kistehén ny.jpg

Ma, november 27-én jelenik meg a Kollár-Klemencz László vezette Kistehén - összes különböző névváltozatát beleszámítva - hetedik albuma, a Szomjas nők. A ma esti - friss dalokon túl közösségi klipforgatással is egybekötött - lemezbemutató koncerten már cd-n is kapható lesz a lemez, ám a felkészülés részeként itt és most következik az online premier.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/27/lemezpremier_kistehen_szomjas_nok
Lemezpremier! Kistehén: Szomjas nők

coldplay_3.jpg

Aki gyerekként szerette lapozgatni a címben is szereplő "válaszd ki a saját utadat" könyveket (játszotta ezeket egyébként bárki is a szabályok szerint?), azoknak különösen tetszeni fog a Coldplay új, interaktív videója, mely a melankolikus Ink című dalhoz készült és természetesen a szerelmet lehet benne megtalálni. Több, mint 300 módon.

tovább →
Címkék: interaktív coldplay
http://recorder.blog.hu/2014/11/27/kaland_jatek_kockazat_a_szerelemmel_a_coldplay_interakziv_klipjeben
Kaland, játék, kockázat a szerelemmel a Coldplay interaktív klipjében

blur.jpg

Folytatjuk nagy 1994-es évösszegző sorozatunkat: megrajzoltuk a legfontosabb történések kronologikus idővonalát, összefoglaltuk, mik történtek húsz éve a pop- és a rockzenében, a hiphopban és az elektronikában, bemutattuk a legnagyobb és legcikibb slágereket, most pedig jöjjön a Recorder szerint 1994 húsz (+10) legjobb albuma - nagyrészt emlékeinkre támaszkodtunk, de ahogyan a magazin 2011-es indulása óta minden évben, úgy idén is mai füllel vizsgáltuk be a húsz évvel ezelőtti lemeztermést. Ja, és holnap, azaz november 27-én a Recorder szolgáltatja a zenét a Beat On The Bratben, csak 1994-es dalokat!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/1994_legjobb_albumai_a_recorder_szerint
1994 legjobb albumai a Recorder szerint

heineken_hbp141_0018_650.jpg

(X) Néhány napja világszínvonalú partihelyszínné változott egy elhagyatott belvárosi épület, amelyet a Heineken vett birtokba, hogy a lehető legkülönlegesebb módon ünnepelje meg saját és Budapest városának 141. évfordulóját. Az egész estés buli alatt hazánk népszerű DJ-i váltották egymást a keverőpult mögött, a falakat pedig a fővárosra és a Heinekenre utaló fényfestés díszítette. Ráadásul a KLM jóvoltából egy szerencsés vendég kétszemélyes exkluzív hétvégét is nyert New Yorkba, ahová hamarosan el is indulhat.

tovább →
Címkék: heineken
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/az_ev_legtrendibb_bulijaval_unnepelte_a_heineken_141_szuletesnapjat
Az év legtrendibb bulijával ünnepelte a Heineken 141. születésnapját

2014 NMECoverAlbums_CMA3_251114 2.jpg

Az évről-évre egyre korábban megjelentetett összegző albumlisták idén már november vége előtt publikusak - legalábbis a meghatározó brit magazinok, az NME, a Q, a Mojo és az Uncut Top 50-jei (utóbbi esetében Top 75-je). Nem is nagyon kommentálnánk ezt, decemberben már tényleg alig jelenik meg új album, és a karácsonyi vásárlási láz is éppen kezd beindulni - tudjuk, hogy ezek a listák éppen azt a lázat segítik hevíteni -, szóval nézzük, hogy a britek hogyan hallották 2014-et!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/az_ev_lemezei_nagy-britanniaban_2014_top_50_nme_q_mojo_uncut
Az év lemezei Nagy-Britanniában - 2014 Top 50: NME, Q, Mojo, Uncut

bootsie.png

DJ Bootsie új albuma jövő év elején jelenik meg In Solem Verti címmel, de egy különleges, előzetes lemezbemutató keretében már most szombaton, november 29-én hallható lesz az anyag a Trafóban. És erre az eseményre két szerencsés párt mi ingyen bejuttatunk, elég egyszerű módon - lásd alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/nyerj_paros_belepot_dj_bootsie_szombati_elozetes_lemezbemutato_koncertjere
Nyerj páros belépőt DJ Bootsie szombati előzetes lemezbemutató koncertjére!

vaselines nagy.jpg

Semmi rosszindulat nincs abban a két aranyemberben, akik a The Vaselines tagságát teszik ki, és akik örömmel meséltek nekem arról, milyen ezrek előtt játszani Japánban, frusztrált indierock zenekarban működni a 80-as évek végén és teljesen elégedettnek lenni középkorúként is. Ha lehet biológiai bizonyíték arra, hogy nem csak a húszéveseké a világ, azt tuti Eugene Kelly és Frances McKee génjeiben kéne keresni. A Vaselines két tagjával idai albumuk, a V For Vaselines turnéján, bécsi koncertjük előtt beszélgettünk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/_utalnek_fiatalabb_lenni_the_vaselines-inteju
„Utálnék fiatalabb lenni” – The Vaselines-intejú

48dd31e8.jpg

2015-ben végre láthatjuk az első igazi, hivatalos Kurt Cobain-dokumentumfilmet, mely a volt Nirvana frontember családjának engedélyével és bevonásával készül. Az HBO által megrendelt filmet Brett Morgen rendezi, Frances Bean Cobain pedig producerként segédkezik.

tovább →
Címkék: nirvana kurt cobain
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/jovore_erkezik_az_elso_hivatalos_kurt_cobain_dokumentumfilm
Jövőre érkezik az első hivatalos Kurt Cobain-dokumentumfilm!

1556204_682487271807163_567452182889790967_o.jpg

A világ egyik legjobb, legnagyobb hatású zenekara 53 éve aktív, ugyanennyit kellett várni, hogy élőben hallhassuk örökéletű, napcsókolta slágereiket. Szörfre fel!

tovább →
Címkék: the beach boys
http://recorder.blog.hu/2014/11/26/ma_este_the_beach_boys_a_budapest_sportarenaban
Ma este The Beach Boys a Budapest Sportarénában

ellen-allien.jpg

Nyakunkon a december, a hó, a rossz idő, ha valamikor szükségünk van némi kaliforniai napsütésre, akkor az most van - hál'istennek, hogy épp most jön hozzánk a Beach Boys. De mások is garantálják a téli bú elűzését a héten, őket ajánljuk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/25/heti_programajanlo_november_26_december_1_kesz
Heti programajánló: november 26. - december 1.