a1036498113_10.jpg

A Puma Danger-gitáros Korb Géza szólóban Rock Band For Old Men projektjével a gitározós lofi chillwave, lofi pszichpop zenékhez kapcsolódik, képileg pedig a waporwave, hypnagogic pop giccsével játszik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/26/magyarradar_rock_band_for_old_men
Magyarradar – Rock Band For Old Men

rufus_wainwright.jpg

Rufus Wainwright az egyik legösszetettebb jellemű jelenkori zenész, aki nem engedi, hogy beskatulyázzák. A folk-pop-rock extravagáns fenegyereke, de legutóbb Shakespeare-szonetteket zenésített meg és jelenleg második operáját írja. Nyíltan meleg, de közös gyermeke van Leonard Cohen lányával. Júniusban Budapesten (28-án a Tháliában, Alföldi Róbert rendezésében) is bemutatják első operáját, a Prima Donnát. A kivételes tehetséggel Bécsben beszélgetett Csúri András.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/26/az_alvilag_meleg_orkutyaja_rufus_wainwright-interju
Az alvilág meleg őrkutyája – Rufus Wainwright-interjú

zverejnili-sme-line-up-pohody-2017_1497947210.png

A 2017-es Pohoda fesztivál jövő héten kezdődik, július 6-9. között zajlik, az első - szokás szerint -, felvezető napon az idén kimagasló lemezzel visszatért Slowdive lép fel (például a norvég humorzenekar, az Ylvis mellett), a második napon többek között Solange, M.I.A. és Thurston Moore, a szombati zárónapon pedig sokan mások mellett a Jesus And Mary Chain, az alt-J és a Future Islands is lesz. Csakhogy lehet bármilyen jó a program, mit sem ér, ha nem jut be az ember. Márpedig a Pohodára már csak kevesebb mint 3000 bérletet lehet vásárolni és hamarosan teltházas lesz az esemény, szóval, aki nem akar lemaradni, az siessen a jegyvásárlással. És itt jön az igazán jó hír: gyere a Recorderrel a Pohodára, kedvezményes bérleteket kínálunk!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/26/gyere_a_recorderrel_a_pohodara
Gyere a Recorderrel a jövő heti Pohoda Fesztiválra!

ohm_maid.jpg

Az OHM MAID 2015 őszén alakult, tavaly tűnt fel, idén pedig némi átalakulás után egy felvezető dallal elérkezett első EP-jéig a kvintett. A közel félórás Ohm Eye God alapján a társaság egyedi, lassú sodrású karakterrel lóg ki a hazai pszichedelikus rockos színtérről.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/26/ep-premier_ohm_maid_ohm_eye_god
EP-premier! OHM MAID: Ohm Eye God

foo-fighters-fef-big-170619.jpg

Amikor a Foo Fighters legutóbb fellépett Magyarországon, akkor még inkább volt az ex-Nirvana-dobos zenekara, bár már akkor is jelentős rockegyüttesnek számított. Ez húsz éve volt, és azóta viszont már nem kérdés, hogy a világ egyik legnagyobb rockzenekara Dave Grohl formációja, aki meg a világ egyik legnagyobb rockfigurája. A hétvégén a világ legnagyobb rockfesztiválján ők voltak a headliner, igen egyenesen Glastonburyből érkeznek. Szóval ez kihagyhatatlan.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/26/ma_este_foo_fighters-koncert_a_papp_laszlo_budapest_sportarenaban
Ma este Foo Fighters-koncert a Papp László Budapest Sportarénában

simon_reynolds_publicityphoto_colour_by_michel_meeuwissen.jpg

Simon Reynolds az egyik legnagyobb hatású zenei újságíró ma. A Melody Makernél kezdett a nyolcvanas években, írt a legtöbb fontos zenei lapban. Nyolc könyve jelent meg, köztük az Energy Flash az elektronikus tánczene, a Rip It Up And Start Again a posztpunk történetéről; 2016-ban a glamről írt 700 oldalt (Shock and Awe). Ő terjesztette el a posztrock és a hauntology műfaji elnevezéseket. A Tallinn Music Weeken beszélgettünk vele.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/25/_tobben_nezik_a_fiam_youtube-videoit_mint_az_en_blogomat_interju_simon_reynolds_zenei_ujsagiroval
„Többen nézik a fiam YouTube-videóit, mint az én blogomat” – interjú Simon Reynolds zenei újságíróval

mac_1.jpg

A Fleetwood Mac egymástól gyökeresen eltérő időszakai közül az 1975-1987 közötti aranykorszakában úgy volt mindenki által fogyasztható softrock-slágergyár, hogy közben az egyik legtökéletesebb dalgyűjteményt rakta össze, ráadásul lepipálta a legkeményebb rockereket is a szex és a drogok témakörökben. Ez a felállás 2014 óta koncertezik újra és ígérget azóta visszatérő nagylemezt, de úgy néz ki, be kell érnünk két dalszerző, Lindsey Buckingham és Christine McVie júniusban megjelent duettalbumával.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/25/szex_drogok_es_softrock_roll_fleetwood_mac
Szex, drogok és softrock&roll – Fleetwood Mac

sza-drew.jpg

Az újgenerációs r&b-dívák szabálytalanságának szabályát erősítő SZA régóta várt debütlemeze végre sok év várakoztatás után megérkezett, a friss, tegnap megjelent 53. Recorder magazinban írunk is róla, ő pedig tesz arról, hogy írjanak róla, hiszen az év elején kiadott, Drew Barrymore filmjeinek ihletésében született Drew Barrymore kislemezhez klip készült, amelyben Drew Barrymore is felbukkan. Na meg a majdnem csupasz SZA. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/24/18_sza_is_csupasz_a_drew_barrymore_videojaban
18+ SZA is csupasz a Drew Barrymore videójában

053_fb_cover.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC053 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni az 53. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében Calvin Harris szerepel, valamint a 2010-es évek mainstream popzenéje. A fókuszba ezúttal a víz és zene kapcsolatát helyeztük, többek közt magyar előadók kedvenc vízparti slágereivel és a 2017-es év nyári slágereivel. A teljes tartalom alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/06/23/utcan_a_recorder_magazin_53_szama
Utcán a Recorder magazin 53. száma!

 dm.jpg

Ugyan 360° nincs odakint, de elég meleg van ahhoz, hogy valamivel ignorálni próbáljuk a valóságot. A Depeche Mode új, 360 fokban forgatható klipes dala is ezt tanácsolja: "hagyd figyelmen kívül a valóságot, és haladj visszafelé." Persze csak ironikusan, hiszen a politikus, társadalomkritikus lemezen ez a dal is pont az emberiség előrehaladásának hiányán siránkozik. Hogy a friss sessionvideó elég forró-e ahhoz, hogy ignoráljuk vele a hőséget, azt döntse el a kedves olvasó.

tovább →
Címkék: klip depeche mode
http://recorder.blog.hu/2017/06/23/hagyd_figyelmen_kivul_a_valosagot_budapesti_depeche_mode-koncerthir_utan_uj_klip_360_fokban
Hagyd figyelmen kívül a valóságot – budapesti Depeche Mode-koncerthír után új klip 360 fokban