cavegraphic.jpg

A 20000 nap a Földön című film után most hasonló, vagyis a valóságot fiktív elemekkel keverő képregény készült Nick Cave-ről. A Mercy On Me a zenész korai éveit dolgozza fel, szeptember elején jelenik meg.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/18/nick_cave_a_kepregenyhos
Nick Cave, a képregényhős

lizzowater.jpg

Ebben a nyárvégi kánikulában igazán üdítően hat az amerikai rapper-énekesnő Lizzo új klipje, melyben mindenki vízzel hűti le magát, ahogy tudja. 

tovább →
Címkék: lizzo
http://recorder.blog.hu/2017/08/18/frissitsd_fel_magad_lizzo_vizes_videojaval
Frissítsd fel magad Lizzo vizes videójával!

071b9219.jpg

Lezajlott a jubileumi 25. Sziget fesztivál, háromrészes galériában emlékezünk meg róla. Az első részben a nyitónapi Biffy Clyro-koncerttől a szombati Iggy Azalea-fellépésig mutatunk pózokat, pózereket és póz-őröket. A második adagban a vasárnapi Metronomytól (velük hamarosan interjút is közlünk) Mac DeMarcón (nyitóképen) át a kedden fellépett The Kills-ig jönnek sorban a koncertező arcok. Lékó Tamás fotói.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/18/pozok_pozerek_es_poz-orok_sziget-galeria_2_resz
Pózok, pózerek és póz-őrök – Sziget-galéria 2. rész

foxygen.jpg

A 21. század legjobb prog-barokkpop zenekara végre Magyarországon ad koncertet! A Foxygen duóban ráadásul az egyik tag, Jonathan Rado magyar származású (a másik Sam France - aki talán nem francia). A 2013-as We Are The 21st Ambassadors Of Peace And Magic-kel robbantak be, mi azt a lemezt választottuk az év legjobb albumának, a formáció magyar származású énekes-gitáros-dalszerzője pedig levelet írt nekünk. Tavaly év végén szimfonikus poppal tértek vissza, idei LP-jük is szuper lett, szóval ez egy nagy kötelező koncert – és már alig van rá jegy!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/18/jovo_kedden_augusztus_22-en_vegre_foxygen-koncert_budapesten
Jövő kedden, augusztus 22-én végre Foxygen-koncert Budapesten!

selway.jpg

Phil Selway, a Radiohead dobosa eddig két szólóalbumot készített énekes-dalszerzői minőségben, legújabb munkája pedig egy filmzene, a Let Me Go című családi drámához. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/18/filmzenet_irt_a_radiohead_dobosa
Filmzenét írt a Radiohead dobosa

bankrupt3_650.png

A nagyszerű Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy remek magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén május óta ismét igen aktív. A tőlük már megszokott magyar/angol dalpáros, két szövegvideó formátumban jelentkeztek két nagyon ironikus, politika közeli dallal, az egyik egy gengszterről, bizonyos Tóniról szólt, aki helikopterrel jár, szereti a Verzácsét és Lui Vütont és mindig neki lejt a pálya. A másikban viszont a politikusok és gengszterek _nagyon is eltérő_ világát vették össze. A harmadik idei szerzemény (Törlöm a számod / Creepy Stalker) a Péterfy Bori & Love Band előadásban is megjelent. Most viszont számos más műfajba tett kalandozás után itt egy vérbeli másfélperces punkdal. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/17/dalpremier_bankrupt_77_sid_and_nancy_do_nyc
Dalpremier! Bankrupt: 77 / Sid and Nancy Do NYC

b_the_first.jpg

Pély Barna az elmúlt években a B The First nevű bluesos, funkos powerrocktriójára koncentrál. A 2011-ben egy szigetes Prince-koncert hatására alakult zenekar már a negyedik lemezénél tart, a The Rooster című, előzőeknél is keményebb, rockosabb, ezúttal némileg a blues felé jobban elhajló anyag itt és most debütál és Deezer prestreamben augusztus 17-20-a között csak a Recorderen hallgatható.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/08/17/lemezpremier_b_the_first_the_rooster
Lemezpremier! B The First: The Rooster

protomartyr_2.jpg

A Protomartyr közel két év után, szeptember végén jön ki új albumával, mellyel a detroiti zenekar megy tovább a maga útján, azaz folytatja a világgal, az élettel kapcsolatos szorongások gyomorig ható dalokba öntését.

tovább →
Címkék: protomartyr
http://recorder.blog.hu/2017/08/17/a_protomartyr_uj_posztpunkja_tovabbra_is_a_regi
A Protomartyr új posztpunkja továbbra is a régi

holden.jpg

Közel négy és fél év után jelentkezik új albummal idén novemberben James Holden, a brit elektronikus zenész ezúttal a marokkói gwana zene tradícióiból merített.

tovább →
Címkék: james holden gnawa
http://recorder.blog.hu/2017/08/17/osi_afrikai_transzzene_ihlette_james_holden_uj_albumat
Ősi afrikai transzzene ihlette James Holden új albumát

kcd.jpg

Májusban egyszerre két dalt is megosztott visszatérő albumáról az LCD Soundsystem, és most itt egy újabb, melyből kiderül, hogy James Murphy nincs túl jó véleménnyel arról a zenéről, ami a rádióban szól. Nem mintha ezt nem gondoltuk volna.

tovább →
Címkék: lcd soundsystem
http://recorder.blog.hu/2017/08/17/az_lcd_soundsystem_szerint_ma_minden_dal_ugyanarrol_szol
Az LCD Soundsystem szerint ma minden dal ugyanarról szól