blaha_2_1.jpg

A permanensen kiemelkedő, látványos videókkal előrukkoló Blahalouisiana legújabb, magyar nyelvű dalához is elsőosztályú klipet készített - amelyben olyan cameóznak, mint Kovács Kati vagy Somló Tamás - és a friss dal már a jövőre megjelenő bemutatkozó nagylemezt vezeti fel!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/26/klippremier_blahalouisiana_mashol_varnak
Klippremier! Blahalouisiana: Máshol várnak

peterogi.jpg

Ma mutatják be a mozikban Az éjszakám a nappalod című új magyar játékfilmet, melynek zenéjét a Žagar jegyzi - a Kamával (Mary PopKids) közös betétdal, a Sleepwalking már rádiós sláger -, de feltűnik benne Peter Ogi is (lásd a fenti képet), na meg több népszerű budapesti szórakozóhely. A film egyik író-rendezőjét, Dési András Györgyöt arra kértük, válogassa össze a saját Budapest-soundtrackjét olyan dalokból, melyek szerinte a legjobban illenek a város éjszakáihoz és nappalaihoz.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/26/a_legjobb_dalok_budapesti_ejszakakhoz_es_nappalokhoz_desi_andras_gyorgy_szerint
A legjobb dalok budapesti éjszakákhoz és nappalokhoz Dési András György szerint

bf238d4d.jpg

Tavalyi, A Better Tomorrow című lemezén kívül a Wu-Tang Clan "megjelentetett" még egy albumot. A Once Upon A Time In Shaolin mindössze egyetlen példányban létezik, egy ezüst-nikkel dobozba zárva, a Forbes jelentése szerint pedig valaki most meghallgathatja.

tovább →
Címkék: wu-tang clan
http://recorder.blog.hu/2015/11/26/valaki_megvette_a_wu-tang_clan_egypeldanyos_albumat_milliokert
Valaki megvette a Wu-Tang Clan egypéldányos albumát, milliókért

beachslang33.jpg

Hosszas útkeresés eredménye a Beach Slang, mely nemrég hozta ki első lemezét, azt, amely már címében is mutatja, hogy kikhez is akar igazán szólni: azokhoz, akik sosem tudtak "rendesen" felnőni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/beach_slang_the_things_we_do_to_find_people_who_feel_like_us_lemezkritika
Beach Slang: The Things We Do To Find People Who Feel Like Us (lemezkritika)

67631d13.png

A Pulp forntembere, Jarvis Cocker már évek óta Párizsban él, így természetesen őt is igencsak megérintették a november 13-i terrorcselekmények. Olyannyira, hogy most meg is osztott egy dalt, mely a Friday 13th 2015 címet viseli.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/jarvis_cocker_dalt_irt_parizsrol
Jarvis Cocker dalt írt Párizsról

imaginedragons_650px_4.jpg

(X) Tegnap Zürichben zárult a slágerlista-kedvenc Imagine Dragons európai koncertkörútjának első köre, de az idei Smoke + Mirrors albumával népszerűségük csúcsára ért Las Vegas-i rockerek a jövő év elején az USA-ból visszatérnek a kontinensre, és 2016. január 20-án a Live Nation szervezésében a Budapest Arénában is színpadra lépnek!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/imagine_dragons_pont_8_het_a_budapesti_koncertig
Imagine Dragons: pont 8 hét a budapesti koncertig!

jegkori2015.jpg

A Hó Márton és a Jégkorszak 2011-ben megjelent debütáló lemeze - amely szerepel a Recorder elmúlt 15 év hazai popzenéjét elemző összeállításokban is -, a Dalok a fürdőszobából című album után 2012-ben még kiadott egy kétszámos kislemezt Zászlók a Holdon címmel, de aztán hosszú ideig nem jelentkezett új dalokkal, igaz a frontember, Hó Márton különböző formációkban (Hó Márton és a Jetik, MYGL, 2013-as nagyszerű szólólemez) és formákban (írt munkakereső dalt, megzenésített rendpárti iskolaigazgatót, üzent hazug köztársasági elnöknek) nagyon is aktív maradt. Most azonban vége a várakozásnak, a december 2-án ötödik születésnapját az A38-on ünneplő zenekar remek új dalokkal is visszatért, jövőre pedig érkezik a második album. Dalpremier - minimálvideóval!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/dalpremier_ho_marton_es_a_jegkorszak
Dalpremier! Hó Márton és a Jégkorszak: 1981

neon_indian.jpg

A mexikói származású, texasi Alan Palomo Neon Indian projektjét a nagy 2009-es chillwave-hullám dobta partra. A nyárias nosztalgia jegyében fogant első album (Psychic Chasms, 2009) után másodjára egy pszichedélia és new wave felé is elkalandozó, összetettebb kiadvány érkezett (Era Extraña, 2011), majd hosszú csend. Palomo korábban VEGA néven is kihozott egy táncosabb EP-t, most – mint azt a lemezcím jelzi – a két projektet összevonta és az előző album rocksztár-attitűdje helyett az éjszakai klubéletről írt egy new wave-es, funkos tánclemezt, mi pedig az október végén remek albummal debütált The Biebers fő szerzőjét, Puskás Danit kértük fel, hogy elemezze a végeredményt. A 37. Recorder magazin Profül cikke következik!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/csukott_szemu_csokesz_enekes_puskas_dani_the_biebers_ajanlja_neon_indian_uj_albumat
Csukott szemű, csőkész énekes - Puskás Dani (The Biebers) ajánlja Neon Indian új albumát

newwaysministryblog_wordpress_com-o-pope-francis-facebook.jpg

Mostantól kezdve mindenki elmondhatja, hogy egy olyan világban él, amelyben a pápa, a keresztény egyház feje könnyűzenei albumot adott ki (amúgy II. János Pál pápa is adott ki new age-albumot Abbá Pater címmel 1999-ben). Ezt az albumot pedig most mindenki meg is hallgathatja.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/hallgasd_most_ferenc_papa_lemezet_egy_hettel_a_megjelenes_elott_a_deezeren
Hallgasd most Ferenc pápa lemezét, egy héttel a megjelenés előtt a Deezeren

balthazar-2015-620x414.jpg

Az idei Sziget után ismét hazánkba látogat a barokkpopos, a legfrissebb trendeket egyáltalán nem figyelmen kívül hagyó belga Balthazar.

tovább →
Címkék: a38 balthazar
http://recorder.blog.hu/2015/11/25/ma_este_balthazar_az_a38-on
Ma este Balthazar az A38-on