emel szót.

tovább →
Címkék: the roots bilal
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/a_soul_es_az_afroamerikai_lelek_ereje_elott_tiszteleg_a_roots
A soul és az afroamerikai lélek ereje előtt tiszteleg a Roots

Magyarradar - BÁLNA

2017.07.28. 14:20, Frontrecorder

balna.jpg

 A sallangmentes, riffhengeres rockot játszó zenekarok tengerében minden cécó nélkül, virgonc fesztelenséggel úszik a BÁLNA zenekar, és ez elég figyelemfelkeltő ahhoz, hogy most itt bemutatkozzanak.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/magyarradar_balna
Magyarradar - BÁLNA

af1_credit_guy_aroch-137056845.jpg

Egy zenekar csak úgy tud négy-öt lemez után is arénatöltő sztár maradni, ha végig megőrzi egyedi karakterét és egyszer sem hibázik nagyot. Az Arcade Fire eljutott ebbe a kevesek ligájába, ráadásul úgy, hogy eddig független státuszból tette a dolgát. Most viszont leszerződött a Columbiához és ötödjére, az Everything Now című július 28-án, ma megjelent LP-vel minden korábbinál poposabb megszólalásba csomagolta komoly mondanivalóját. A ma megjelent 54. Recorder magazin profilcikke következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/megerdemli-e_a_szeretetet_arcade_fire-profil
Megérdemli-e a szeretetet? – Arcade Fire-profil

rec054_fb_cover.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC054 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni az 54. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében Lorde szerepel, valamint a kortárs popzene legfontosabb női dalszerzői. A fókuszban ezúttal egy régóta dédelgetett témánknak indultunk neki a popzene őskorába: az 1954 előtti időszakba utaztunk vissza és utaztatjuk vissza kedves olvasóinkat a Popzene 1854-1954 című anyagainkkal. A teljes tartalom alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/utcan_a_recorder_magazin_54_szama
Utcán a Recorder magazin 54. száma!

jagger_1.jpg

Sir Michael Philip Jagger július 26-án ünnepelte a 74. születésnapját, de ahogy a gördülő köveken nem nő moha, úgy a Rolling Stones frontembere sem tud leállni; tegnap a semmiből kiadott két új dalt, de ami még meglepőbb, hogy az egyikben a Mercury-díjas grime MC Skepta a vendéghang.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/07/28/mick_jagger_csak_ugy_kiadott_ket_uj_dalt
Mick Jagger csak úgy kiadott két új dalt