fox_04.jpg

Csak pár éve létezik az F.O.X nevű elektropoptrió, de már második alkalommal indulnak turnéra a Depeche Mode társaságában, hogy ma este, május 22-én a Groupama Arénában ők legyenek az előzenekar. Mitzi Fox frontemberrel beszélgettünk a F.O.X lényegéről, a Depeche Mode-rajongókról és arról is, hogy miért kezd el valaki videóklipeket készíteni zenészként.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/22/_mindig_a_legrosszabbra_keszulunk_mert_a_dm-rajongok_nagyon_elkotelezettek_f_o_x-interju
„Mindig a legrosszabbra készülünk, mert a DM-rajongók nagyon elkötelezettek” – F.O.X-interjú

bryan-ferry_3.jpg

Bryan Ferry, a Roxy Music alapítója legutóbbi szólólemezével (Avonmore, 2014) ismét remek formát mutatott és az album turnéja után egy újabb európai koncertkörutat kezdett májusban, hozzánk legközelebb Bécsben lép fel május 30-án. Magyarországi fellépés helyett (2011-ben adott briliáns koncertet Budapesten) egy Recorder-interjúval vigasztalódhatunk. A mindig elegáns dalszerző-énekessel londoni stúdiójában találkozott Csúri András. Íme, az 51. Recorderben megjelent interjú és keretes Diszkográfia, amelyet egy Roxy Music katalógus-áttekintés is követ majd hamarosan.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/21/_van_esetleg_kivansagod_bryan_ferry-interju_diszkografia
„Van esetleg kívánságod?” – Bryan Ferry-interjú (+ diszkográfia)

 

theredpaintings_650.jpg

(X) Gésák, földönkívüliek, óriásrobotok és szobrok  az ausztrál The Red Paintings nem fél a legelképesztőbb vizuális elemekhez nyúlni, ha a show-ról van szó. Ha nem jutottál be a Depeche Mode-ra vagy ha nem is érdekel: május 22-én nézd meg inkább őket az Akácfa utcában.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/21/the_red_paintings_ausztral_sci-fi_artrock_hetfon_a_robotban
The Red Paintings: ausztrál sci-fi artrock hétfőn a ROBOTban!

unnamed_10.jpg

Második lemezének május 12-i megjelenése előtt a PWR BTTM queerpunkduó az év egyik nagy befutóesélyese volt, az előre lehozott kritikák 2017 legjobb albumai közé sorolták a Pageant-öt. Aztán a kiadás előtti napon a páros egyik felét szexuális zaklatással vádolták meg és példátlan gyorsasággal kihátrált mögülük a menedzsmenttől kezdve a zenésztársakon, a kiadókon és a médián át a rajongókig mindenki. Az elfogadásról éneklő, koncertjeit safe space-ként prezentáló zenekar végül több napos hallgatás után tagadta a vádakat. Különválasztható-e az alkotó az alkotástól? A ma este a Nagy-szín-pad! nyolcas döntőjében szereplő Dope Calypso (nyitóképen) két tagja, Sarkadi Miklós énekes-gitáros és Kelemen László gitáros-vokalista vállalkozott két vélemény megfogalmazására.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/21/a_teste_inkabb_borton_a_dope_calypso_ajanlja_a_pwr_bttm_lemezet
A teste inkább börtön – a Dope Calypso ajánlja a PWR BTTM lemezét

les_amazones.jpg

Az év egyik legjobb világzenei lemeze egyben az év egyik legjobb lemeze is, az afrikai amazonokat ráadásul élőben is láthatjuk a közelben, július elején a Pohoda fesztiválon.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/20/les_amazones_d_afrique_republique_amazone_lemezkritika
Les Amazones D’Afrique: République Amazone (lemezkritika)

download-video-yg-pop-it-shake-i.jpg

A comptoni YG a tavalyi év egyik legtöbbször emlegetett rappere volt, részben mert második stúdiólemezével (Still Brazy) 2016 egyik legjobb hiphopalbumát jegyzi, és ez az LP már tényleg a g-funk revival egyik előfutára lehet, részben pedig azért, mert a gangsta rapben jeleskedő előadó FDT, azaz Fuck Donald Trump címmel adott ki nagy figyelmet kapó protest rapet. Idei első dalával azonban hagyja a társadalomkritikát másra és a jó öreg seggrázós bulitémát viszi fel klipes vászonra. A hiphop az elmúlt tíz évben nagy átalakuláson esett át, de a hiphopvideók ugyanúgy a pénzszórós-pezsgőlocsolós medencés partik világában érzik az egyik legjobban magukat - az internet népe csak azt nem érti, hogyan marad látható egy ennyire explicit, meztelenül twörkölős videó a szigorú cenzúrát alkalmazó YouTube-on.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/19/18_a_hiphop_megujult_a_hiphopvideok_klisei_mit_sem_valtoztak
18+ A hiphop megújult, a hiphopvideók kliséi mit sem változtak

planb.jpg

Közel öt év után tért vissza most új dallal Plan B, a brit rapper-énekes ezzel már következő albumát előlegezi meg, melyet az apaság élménye ihletett.

tovább →
Címkék: plan b
http://recorder.blog.hu/2017/05/19/az_apasag_neveben_ter_vissza_plan_p
Az apák nevében tér vissza Plan B

muse_3.jpg

Két év után jelentkezik új dallala Muse, a lelkesítő, gospeles Dig Down rögtön akciódús, videojátékszerű klipet is kapott

tovább →
Címkék: muse
http://recorder.blog.hu/2017/05/19/harcos_klippel_osztonoz_a_vilag_jobbitasara_a_muse
Harcos klippel ösztönöz a világ jobbítására a Muse

arca.jpeg

A kétezertizes években az elektronikus zenét úgy általában talán a kolumbiai Arca újította meg a leginkább. Mind a producerként (Björk, FKA twigs, Kelela, Kanye West stb.) jegyzett munkái, mind saját stúdiólemezei (Xen - 2014, Mutant - 2015) meghatározzák a korszakot és ez a legnagyobbak sajátossága. Harmadik albumával is meglep: énekelni kezdett.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/19/arca_arca_lemezkritika
Arca: Arca (lemezkritika)

nsz_selfie_sena_650.jpg

Május 19-től 22-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió által szervezett Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjébe. A Recorder  a program médiapartnereként  ebben a cikkben már lehozta a legfontosabb tudnivalókat, köztük az indulók rövid bióit, de arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb.  szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Sena küldte a nyolcadik gyorsfényképet, aki zenekarával május 22-én, hétfőn este 9-től az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/19/selfie_a_nagyszinpad_elott_sena
Selfie a Nagyszínpad előtt: Sena.