Szellemidézés és szörnyparádé a Parkban

2012.06.27. 20:46, Recorder.hu

paso_250.jpg(X) A meleg nyári napokon jó néha kicsit megállni, visszatekinteni és néha emlékezni. Paradox módon az emlékezésnek nem feltétetlen velejárója a magányérzés, hanem egy olyan pörgős buli-fesztivál is, mint a Budapest Park, kiválóan alkalmas arra, hogy emlékezzünk, elmerengjük, néha-néha szellemet/szellemeket idézzünk. Minderre remek lehetőség adódik a következő hetekben, akár egyénileg, a Pálinka-terasz évszázados platánjai árnyékában, vagy akár a "kollektív „együttlevést" választva a Park Nagyszínpad nyüzsgő "küzdőterén".

Július 4-én Jim Morrison, a The Doors egykori frontembere szellemét Hobo és Bandája idézi meg egy különleges ima-szeánsz keretében. A tragikusan, 27 éves korában, éppen 41 évvel ezelőtt július 3-án elhunyt Jim Morrison Hobo egyik személyes kedvence és példaképe, minden évben külön megemlékezést tart, melyeken megidézi az egykori énekest, mindezt saját fordításaival hozza közelebb a magyar közönséghez. Földes László Hobo múltját és jelenét felesleges leírni. Igazi jelenség mind a színpadon, mind a zenei világban. Dalszövegei több évtizeden keresztül is megőrizték erejüket és mondanivalójukat. A magát énekesnek nem nevező művész több generációt fog meg félreismerhetetlen hangjával és színpadi karakterével. Idén a Park ad otthont a szeánsznak, melyen Hobo és Bandája: Hobo, Póka Egon, ifj. Tornóczky Ferenc, Szakadáti Mátyás és Fekete-Kovács Kornél közreműködik.

Jim Morrison nem csak Hobo példaképe a magyar muzsikusok közül, hanem a július 5-én bemutatkozó Žagar frontembere, Zságer Balázs is példaképeként említi. Az egyik „legcoolabb" hazai csapat az ősszel megjelenő új albumára készül, amelynek legfrisebb számait a korábbi sikerszámokkal együtt a Parkban is bemutatják.

Másnap a szörnyeké a főszerep! A Pannonia Allstars Ska Orchestra pénteken este a nagyszínpadon a Lovemonster (Szerelemszörny) című országjáró turnéja és kilenc éves pályafutása legnépszerűbb slágereit játssza el. A PASO ezen az estén megjutalmazza a legbevállalósabb rajongókat. Azok, akik szörnyálarcban vagy szörnyes arcfestéssel érkeznek, ingyen mehetnek be a koncertre. A kevésbé bátraknak sem kell azonban mélyen a zsebükbe nyúlniuk, hiszen a koncertre elővételben és a helyszínen is csupán 500 forintba kerülnek a
belépőjegyek.

Helyszín: BUDAPEST, IX. KER., SOROKSÁRI ÚT 60.

Címkék: hobo park zagar paso
https://recorder.blog.hu/2012/06/27/szellemidezes_es_szornyparade_a_parkban
Szellemidézés és szörnyparádé a Parkban
süti beállítások módosítása