telekomfortzona_650.png

(X) A digitalizáció alaposan átalakította a világunkat, és ma már sokkal többet jelent annál, hogy bárkivel kapcsolatba léphetünk a Földön. Az internet valósággá vált: ma már a zsebünkben hordjuk a világ teljes zenei palettáját és élőben élvezhetjük a kedvenc zenekarunk másik kontinensen zajló koncertjét is. Minél jobban ki tudjuk használni a digitális eszközök és szolgáltatások előnyeit, az életünk annál kényelmesebb és élvezetesebb lehet. Érdemes nyitni az újra, másképp nézni a dolgokra, akár kilépni a komfortzónánkból, mert így könnyebben elérhetjük a céljainkat. Legyen az munka, tanulás, szórakozás vagy kikapcsolódás. Legyen az akár egy fesztivál. Legyen az a Telekom VOLT Fesztivál.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/nezd_meg_mi_van_a_komfortzonadon_kivul
Nézd meg, mi van a komfortzónádon kívül!

180606-recorder.jpg

Ahogy tavaly, úgy idén is két alkalommal van módja a hazai zeneipar szereplőinek arra, hogy rangsorolják, kiket tartanak a leginkább exportképes magyar produkciónak. A HOTS shortlistje az exportiroda ajánlattevő funkcióját segíti a magyarországi piaci szereplők bevonásával, hiszen több nemzetközi partner (mint a Primavera, a Reeperbahn, vagy épp a Mondo.NYC) is ez alapján választ fellépőt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/itt_a_hangfoglalo_program_itt_az_uj_hots_shortlist
Itt a Hangfoglaló Program – Itt az új HOTS shortlist

0512725_jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

A Kszi, Simon (Love, Simon) nem akar feltűnősködni, inkább belesimulna a romkomok jól ismert világába, hogy észrevétlenül empatizáljunk történetének címszereplőjével. Greg Berlanti filmje minden jól bevált klisét felvonultat, mégis megújítja a zsánert meleg főhősével.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/kszi_simon_kritika
Filmrecorder. A meleg tinifilm, amit nem vártunk, de mégis eljött - Kszi, Simon kritika

st_vincent_fast_slow.jpg

St. Vincent felgyorsította lassú diszkós számát, és nagyon fülledt videót készített hozzá.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/18_az_egyetlen_no_a_fulledt_melegklubban
18+ Az egyetlen nő a fülledt melegklubban

img_6890.jpg

Volt itt minden tegnap este a Budapest Parkban a Queens Of The Stone Age koncertjén: feelgood start, hosszan élvezhető korai dalok, Josh Homme-i kiakadás egy teljesen felesleges nézői feliraton (a frontembernek szólt be valaki az arcon rúgós eset miatt - de hogy miért vett akkor jegyet?), az ebből jött frusztráció becsatornázása egy még izzóbb teljesítménybe, zenekartag születésnapja, kompakt, ellenállhatatlan teljesítmény, egy szuper koncert, aminek a ráadásában a közönség bármit kérhetett. Lékó Tamás fotói.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/a_nyar_feelgood_koncertje_a_queens_of_the_stone_age_a_parkban_kepeken
A nyár feelgood koncertje – a Queens Of The Stone Age a Parkban, képeken

egyptian_lover_1.jpg

Az electrofunk egyik legnagyobb legendája, Egyptian Lover táncoltat ma este a Pontoonban - ott a helyünk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/22/ma_este_egyptian_lover_a_pontoonban
Ma este Egyptian Lover a Pontoonban!

nagyedi_cover.jpg

A Csík Zenekar prímása, Szabó Attila szólólemezt adott ki, rajta végre a Lovasival közös Tankcsapda-feldolgozás és sok minden más. Párkeresés kisbusszal és felfújható unikornissal, NER-kritikus fastcore, vízalatti művészi káromkodás, vízpart kétszer. Jazzes hiphop és őszinte dalok. Ha nem táncolsz erre, már halott vagy. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/21/a_tizmillio_rocksztar_orszaga_rec_hu
A tízmillió rocksztár országa - Rec.hu

riseagainst_44_riseagainst.jpg

A chicagói punkrock közkedvenc Rise Against a Budapest Parkba tért vissza június 6-án, hogy két hazai csapat, a dallamos rockos Poison Alley és a dühös hardcore-ban utazó Satelles társaságában csináljanak instant rockfesztiválos hangulatot a Parkban. Frank Olivér képei.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/21/radiobarat_punkpiknik_a_parkban_a_rise_against_budapesten
Rádióbarát punkpiknik a Parkban – a Rise Against Budapesten

jackiesgun_vagott_logoval_2.jpg

(X) Ismerjétek meg a Dunai Regatta Sound of the University egyetemi tehetségkutatójának győztesét, a Jackie’s Gunt! 2015-ben Hegyi Ádám és Fodor Krisztián alapította a zenekart, mely akusztikus duónak indult. Az alapítást követő években a rockzene szeretete további tagokat sodort a zenekarba, Péterdi András (ének), Milei Bálint (dob) és Imrei Ariel (basszusgitár) személyében. A zenekar hangzására a stílus minden irányzata hatással van, főleg a grunge és a punk világából inspirálódnak, de zenéjükben gyakran tűnnek fel a metal elemei is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/21/a_jackie_s_gun_lett_az_ev_egyetemi_bandaja
A Jackie’s Gun lett az év egyetemi bandája!

dy7i0850.jpg

Bő egy éve, 2017 áprilisában megjelent az amber smith New című hetedik, egyik legjobb albuma, amelyhez készült két hagyományos videoklip (a Cape című a Recorderen debütált), most pedig egy olyan élő video session, amelyet mindig is szeretett volna a zenekarvezető, Poniklo Imre. A három videót e hét három különböző napján mutatjuk be, a Pyrrhic Victory és a Merciful Sea után íme, a sorozatzáró Someday.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/06/21/amber_smith_video_session-trilogia_vol_3_someday
Amber Smith video session-trilógia vol. 3: Someday