ek.jpg

Mint ahogyan azt már mi is megírtuk, az Európa Kiadó egyetemi tananyag lett. A zenekar az "Az Európa Kiadó zenekar 21. századi online archívumának tervezése" című kurzusnak a tárgya és ehhez kapcsolódóan tett közzé felhívást Menyhárt Jenő igazgató, amit itt változatlanul közlünk. Mindeközben ráadásul készül egy Európa Kiadó előtt, egészen pontosan a harmincéves Jó lesz...'84 előtt tisztelgő feldolgozáslemez, amiről az első számot, a Pegazusok Nem Léteznek-féle Így vonulunk be átiratot már közzé is tettük.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/11/01/menyhart_jeno_felhivasa_az_europa_kiado-archivumrol
Menyhárt Jenő felhívása az Európa Kiadó-archívumról

Foxygen_SP_03.jpg

A Recorder szerint a 2013-as év legjobb lemezét elkészítő Foxygen egy szoftrockos tinglitanglival vezette fel új albumát, a 82 perces ...And Star Powert. Félrevezető? 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/foxygen_and_star_power_lemezkritika
Foxygen: …And Star Power (lemezkritika)

Magyarradar – kiddo

2014.10.31. 16:33, rerecorder

kiddo 1.jpg

A 2013-ban indult és első klipes dalával, a Tornádóval a Recorderen debütált kiddo a napokban tette közzé második videóját, mi meg most lehetőséget adunk nekik, hogy Magyarradar rovatunkban is bemutatkozzanak.

tovább →
Címkék: kiddo magyarradar
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/magyarradar_kiddo
Magyarradar – kiddo

dizzee_2.jpg

Itt a Halloween, ilyenkor az előadók is szeretnek ijesztgetni. Idén Dizzee Rascal és Flying Lotus is rátettek pár lapáttal a frászkeltésre egy-egy erre az alkalomra időzített, ultravéres klippel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/18_dizzee_rascal_darabol_flying_lotust_feldaraboljak_boldog_halloweent
18+ Dizzee Rascal darabol, Flying Lotust feldarabolják - Boldog Halloweent!

james-blake-1.jpg

Egyértelműen a 26. Recorder címlapsztárjaJames Blake az, aki az utóbbi években magasan ki tudott emelkedni a tánczenei undergroundból, és ez nemcsak a maga közegében igaz, de mainstream szinten is. Aki ilyen húzásra képes, az pedig természetes módon válik példaképpé, pláne, ha ilyen csábítónak tűnik az általa játszott zene. Az egyik vezető brit popzenész ma este lép fel a Millenárison az Electronic Beats Festivalon, mi meg most mutatunk egy tucatnyi feltörekvő előadót, akikre hatással volt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/james_blake_hatasa_az_elektrocroonerek
James Blake hatása – Az elektrocroonerek

kerekes 05_live_at_a38_cover_curv 2.jpg

Live at A38 címmel jelenteti meg ötödik hivatalos nagylemezét a hazai világzenei színtér egyik legismertebb zenekara, a Kerekes Band. A kétszeres Fonogram-díjas zenekar négy stúdióalbum után jelentkezik 2014. november 3-án egy klasszikus koncertalbummal, amit november 1-én mutatnak be a címadó helyszínen (és a lemez már itt is kapható lesz), de itt és most máris hallható! 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/lemezpremier_kerekes_band_live_at_a38
Lemezpremier! Kerekes Band: Live At A38

the-dead-weather-the-dead-weather-16581090-1280-800.jpg

Majdnem egy év telt el azóta, hogy legutóbb hallottunk a Dead Weatherről, Jack White és Alison Mosshart (The Kills) csapatáról. Akkor bejelentették, hogy készül az új lemez és egy dalt is megosztottak róla. Most itt van a második, félni pedig továbbra sem érdemes: a kemény bluesrockot kedvelőknek megint van mire bólogatni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/31/a_dead_weather_szupergruppal_tovabbra_sem_lehet_baszakodni
A Dead Weather szupergruppal továbbra sem lehet baszakodni

hiperkarma fekvő_1.jpg

Bőségesen felvezettük már, úgyhogy most maradjunk csak a lényegnél: holnaptól kapható a hiperkarma harmadik albuma, a Konyharegény, ami mától már meg is hallgatható online. A 2003-as amondó című második lemez tíz éve várt folytatása itt van és ott veszi fel a fonalat, ahol az előző elejtette: a magyar popzene egyik legnagyobb tehetsége, Bérczesi Róbert és zenekara dicsőségen visszatért!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/30/es_akkor_hallgassuk_meg_az_uj_hiperkarma-lemezt
És akkor hallgassuk meg az új hiperkarma-lemezt!

ganxsta_1.jpg

(X) Jócskán benne vagyunk 2014 utolsó negyedévében, ezért időszerű, hogy az év végi megjelenésekre és eseményekre, a zenekarok jövő év eleji terveire fordítsuk figyelmünket. A 1G Records háza táján sok érdekes és színvonalas produktum van készülőben: új lemezzel jelentkezik többek között a Junkies, a The Carbonfools, vagy éppen a Muriel, de különleges koncertekről és albumokról is beszámolhatunk.

tovább →
Címkék: magazin 1g rec026
http://recorder.blog.hu/2014/10/30/ev_vegi_tuzijatek_a_1g_recordstol
Év végi tűzijáték a 1G Recordstól

pjcave.jpg

PJ Harvey a megrázó erejű, Mercury-díjjal elismert 2011-es Let England Shake albuma óta mindössze egy új dallal jelentkezett tavaly augusztusban (ez volt a guantánamói fogolytábor utolsó brit állampolgárságú rabjáról írt Shaker Aamer), most pedig egy különleges feldolgozással örvendeztet meg bennünket: egykori szerelme, Nick Cave Red Right Handjét vette fel egy bnit tévésorozat kedvéért.

tovább →
Címkék: pj harvey nick cave
http://recorder.blog.hu/2014/10/30/pj_harvey_nick_cave-dalt_dolgozott_fel
PJ Harvey Nick Cave-dalt dolgozott fel