teenagetimekillers.jpg

A héten került ki az első dal a Corrosion Of Conformity dobosa által tavaly összetrombitált szupergrup, a Teenage Time Killers (lásd a fenti vicces montázson) július 31-én érkező lemezéről. Az alkalmi all star formációban olyan nagyágyúk játszanak, mint Dave Grohl, a Slipknot énekese, Corey Taylor, a punkrenegát Jello Biafra, Nick Oliveri és Stephen O'Malley a Sunn O)))-ból, ami elég vad összeállítás, de korántsem szokatlan a szupergrupok között - íme a mi tíz kedvenc "hogy kerültek ezek össze" példánk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/26/heti_top_10_a_legabszurdabb_osszetetelu_szupergrupok
Heti Top 10: a legabszurdabb összetételű szupergrupok

artist-paints-11-famous-album-covers-on-her-face.jpg

Tavaly mutattuk be Natalie Sharp művésznőt, aki a 2014-es Record Store Day-t ünnepelve magára festette a nyolc kedvenc albumának borítóját. Az amúgy Lone Taxidermist néven egyszemélyes zenei projektet is vivő képzőművész-zenész idén a következő szintre emelte a lemezsminkelést.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/26/albumboritok_arcra_festve_ismet
Albumborítók arcra festve - ismét

courtney.jpg

Tessék, öt erős lemez az év első harmadából, meghallgatható mind: Levon Vincent az analóg elektronikában, Susanne Sundfør artpopban, SoKo 80s new wave-idézésben, Dorthia Cottrell folkban, Courtney Barnett indierockban adott ki a műfaj idei kiemelkedő lemezei közül egyet. Lemez gyorstár.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/26/lemez_gyorstar_2015_17_het_levon_vincent_susanne_sundf_r_soko_dorthia_cottrell_courtney_barnett
Lemez Gyorstár – 2015. 17. hét: L. Vincent, S. Sundfør, SoKo, D. Cottrell, C. Barnett

nowaysistribute_band_pa290311.jpg

Az áprilisi Recorder magazinban nagyobb cikket szenteltünk a tribute-zenekarok hazai színterének, most vetünk egy pillantást arra, hogy külföldön hogyan indult a tisztelgés.

tovább →
Címkék: magazin tribute rec031
http://recorder.blog.hu/2015/04/25/tribute-zenekarok_honnan_indultak
Tribute-zenekarok – Honnan indultak?

health.jpg

Augusztus 7-én érkezik a Los Angeles-i elektro-noise-rock kvartett, a HEALTH harmadik albuma Dark Magic címen, a lemez felvezető klipdala viszont már itt van és minden, csak nem étvágygerjesztő: lassított felvételen hánynak benne bulizó fiatalok. Egészségü(n)kre!

tovább →
Címkék: health
http://recorder.blog.hu/2015/04/25/sugarban_hanyos_a_buli_a_health_uj_klipjeben
Sugárban hányós a buli a HEALTH új klipjében

kele-press-sophie-allen-2014-billboard-650.jpg

A Bloc Party énekese jó ideje szólóban is turnézik elektronikus popzenét játszó producerként, ebben a formában látogat el ma a Kasinóba. Shawn O'Sullivan pedig pedig ismét visszatér hozzánk, ezúttal feleségével közös Further Reductions projektjével.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/25/ma_este_kele_okereke_further_reductions_es_saul_conrad_budapesten
Ma este Kele Okereke, Further Reductions és Saul Conrad Budapesten

green_owl.jpg

A rock and roll, a rock, a pop vagy bárhogy is nevezzük, szórakoztat is, lázad is, nihilista is, de kétségtelen, néha meg akarja váltani a világot. S ha ez utóbbiban utazik, akkor például észreveszi, hogy enyhén szólva (közhely! közhely!) nincs minden rendben az ember és a környezet viszonyával, és ilyenkor dalokat, sőt egész lemezeket ír erről a zűrös és néha igen sötét viszonyról, viszonyul a helyzethez, sopánkodik, kritizál vagy éppen dühöng. Mindenesetre így vagy úgy az érzékeny és/vagy tudatos könnyűzenének van/lehet köze a környezetvédelem nevű dologhoz. Íme, néhány példa olyan előadókra és dalokra, amelyek zöldek is, meg jók is. Íme, EcoRecorder fókusztémánk zöldséges zenékre koncentráló fejezete.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/24/kegyelem_nekunk_kornyezetvedelem_es_pop
Kegyelem nekünk! – Környezetvédelem és pop

Globálradar - Lotic

2015.04.24. 15:44, Frontrecorder

lotic.jpg

Bírod Arca vagy a Fade To Mind kiadóhoz tartozó producerek zenéjét, de hallgatnál valami szexibbet? Akkor Lotic a te embered!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/24/globalradar_lotic
Globálradar - Lotic

surferblood.jpg

Közel két év után, idén májusban jön ki harmadik albumával a floridai West Palm Beach-ből indult Surfer Blood. A 1000 Palms címmel érkező lemezen visszatérnek a kezdeti lo-fi hangzásukhoz, amint azt a most közzétett újabb beharangozó dal, az Islands is példázza. A zenekar hamarosan napvilágot látó új lemeze feletti örömét ugyanakkor beárnyékolja gitárosuk súlyosbodó rákos betegsége. 

tovább →
Címkék: közre surfer blood
http://recorder.blog.hu/2015/04/24/palmafas_szigetre_invital_a_surfer_blood
Pálmafás szigetre invitál a Surfer Blood

chemical-brothers_1.jpg

Tom Rowlands és Ed Simons producerpárosa, vagyis a Chemical Brothers viszonylag csöndben volt az elmúlt öt évben, idén júliusban viszont a duó kiadja kilencedik lemezét, mely a Born In The Echoes címet fogja viselni - a nyitódal pedig már hallgatható is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/04/24/elhagyatva_erzi_magat_a_chemical_brothers_ki_is_adnak_egy_uj_albumot
Elhagyatva érzi magát a Chemical Brothers, ki is adnak egy új albumot