rolling_stone.jpg

Az elmúlt 50 év zenei és popkulturális újságírásának egy igen fontos szelete vált a mai napon elérhetővé mindenki számára: a Rolling Stone magazin 1967-es indulása óta megjelent több mint 1200 lapszámának tartalmából csemegézhetünk az újság weboldalán.

tovább →
Címkék: rolling stone
http://recorder.blog.hu/2015/01/31/bongeszd_ingyen_a_rolling_stone_magazin_archivumat
Böngészd ingyen a Rolling Stone magazin archívumát!

christian_home.jpg

Az év első Technokunst eseményére nem is hívhattak volna meg alkalmasabb vendéget, mint az európai gyökerekkel rendelkező Christian Wünsch-t, akinek zenéjében masszív masszává keveredik a kontinens techno-öröksége.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/31/ma_este_christian_wunsch_az_a38-on
Ma este Christian Wünsch az A38-on

vinylunits.jpg

Ahogyan arról mi is beszámoltunk év elején: 2014-ben az évtizedes trendet tartva ismét jelentősen emelkedett a vinyleladások száma - és szinte ez volt az egyetlen igazán jó hír a zeneipar számára, hiszen a streamelést leszámítva minden más - még a korábban szintén folyamatos növekedést mutató digitális eladások is - csökkentek. Most az amerikai lemezipari szövetség (RIAA) közzétett egy infografikát, ami perspektívába helyezi az örömteli számokat.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/30/novekvo_vinyl-eladasok_egy_masik_perspektivabol
Növekvő vinyl-eladások egy másik perspektívából

lowerdens.jpg

A baltimore-i Lower Dens a második, 2012-es albumával hívta fel magára figyelmet és lett az akkori év végi listák fix szereplője, a Nootropics című lemezt mi is beválasztottuk a legjobbak közé. A zenekar viszont azóta szinte eltűnt a radarról, ám most bejelentette a visszatérését: március 30-án érkezik tőlük az új lemez, az Escape From Evil, amelyről egy dalt már meg is tudunk mutatni.

tovább →
Címkék: lower dens
http://recorder.blog.hu/2015/01/30/a_gonosztol_menekul_a_lower_dens
A gonosztól menekül a Lower Dens

wardell_1.jpg

Nem szép dolog egy formációt a családi kapcsolatai alapján megítélni, de a Wardell párosa sosem tagadta le a híres szüleit, így aztán a szobában lévő elefánt mellett nem is érezzük magunkat kínosan, ha kimondjuk: Theo és Sasha vezetékneve Spielberg. Igen, az a bizonyos Spielberg, akinek van pár ismertebb filmje. A napfénypop duó első zenei pályájának első komolyabb állomásához érkezett, február 9-én hozza ki debütáló albumát.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/30/steven_spielberg_fia_es_lanya_amugy_meg_mindig_tok_jo_popzenet_csinal_egyutt
Steven Spielberg fia és lánya amúgy még mindig tök jó popzenét csinál együtt

rl_grime.jpg

A UNICEF segélyszervezet szívesen kollaborál különböző zenészekkel, de eddig főleg nagyon népszerű popsztárokkal állt össze (Katy Perry) egy-egy társadalmi problémára való figyelemfelhívásként. Most az afrikai gyerekházasságok elleni videójuk alá a menő amerikai bass music producer, RL Grime egy dalát vágták be.

tovább →
Címkék: unicef trap rl grime
http://recorder.blog.hu/2015/01/29/trapzenevel_a_gyerekhazassagok_ellen
Trapzenével a gyerekházasságok ellen

noah-publicity-1-resized.jpg

Panda Bear, azaz Noah Lennox, azaz az Animal Collective ütős-billentyűs-szempleres-hangzásfelelőse. Ez a fickó készítette a kétezres évek egyik legtöbbre tartott albumát - "a XXI. századi Pet Sounds"-t - a 2007-es Person Pitch-t, valamint persze ott a kéznyoma anyazenekara remek anyagain (Here Comes The Indian - 2003, Sung Tongs - 2004, Feels - 2005, Strawberry Jam - 2007, Merriweather Post Pavilion - 2009) is. Ötödik szólóalbuma - a klasszikus dub-lemezek (King Tubby Meets Rockers Uptown, Augustus Pablo Meets Lee Perry And The Wailers Band) címeit idéző -, Panda Bear Meets The Grim Reaper szándéka szerint egy nagy fejtörő, valójában pedig az eddigi legkönnyebben befogadható kiadványa, ami ezzel együtt jó is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/29/panda_bear_panda_bear_meets_the_grim_reaper_lemezkritika
Panda Bear: Panda Bear Meets The Grim Reaper (lemezkritika)

willbutler.jpg

Márciusban jelenik meg az Arcade Fire főbohócának, Will Butlernek első szólólemeze, melyről most itt a második beharangozó dal, az Anna egy lüke videoklippel. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/29/az_arcade_fire-bol_will_butler_tancot_jar_elso_szoloalbuma_oromere
Az Arcade Fire-ből Will Butler táncot jár első szólóalbuma örömére

elektroguzzi-2011_klein-011.jpg

Ma este két olyan zenekar is fellép a fővárosban, amely a maga nemében egyedülálló: az osztrák Elektro Guzzi és a nemzetközi összetételű, ezen belül félig magyar Glass House Project.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/29/ma_este_igazi_kulonlegessegek_budapesten
Ma este Elektro Guzzi és a Glass House Project Budapesten

frusciante.jpg

Zeneőrült legyen a talpán, aki követni tudja John Frusciante pályáját, a megszámlálhatatlan projektet, közreműködést és műfaji kalandozást, melybe belevág. Legközelebb éppen Trickfinger név alatt ad ki egy albumnyi experimentális acid house-t, mert ő olyat is tud. És hogy milyen is a Frusciante-féle savazás, azt megtudhatjuk a lemezről elsőként közzétett számból.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/01/28/john_frusciante_experimentalis_acid_house-tripen
John Frusciante experimentális acid house-tripen