mia.jpg

A világzenén belül már a kilencvenes évek elején markánsan megjelent az elektronikuszenei irányzat, ami a kétezres években nagy felfedezésekhez vezetett, egy pillanatra még a globális mainstream-áttörés ígéretét is magában hordozta és máig innen érkezik az izgalmas zenék egy jelentős része. A Világzene elmúlt harminc évét feldolgozó fókusztémánk a közelmúltra, jelenre koncentráló fejezete következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/14/lokalbol_global_az_elektronikus_vilagzene_tortenete
Lokálból globál – az elektronikus világzene története

csery_zoltan.JPG

Cséry Zoltán a Barabás Lőrinc Quartet, a Random Trip és sok más zenekar tagja, keresett hangszerelő, billentyűs. Szólózongora projektje a sokat mondó Dalok a lelkednek nevet viseli. Itt látható először az új videó.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/14/amikor_a_varos_alszik_csery_zoltan-videopremier
Amikor a város alszik - Cséry Zoltán-videópremier

Újabb nők vádolják nemi erőszakkal a hiphop egykori guruját, Russell Simmonst. Ő ragaszkodik hozzá, hogy soha nem volt erőszakos.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/14/_csak_akkor_lehetsz_sikeres_a_zeneiparban_ha_lefekszel_valakivel_akinek_hatalma_van
"Csak akkor lehetsz sikeres a zeneiparban, ha lefekszel valakivel, akinek hatalma van"

image2.jpg

A hülyedumák miatt sajtókedvenc Gallagher-tesók egyszerre adtak ki szólólemezt. Liam az elsőt, Noel bátyja a harmadikat. A We Are Rockstars-os Ligeti Gyuri szintén nemrég, októberben adta ki első szólólemezét, az ő hangját a reszelős ének miatt még korábbi együttese, a Puzzle idején hasonlították is Liaméhez. A producerként is jónevű Ligeti néhány hete vette fel második szólóját a legendás londoni Abbey Road stúdióban – naná, hogy szakmailag közelítette meg a két albumot. A decemberi Recorder magazin Profül-kritikája következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/14/rivalizalos_oasis-remake_ligeti_gyuri_ajanlja_a_gallagherek_uj_lemezeit
Rivalizálós Oasis-remake – Ligeti Gyuri ajánlja a Gallagherek új lemezeit

megegycukorka_3_of_8.jpg

Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának húsz nyertesét mutatja be decemberben a HP a Recorderen, íme abc-rendben a tizedik, a Meg Egy Cukorka.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/14/itt_a_hangfoglalo_program_meg_egy_cukorka
Itt a Hangfoglaló Program – Meg Egy Cukorka

636181206547441349-1667763178_2017.jpg

Miután bemutattuk kedvenc ötven 2017-es albumunkat, jöjjenek a személyes lemezlistáink (a kedvenc idei dalainkat ezúttal is személyenként fogjuk publikálni - karácsony után). Mi szólt tehát a legtöbbet a Recorder készítőinek a lejátszóiban?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/13/a_recorder_szerzoinek_kedvenc_2017-es_albumai
A Recorder szerzőinek kedvenc 2017-es albumai

img_0821.JPG

A Papaver Cousins nagy kedvence a Recordernek, így a Lack Of Lightness című szuper bemutatkozó lemezzel idén jelentkezett akusztikpopos, blues-os folkrockos duó dél-koreai kalandjaira mi is nagyon kíváncsiak voltunk.  Szendrey-Nagy Olivért és Nagy Barnabást ugyanis meghívták a legnevesebb koreai showcase-fesztiválra, a Zandari Festára (ahová a Jónás Vera Experimentet és a Bohemian Betyars-t úgyszintén) és a szombaton az Akváriumban a Lone Waltz kiadó fesztiválján fellépő páros tagjai megírták nekünk távol-keleti kalandjaikat. Turnénapló Ázsiából.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/13/konnyes_szemu_foszervezo_es_a_szallasrol_szalajtott_palinka_a_papaver_cousins_koreaban
Könnyes szemű főszervező és a szállásról szalajtott pálinka – A Papaver Cousins Koreában

grizzly_vibrations.jpg

A szörfrockos Grizzly Vibrations Juan, a mexikói szörfös kalandjait meséli el első két EP-jén. Itt a második rész, amiben a fordulatos szerelmi történet először rossz véget ér, de aztán kiderül, hogy mégsem. (Vagy legalábbis attól függően, ki mit gondol a szerelem és a szörfözés viszonyáról.) Itt hallható először.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/13/egyetlen_szerelmem_a_szorf_grizzly_vibrations_ep-premier
Egyetlen szerelmem a szörf! Grizzly Vibrations EP-premier

manoya_sajto.jpg

"Hisz a lógatott fej nehéz". Itt az első magyar nyelvű Manoya-dal, a rendíthetetlenségről szóló, felemelő Mégis. Itt a Recorderen látható először a hozzá készült videó.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/13/manoya_klippremier
Mégis az égre néz - Manoya klippremier

hiro_parizs.jpg

Ősszel három videó is meghaladta a 10 milliós nézettséget, és a top 20 zenés videó 114 millió kattintást szedett össze.

tovább →
Címkék: hiro pamkutya
http://recorder.blog.hu/2017/12/13/rekordot_dontottek_a_magyar_zenes_videok_a_youtube-on
Rekordot döntöttek a magyar zenés videók a YouTube-on