ariana_grande_no_tears.jpg

Tavaly májusban történt a 22 halálos áldozatot követelő terrortámadás Ariana Grande manchesteri koncertje után. Az énekesnő a turnét még befejezte, de utána elhallgatott. Most itt a visszatérő szám, és a hozzá tartozó látványos klip.

tovább →
Címkék: ariana grande
http://recorder.blog.hu/2018/04/23/hogyan_lehet_tancolni_egy_terrortamadas_utan
Hogyan lehet táncolni egy terrortámadás után?

weedeater.jpg

Egyéves a Robot nevű belvárosi rockklub, amire stílusosan egy szintén jubileumot ünneplő zenekart, az idén húszéves Weedeatert hívták meg. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/23/ma_este_weedeater_a_robot_egyeves_szulinapjan
Ma este Weedeater a Robot egyéves szülinapján!

lady_bird.jpg

Huszonkét éves, de már DiCaprióhoz hasonlítják, idén két filmje is Oscar-jelölt volt és ő maga is megszorongatta Gary Oldmant a legjobb színészek kategóriájában. A Szólíts a neveden főszereplőjének nevét ideje, hogy megtanuljuk. Íme, a múlt héten megjelent áprilisi Recorder magazin Filmrecorder rovatának portréja.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/23/filmrecorder_a_fiu_akibol_szineszisten_lesz_timothee_chalamet-portre
Filmrecorder. A fiú, akiből színészisten lesz – Timothée Chalamet-portré

180412-recorder-stahl.jpg

Az Eurosonic, a MENT, a SXSW, a Tallinn Music Week és az ENEA Spring Break után sem áll le a magyar könnyűzene nemzetközi terjeszkedése: az idei rekordszámú meghívások után a fesztiválszezon kezdete előtt még három olyan bejelentést oszthatott meg a zeneipari szereplőkkel, és persze a közönséggel a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes), amihez foghatóra még nem volt példa. Három olyan, nemzetközileg is kiemelt figyelmet élvező esemény jelenthetett be ugyanis magyar fellépőt az exportiroda jóvoltából, ahol korábban még nem léphetett fel itthoni zenekar.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/23/itt_a_hangfoglalo_program_a_hots_tavaszi_merlege_10_nemzetkozi_esemeny_9_orszag_16_meghivott_zenekar
Itt a Hangfoglaló Program – A HOTS tavaszi mérlege: 10 nemzetközi esemény, 9 ország, 16 meghívott zenekar

sena_ny.jpg

Nemrég vettük át a hazai hangszeres hiphop, neosoul, souljazz múltját és jelenét, most pedig egy fókuszált interjút készítettünk Senával, a műfaj honi origóját jelentő első lemezéről, a 2003-as First One-ról. Annál is inkább aktuális mindez, mert Senának van egy remek új dala (a cikk végén csekkolható).

tovább →
Címkék: sena
http://recorder.blog.hu/2018/04/22/_itt_talalkoztam_mindenkivel_szo_szerint_sena-interju
„Itt találkoztam mindenkivel, szó szerint” – Sena-interjú

hf_logo_650_1.jpg

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara, a Hangfoglaló Program és a Szent György Közhasznú Nonprofit Kft. Debrecenben szervezett minikonferenciát, amelynek témái a debreceni könnyűzenei képzés, a Music Moves Europe és a jövő tanévben induló Könnyűzenei Témahét voltak. (A tegnap megjelent friss Recorder magazinnak pedig Debrecen & pop a fókusztémája, és a lap most Debrecenben is felkapható, sőt, április 28-án, majd május 5-én még két lapbemutatós eventünk is lesz a Nagyerdei Víztoronyban - előbbi Jónás Veráékkal, utóbbi a neóval). 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/21/itt_a_hangfoglalo_program_legyen_a_konnyuzene_debrecenben_is_mindenkie
Itt a Hangfoglaló Program – Legyen a könnyűzene Debrecenben is mindenkié

mariah_carey_wu.jpg

Valamint azzal, hogy nem fizette ki rendesen. Közben Mariah Carey elárulta, hogy még 2001-ben bipoláris zavart diagnosztizáltak nála.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/21/mariah_carey-t_szexualis_zaklatassal_vadolja_volt_menedzsere
Mariah Carey-t szexuális zaklatással vádolja volt menedzsere

akusztik_logo_650_14.jpg

(X) Akusztik: csak a dallam és a ritmus, valamint az őszinte pillanatok. Akusztik, ahol a meghittség otthonra talált vasárnaponként 22.00-tól a Petőfi Rádióban, hétfőnként 22.40-től az M2 Petőfi TV műsorán.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/21/wolf_katival_folytatodik_az_akusztik
Wolf Katival folytatódik az Akusztik

budaorsfesztival2018_650.jpg

(X) Idén május 2. és 6. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: a már 21. alkalommal sorra kerülő Budaörs Fesztivál ismét rengeteg és rengetegféle programmal és továbbra is a Komolyan könnyű szlogennel várja vendégeit. Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjén 1 városban, 5 nap alatt, 8 helyszínen 36 program és 460 fellépő fog megfordulni – és akkor a több ezer látogatóról még nem is beszéltünk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/21/30y_berczesi_robi_szabo_benedek_bohemian_betyars_dlrm_es_sokan_masok_az_ingyenes_budaors_fesztivalon
30Y, Bérczesi Robi, Szabó Benedek, DLRM, Bohemian Betyars, Harcsa Veronika és sokan mások május elején az ingyenes Budaörs Fesztiválon!

kali-uchis.jpg

Kali Uchisba 2015-ben bolondultunk bele első, Por Vida című minialbumának megjelenésekor. Aztán feltűnt Tyler, The Creator mellett, aztán csak vártuk az első hivatalos nagylemezt, csak vártuk. És most megérkezett (akárcsak a legfrissebb Recorder magazin, amiben először ez a cikk megjelent). És most jó.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/04/21/kali_uchis_isolation_lemezkritika
Kali Uchis: Isolation (lemezkritika)