cosmo.jpg

A 25 éves brit folktronica-csodabogár Cosmo Sheldrake idén áprilisban jött ki Pelicans We című debütáló EP-jével, amelynek címadó dalával folytatja a rendhagyó helyszíneken felvett klipsorozatát: önkiszolgáló mosoda, sertéstelep, vagy éppen egy bolgár lovaskocsi hátulja után most a budapesti Szent Lukács Gyógyfürdőre esett a választása.

tovább →
Címkék: cosmo sheldrake
http://recorder.blog.hu/2015/07/05/lattal_mar_a_lukacs_furdoben_forgatott_klipet
Angol ember a budapesti gyógyvízben - Cosmo Sheldrake a Lukács fürdőben forgatott videót

youtube.jpg

Idén töltötte/tölti be a tízet a YouTube (2005. február 14-én alapította három korábbi PayPal-alkalmazott, április 23-án töltötte fel az első videót az egyik tulajdonos, májusban indult a bétateszt, júliusra már látszott, hogy igen nyerő az ötlet, hiszen elérték a 100 milliós napi nézettséget és novemberben volt a hivatalos start). Abban most nem megyünk bele, hogy a legnagyobb videómegosztó oldal hogyan forradalmasította a zeneipart, nem elemezzük, hogy milyen hatása volt magukra a hivatalos videóklipekre, sőt, ezekkel nem is foglalkozunk, hanem egyszerűen bemutatjuk, hogy a Recorder szerzőinek melyek a kedvenc YouTube-on látott videói. Azt, hogy mit köszönhetünk a YouTube-nak!

tovább →
Címkék: video youtube klip
http://recorder.blog.hu/2015/07/04/iden_tizeves_a_youtube_kedvenc_videoink_amik_nem_hivatalos_zenei_klipek
Idén tízéves a YouTube – Kedvenc videóink, amik nem hivatalos zenei klipek

bang_gang_1.jpg

Alig egy hete jelent meg a Bang Gang néven lassan két évtizede zenélő izlandi Barði Jóhansson friss albuma, a The Wolves Are Whispering. A kísérteties atmoszférájú zenéjéről ismert előadó most egy hangulatában igencsak hozzá illő videót adott ki a Sabazios O című dalhoz.

tovább →
Címkék: izland bang gang
http://recorder.blog.hu/2015/07/04/vermagia_es_boszorkanysag_a_bang_gang_uj_klipjeben
Vérmágia és boszorkányság a Bang Gang új klipjében

illiniose-superman2.jpg

A Recorder eddigi legmonumentálisabb cikksorozatára vállalkozunk: egyesével bemutatjuk az Amerikai Egyesült Államok mind az ötven tagállamának zenei történetét, jellemzőit, legismertebb előadóit, slágereit és így tovább. Hogy miért? Nagyon egyszerű az apropó: Sufjan Stevens idén - konkrétan ma, július 4-én - tízéves, azaz eredetileg 2005. július 4-én megjelent ötödik albuma, az Illinois előtt tisztelgünk. Na jó, ennél azért összetettebb a dolog. Stevens 2003-ban Michigan címmel adott ki egy albumot, ami egy - az ő szülőállamáról szóló - konceptlemez volt, ezt követte két évvel később a szomszédos Illinoist bemutató kiadvány - és ekkoriban nyilatkozta azt az énekes-dalszerző, hogy az USA mind az ötven államáról ír majd egy lemezt. Ez nem valósult meg (idén például egy gyönyörű albumot adott ki édesanyjáról, mostohaapjáról és gyerekkoráról Carrie & Lowell címmel), de mi ezen a vonalon elindulva elhatároztuk, hogy bizony bemutatunk minden egyes amerikai tagállamot külön-külön. Milyen popzenekarokat köszönhetünk Észak-Dakotának? Van bármilyen zenei élet Wyomingban? New York vagy Kalifornia a jelentősebb zenetörténetileg? Nebraska csak egy Bruce Springsteen-lemezcím, vagy van ott több izgalom is? New Orleans vagy Nashville öröksége a komolyabb? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/07/04/bemutatjuk_az_usa_50_allamanak_zenejet_az_illinois_cimu_tizeves_sufjan_stevens-lemez_apropojan
Bemutatjuk az USA 50 államának zenéjét - Az Illinois című tízéves Sufjan Stevens-lemez apropóján

destruction-band.jpg

(X) A rockzene evolúciójában elkerülhetetlen volt az a forradalom, amit a Motörhead felbukkanása okozott. A punk és a rock n’ roll lendülete találkozott a bimbózó brit metal erejével – ez tökéletes táptalajnak bizonyult a 80-as évek elején születő extrém műfajoknak. A katalizátor egyértelműen a Venom Black Metal című zsigeri, gonosz műve volt, a thrash úttörői kivétel nélkül legfőbb hatásként emlegetik.

tovább →
Címkék: rockmaraton
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/death_angel_destruction_thrash-invazio_a_rockmaraton_masodik_napjan
Death Angel, Destruction – Thrash-invázió a Rockmaraton második napján!

53b1ee6e.jpg

Ugyan ki ne gondolt volna még arra, hogy a miniatűr Nick Cave-et a kezébe veszi, kalandokra küldi dínóföldre, vagy beülteti mondjuk egy X-szárnyúba (unalmasabbak a polcra is feltehetik)? Ööö, hát... mindenesetre mostantól ez mind lehetségessé vált, egy Plasticgod nevű művész ugyanis megalkotta az előadó figuráját, ötféle verzióban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/nick_cave_jatekfigura_kell
Nick Cave játékfigura? KELL!

libertines.jpg

Tizenegy év után, szeptember 4-én új albumot ad ki a Libertines,a kétezres évek egyik meghatározó brit zenekarának visszatérő lemeze az Anthems For Doomed Youth címet kapta, az első beharangozó dal, a Gunga Din pedig már meg is hallgatható róla. 

tovább →
Címkék: the libertines
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/az_elatkozott_fiatalsag_himnuszaival_ter_vissza_a_libertines
Az elátkozott fiatalság himnuszaival tér vissza a Libertines

still_life_inside.jpg

Mit csinált a Rolling Stones 1982-ben Bécsben, az ottani Mátyás Pincében, a Matthiaskellerben? Miket íratott alá a tagokkal egy ott dolgozó magyar pincér? És ezek a tárgyak hogyan kerültek szerzőnk, Reszegi László tulajdonába?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/dedikalt_rolling_stones-lp-k_egy_magyar_kollekcioban_a_33_evvel_ezelotti_este_tortenete
Dedikált Rolling Stones-LP-k egy magyar kollekcióban – A 33 évvel ezelőtti este története

manu_650.jpg(X) Két éve teltházas bulit hozott itt össze, idén július 13-án ismét Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park színpadán lesz látható Manu Chao a La Ventura produkcióval.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/manu_chao_ismet_a_parkban
Manu Chao ismét a Parkban

rec033_cstp_11_wordsaremelodies.jpg

Az élőzenei koncertek főszezonja a nyár. Egy kezdő zenekar életében pedig kihagyhatatlan lehetőség a fesztiválszereplés. A leghosszabb éjszakák, a legnagyobb bulik, a legváltozatosabb kínálat: ezt mind magukkal hozzák a fesztiválok, amelyekről természetesen a Cseh Tamás Program induló együttesei sem hiányozhatnak.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/07/03/itt_a_cseh_tamas_program_cstp_a_nyari_fesztivalokon_turnezd
Itt a Cseh Tamás Program – CSTP a nyári fesztiválokon: TurNézd!