Rühös Foxi-klipprömier, bizony az!

2018.05.29. 20:00, rerecorder

rf.jpg

A Rühös Foxi, azaz Szűcs Krisztián (ének, gitár), Baksa-Soós Attila (ének, fuvola), Horváth Kristóf (basszusgitár, gitár) és Vazul Császár (kalimba, hugyhang) abszurdpop zenekara a spontán első lemez után spontánul és váratlanul elkészített egy új dalt, amihez nagyon is kitervelt videó is született. Prömier!

Na jó, csak vicceltünk, a Rühös Foxi tagsága igazából a következő zenészekből áll: Fox Fox, Skystep Fox, Some Fox, Kaiser Fox. Hogy ki milyen hangszeren zenél, az maradjon titok. Ennél sokkal fontosabb, hogy hová jutott el a zenekar az elmúlt évek során: "Egy fontos mérföldkőhöz érkezett zenekarunk. Még nem tudjuk, mi ez a mérföldkő, melyik kontinensen van, sőt, még azt sem, hogy milyen ízű, de szerintünk a tarhonyás húsra és egy kicsit a sóskapürére emlékeztet. Amúgy, örömteli a stúdiózás óta eltelt időszak: összesen, ha volt 10-15 ki- és visszalépés a zenekarba, de tagcsere egy sem."

A legjöbb lesz talán egy miniinterjüvel rendet tenni a fejekben.


Ez már a második album felvezetője, vagy egy lemezek közötti kislemez?

A Five Five Five, vagy ahogy mi írjuk az egyszerűség kedvéért 555, ugyanúgy csak szórakoztatni szeretne, mint Elvis Girls, Girls, Girls című dala, vagy mint egy agyonmatricázott Polski Fiat a Budapest Bamako ralin. Ez a Rühös Foxi 4-es vagy 9-es számú EP-jéről egy megszellőztetett dal, ami a legendás Pajtás Önkiszolgáló Étterem utolsó mozgóképi megörökítése is egyben.


Hogyan született, mi a dal témája?

A dalt a Jappan & Barnsz stúdióban rögzítettük. Másnap tudtuk meg, hogy távozásunkkor, hajnali fél ötkor nagyon megkönnyebbült a producerünk, Takács Zoltán Jappán.


A Jackson 5-on túl van-e a 555-nak rejtett üzenete?

Egy nyitott könyv vagyunk. A Rühös Foxinak nincsenek nagy titkai, csak sok. A dalt úgy hallgassátok, a klipet úgy nézzétek, mint egy emléket a Rühös Foxi kollektív retinájáról, rejtett üzenetek nélkül.


A klipnek mi volt a koncepciója?

Baksa-Soós Csanád, 17 éves fiatalember: rendezés, forgatás, vágás válaszol erre: A helyszín, ahol letettük a Rühös Foxi névjegyét, már elég volt egy koncepció megszületéséhez. Az egész klip egy nap alatt állt össze (a vágást beleértve), amihez nem igazán terveztem, csak úgy jött. 


Mesélj a forgatásról
!

Még mindig a rendező, Baksa-Soós Csanád nyilatkozik: A forgatáson kutyákkal - név szerint: Orion, Cudar és Bogyó - is volt pár jelenet, nagy köszönet jár nekik is. Meghatározó élmény és tapasztalat volt az első klipemet úgy elkészíteni, hogy tulajdonképpen teljesen szabad kezet kaptam a Foxoktól és maximális lelkesedést a stábtól.


A zenekar nagyszabású élő show-val készül a ma esti prömierre! Fácsé eventó erre, ni.


nosza, jöjjön is a műalkotás: 


Rühös Foxi Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2018/05/29/ruhos_foxi_klippromier
Rühös Foxi-klipprömier, bizony az!
süti beállítások módosítása