made_in_pecs.jpg

Jövő héten az 30y kurálja az A38 programját egész héten, a szerdai napon, november 22-én a szokásos év eleji, pécsi zenekarokat bemutató fesztivál, a Made In Pécs szerepel a középpontban. Teljes program alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/18/30y_atveszi_az_a38-at_made_in_pecs_nap_november_22-en
30y átveszi az A38-at - Made In Pécs-nap november 22-én

saigon_supersound.jpg

Mit tudunk Vietnam popzenéjéről? Túl sokat nem. Azt igen – mondjuk a Jó reggelt, Vietnam! című filmből – hogy az ott állomásozó amerikai katonák a hatvanas évektől hathattak a helyi zenei életre, de az ország történelme nem kímélte a kultúra ezen ágát sem. Idén megjelent egy válogatás az 1965-1975 közötti korszak rejtett kincseiből Saigon Supersound címmel, de ezt a kollekciót nem volt túl egyszerű összehozni. Szalai Norbert, a téma jó ismerője vezet minket ebbe a fantasztikus világba.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/18/saigon_supersound_utazas_vietnam_rejtett_zenei_multjaba
Saigon Supersound – utazás Vietnam rejtett zenei múltjába

dubstep_warz_burial_2006.jpg

A két napja közölt nagy dubstep áttekintés és Burial-visszaemlékezés (tízéves az Untrue című klasszikus) mellé még pakolunk tíz dubstep-trekket, amit nagyon bírunk. Skrillexet ne várj, csupa klasszikus, időrendben.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/18/haboruellenes_dub_warz_dubstep_top
Háborúellenes dub warz – Dubstep top 10

karacsonyborito_ny.jpg

A remek Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén ismét aktív évet tudott le, amit egy karácsonyi időszakot megelőző, szintén két nyelven előadott dallal zárnak le Sarkadi Balázsék. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/18/kellemetlen_karacsony_a_bankrupt_slageres_uj_dalaban
Kellemetlen karácsony a Bankrupt slágeres új dalában

kd9_3489.jpg

Hegyi Dóriról eddig leginkább közreműködései kapcsán hallhattunk (Belau, mius, The Rocket Science, iamyank), ám most egy saját, OHNODY névre hallgató projekttel indítja karrierjét, mint önálló énekes-dalszerző. Azt is rögtön egy szép videóval, ami a jövőre megjelenő bemutatkozó EP, a Nude felvezető dalához, az elektronikus-artpopos Water (水)-hoz készült. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/klippremier_ohnody_water
Klippremier! OHNODY: Water

bermuda_halasz.jpg

Generációkon átívelő közreműködéseket mutattunk be a colovoxon (képeslapra nyomott lemez) megjelent Képeslap című friss Bermuda-dal apropóján. És mit mond a zenekar az új, Halász Judittal közös számról?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/_nem_gegnek_szantuk_bermuda-interju
„Nem gegnek szántuk” – Bermuda-interjú

jai_paul_paul_institute.jpg

Igazából ez sem egy Jai Paul nevén kijött szám, de producerként, szerzőként, hangszeresként és háttérvokalistaként is közreműködik rajta. De ez is egy nagyon komoly valami ahhoz képest, hogy a legeslegnagyobbak közé röpke 8 percnyi zene alapján besorolt misztikus zenész mit csinált 2012 óta.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/itt_egy_uj_jai_paul-szam_ropke_ot-hat_evvel_az_elso_ket_szam_utan_amik_megvaltoztattak_a_popzenet
Itt egy új Jai Paul-szám, röpke öt-hat évvel az első két szám után, amik megváltoztatták a popzenét

akusztik_logo_650.png

(X) A magyar könnyűzene inkubátoraként is szolgáló Akusztik című műsor a Petőfi Rádió után jövő hét hétfőtől, november 20-ától az M2 Petőfi TV képernyőjén is megkezdi hódítását. Csak a dallam és a ritmus tisztán – ezt garantálja a műsor, amelyet ezentúl a vasárnapi rádiós formátumon túl hétfőnként 22.40-től az M2 Petőfi TV képernyőjén is követhetnek a rajongók. De addig is itt egy exkluzív premier: a sorozat első fellépője, Tóth Gabi a Balkan Fanatik Csináld, csináld, jól csináld című dalát is eljátszotta az A38 Hajó színpadán. Az akusztikus feldolgozás felvételét hétfő estig csak a Recorderen lehet megnézni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/hetfotol_az_m2_petofi_tv-n_is_lesz_akusztik_toth_gabi_egy_dala_addig_csak_a_recorderen_lathato
Hétfőtől az M2 Petőfi TV-n is lesz Akusztik, Tóth Gabi egy dala addig csak a Recorderen látható.

pb_lb.jpg

A címben lényegében minden benne van! De azért kifejtjük. A Péterfy Bori & Love Band kiadta hatodik, eddigi alighanem legjobb albumát, az ötletektől burjánzó, elektronikus-darkdiszkós Bori X-et (interjú róla az 57. Recorder magazinban - jön majd online is). A lemez pedig megjelenik extralimitált 100 darabos kiszerelésben vinylen is - ha összejön száz darab előrendelés. Ha nem akarsz lemaradni róla, akkor megrendeled ma.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/ne_maradj_le_az_uj_es_zsenialis_peterfy_bori_love_band-lemez_vinylverziojarol_csak_100_db_keszul
Ne maradj le az új és zseniális Péterfy Bori & Love Band-lemez vinylverziójáról! Csak 100 db készül!

burial_untrue.jpg

A 21. század hajnalán a dubstep volt a friss hang és az elmúlt bő tizenöt évben az eddigi utolsó igazán forradalmi zenei műfaj, amely 2008-ig tartó legjobb időszaka után az edm-be épülve a mainstreamet is bevette. A stílus mesterműve, Burial Untrue című albuma most novemberben tízéves.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/a_21_szazad_ujstilusa_es_mestermuve_dubstep_es_burial
A 21. század újstílusa és mesterműve – Dubstep és Burial