001_image1.jpg

A 2010-ben indult Sorbonne Sexual debreceni gyökerű zenekar, amely egy félkomoly debütlemez után most egy nagyon komoly albummal jelentkezik. Magyarradar után Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/albumpremier_sorbonne_sexual_kifutas
Albumpremier! Sorbonne Sexual: Kifutás

queeruption_event_cover.jpg

Május 31-e és június 4-e, azaz jövő szerda és vasárnap között lesz az első budapesti queerfesztivál, a Queeruption több helyszínen (az Aurórában, a Gólyában, a Feriben, a Müsziben, a Kossuth téren, az Omnivore Galleryben és a Vittulában), nagyon sokféle programmal. A Pucér Válltömés által szervezett fesztivál teljes programja alább látható, akárcsak az esemény beharangozóvideója.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/jovo_heten_itt_az_elso_magyar_queerfesztival_a_queeraption_ime_a_program_es_beharangozovideo
Jövő héten itt az első magyar queerfesztivál, a Queeraption - íme, a program és beharangozóvideó!

burial_2.jpg

Május 26-án jön ki a Hyperdub kiadónál Burial idei első (és valószínűleg 2017-ben az egyetlen) megjelenése, két nagyvárosi hangtájkép kaparászó zajokkal és zajkaparászásokkal, lehet fülelni!

tovább →
Címkék: burial
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/burial_amikor_zajretegeket_kapargat_finoman
Burial, amikor zajrétegeket kapargat finoman

deathgrips_1.jpg

Hatásos módon tudatta a Death Grips a nagyérdeművel, hogy készül az új albuma: a kaliforniai noiserap zenekar előzetes gyanánt bő 22 perces zenefolyamot zúdított a világra.

tovább →
Címkék: death grips
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/tultolja_a_szteroidokat_a_death_grips
Túltolja a szteroidokat a Death Grips

king_ayisoba_amsterdam.jpg

A ghánai énekes-kologos King Ayisoba hibrid tánczenéje ellenállhatatlanul megmozgat, ma este mozogj erre az A38-on. Plusz a holland The Ex frontemberének afrikai hatásokkal élő szólóprojektjére, a Zea-ra!

tovább →
Címkék: the ex king ayisoba zea
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/ma_este_king_ayisoba_es_zea_az_a38-on
Ma este King Ayisoba és Zea az A38-on!

spoon-band-press-photos.jpg

Az austini Spoon az elmúlt bő húsz év Európában nem rangján kezelt és ismert amerikai indierockjának (lásd még: Dismemberment Plan, Silver Jews, Modest Mouse stb.) egyik vezető együttese, amely az utóbbi, szórványosan adagolt lemezein (az előző a 2014-es They Want My Soul) egyre eklektikusabban, táncosabban indiepoposodott. Most forró gondolatokat osztanak meg és permanensen jók.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/spoon_hot_thoughts_lemezkritika
Spoon: Hot Thoughts (lemezkritika)

img_8868.jpg

Na igen, ha tükörbe nézünk, azt látjuk, hogy a Depeche Mode sem fiatalodik, de öregember nem vén ember, és a Magyarországon tizenegyedik alakalommal fellépő zenekar az egyik, de mindenképp az utóbbi jó néhány alkalom legjobb hazai DM-buliját hozta össze. Dave Gahan pedig továbbra is elsőosztályú frontember, ahogyan az Lékó Tamás képein is látszik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/24/dave_gahan_ezer_arca_a_depeche_mode-koncert_kepei
Dave Gahan ezer arca – A Depeche Mode-koncert képei

a-ha.jpg

Norvégia szép, gazdag, boldog ország. Lakói elégedettek, trolljai viccesek, popzenéje világhírű. Nemrég láthattunk a Skandináv Napon egy doksit a helyi nu-disco-színtérről – a műfaj egyik sztárja, Todd Terje nyáron lép fel Magyarországon, a Kolorádó fesztiválon –, a megvetett zsánerből nemzeti kinccsé lett black metal alapzenekara, a Mayhem áprilisban adott koncertet Budapesten, májusban pedig jött az egyik legjobb helyi dalszerző, Thomas Dybdahl. Persze ezeken túl is bőven van mire figyelni, az 51. Recorderben felnagyítottuk az ország zenei kultúráját (fókusztéma: Norvégia & zene) – a norvég pop történetének első részében a jazzes, metalos jellegzetességek mellett a kevésbé ismert hetvenes-nyolcvanas évekbeli történéseket, jellemző előadókat vesszük sorra, és az a-hával induló nemzetközi figyelem időszakát, a kilencvenes éveket (aztán a még sikeresebb 21. századi sztorival folytatjuk holnap).

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/23/fjordpop_trollrock_a_norveg_pop_tortenete_1_resz
Fjordpop, trollrock – A norvég pop története (1. rész)

05futureislands-facebookjumbo.jpg

Az egy darabig radar alatt szálló Future Islands 2014-ben egy tökéletes tévés fellépéssel egycsapásra sztár lett és meg is érdemelte, jó lemezen, jó koncerten, jó volt a Szigeten is, jó lesz idén a Pohodán is, merthogy idén új lemezzel tértek vissza. Jó-e?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/23/future_islands_the_far_field_lemezkritika
Future Islands: The Far Field (lemezkritika)

copy_of_img_5321.jpg

A Poster Boy szupergrup 2013-ban adta ki előző albumát, a Bonjour, c’est Pop deux című második lemezét, ami 2014-ben Fonogram-díjat nyert pop-rock album kategóriában, és a társaság nem sokkal később egy klipet is bemutatott, de azóta egy-két koncertet leszámítva kevés hír érkezett a formációról. Harmadik albumuk felvételeit 2016-ban kezdték meg, azonban a lemezfelvétel annyi feszültséggel járt, hogy a zenekar ezzel a megjelenéssel párhuzamosan meg is szűnik. Ami igen szomorú, hiszen az On The Count Of Three ismét remek és változatos powerpopalbum lett. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/05/23/lemezpremier_the_poster_boy_on_the_count_of_three
Lemezpremier! The Poster Boy: On The Count Of Three