girl-band1.jpg

Az első ír zenekar lehettek volna a Sub Popnál, de a Rough Trade-et választották – szokatlan zajrock, amit mégis sokan szeretni fognak, bemutatjuk a Girl Bandet.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/globalradar_girl_band
Globálradar – Girl Band

tumblr_m4ogddd6nk1qgoumao1_1280.jpg

A baltimore-i zenekar egyike azon keveseknek, akik a sikítós poszthardcore-ról úgy voltak képesek tiszta énekhanggal előadott emo-slowcore-ra váltani, hogy az nem kínos és még jobbak is áll nekik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/holnap_este_pianos_become_the_teeth_a_durer_kertben_kesz
Holnap este Pianos Become The Teeth a Dürer Kertben

seta.jpg

Nosztalgiázó örökifjak és az Ifipark bezárása után született fiatalok együtt idézték fel a Nagy Generáció emlékét a Cseh Tamás Program és a Várgondnokság által közösen szervezett, Akkordok nyomában című poptörténeti sétán. A Jávorszky Béla Szilárd és Török Ádám vezette túrázók az egykori Ifiparktól indultak, de útba ejtették a Vár Klubot és a Bem Rockpartot is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/itt_a_cseh_tamas_program_akkordok_nyomaban_poptorteneti_seta
Itt a Cseh Tamás Program: Akkordok nyomában – poptörténeti séta

harcsa_veronika3_foto_glodi_balazs.jpg

Harcsa Veronika 2005-ben rögzítette az első lemezét Speak Low címmel, onnan számítja az indulását. Pályafutásának tizedik évfordulóját az énekesnő és zenekara dupla koncerttel ünnepli november 4-én és 5-én a Budapest Jazz Clubban, itt pedig most felidézi sikeres karrierje első évtizedének legemlékezetesebb momentumait.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/harcsa_veronika_tiz_ev_tiz_felejthetetlen_pillanat
Harcsa Veronika - tíz év, tíz felejthetetlen pillanat

fb_cover_036.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC036 aktuális budapesti terjesztési pontjai itt) lehet felkapni a szeptemberi Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében az október végén új lemezzel visszatérő Joanna Newsom szerepel, fókusztémája pedig 1995 - ismét visszamentünk húsz évet, hogy kontextusba helyezzük az akkori popzenét. A harminchatodik szám teljes tartalma alább.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/utcan_a_recorder_magazin_36_szama
Utcán a Recorder magazin 36. száma!

nemeth_zsofia_foz.jpg

Ismerjük őket a mikrofon, a hangszerek és a keverőpult mögül – most ismerkedjünk meg velük a konyhában! Hazai zenészek mutatják be legjobb fogásaikat, nekünk nincs is más dolgunk, mint a tűzhely mellé állni és elkészíteni az ételeket. A 35. Recorder magazin Gasztro & zene fókusztémáját a Fit Fat zenekar káposztás paszulyával kezdtük, aztán a quimbys Gerdesits Faszi Ferenc bemutatta gombás baromfiszexét (azaz kakashere pörkölt gombával és csirkemellel), majd Pándi Balázs Sri Lanka-i currys vöröslencselevese következett, most pedig hasonlóan húsmentes ételt készíthet el bárki zenészközvetítéssel: Németh Zsófia (Piresian Beach, Summer Schatzies) kedvez a vegánoknak egy ragyogó fűszeres curryvel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/tunkolas_fozd_meg_a_zeneszek_specialitasait_nemeth_zsofia_fuszeres_vegan_curryje
Tunkolás: Főzd meg a zenészek specialitásait! Németh Zsófia fűszeres vegan curryje

opiuo_1.jpg

Az elektronikus hiphop és a bass music mesteri keverője, az új-zélandi OPIUO érkezik ma este az A38-ra, a színtér hazai legjobbjaival karöltve.

tovább →
Címkék: a38 opiuo
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/ma_este_opiuo_az_a38-on_kesz
Ma este OPIUO az A38-on

kurtcobain-bw-770.jpg

Ha még mindig nem hiszed el, hogy a lemezipatban minden lehetséges, akkor szólunk, hogy jövő hónapban kijön Kurt Cobain "szólólemeze". A kiadatlan demókból, daltöredékekből és zenei kísérletekből álló album Montage Of Heck: The Home Recordings címen lát majd napvilágot, most pedig itt van róla az And I Love Her című Beatles-dal egy szál gitáros előadása.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/09/igy_jatszik_kurt_cobain_beatlest
Így játszik Kurt Cobain Beatlest

12002997_10153538327529536_4626663560326160760_n.png

Az Electronic Beats európai fesztiválsorozat idén szintet lép és egynapos, egy helyszínes eseményből kétnapos, sok helyszínes városi fesztivállá nő – Budapesten is, október 16-17-én. Az A38-on és az Akváriumban Omar Souleyman, a Hercules And Love Affair, Nozinja, Nina Kraviz a Kiasmos és az Âme duó erős névsort ad ki, és persze lesznek még sokan mások - a teljes programot itt jelentettük be. Most pedig a fesztivál jóvoltából felajánlunk 2-2 páros jegyet az első napra az Akváriumba és a második napra az A38-ra. Jegyekre fel!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/08/nyerj_belepoket_a_2015-os_budapesti_electronic_beats_fesztivalra
Nyerj belépőket a 2015-ös budapesti Electronic Beats fesztiválra!

shopping.jpg

Épp múlt héten jelentette meg második lemezét a politikus londoni posztpunk/dancepunk trió, a Shopping. Ennek második kislemezéhez, a Straight Lines-hoz készült most videó, melynek főszereplője nem akárhogy rendezte be a házát - meztelen emberekkel!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2015/10/08/18_ilyen_egy_meztelen_emberekkel_bebutorozott_otthon
18 + Ilyen egy meztelen emberekkel bebútorozott otthon