Fehér rajongó rappelte Kendrick Lamarral az N betűs szót, megállította

2018.05.22. 11:44, RRRecorder

Kendrick Lamar nem először hívja fel egy rajongóját a színpadra, hogy elrappelje vele a m.A.A.d. City című számot. Amikor azonban egy fehér lány lett a kiválasztott, baj lett a szövegben szereplő "nigga" szóból.

A lány, bizonyos Delaney minden további nélkül belemondta ezt a szót a szövegbe ott, ahol szerepel, azonban Kendrick Lamar leállította: "várj, várj, várj, várj, várj". "Mi van, bro? Nem vagyok neked elég cool?" - kérdezte a lány. "Van egy szó, amit ki kéne hagynod" - magyarázta neki Lamar. (Pontosan azt mondta, hogy "ki kell sípolni".) Delany visszakérdezett, hogy tényleg kimondta volna? Aztán bocsánatot kért, "nagyon sajnálom, ó, Istenem"; megszokta, hogy úgy nyomja, ahogy az meg van írva. Kendrick Lamar megkérdezte a közönséget, hogy maradhat-e a lány, majd a fújolást figyelmen kívül hagyva röviden engedte még egyszer próbálkozni, és ekkor már sikerült kihagynia az N betűs szavakat.

KENDRICK LAMAR JÖN A SZIGETRE - VAJON OTT IS FELHÍV MAJD VALAKIT?

Az addig nyilvánvaló, hogy a fehérek szájából a "nigger", "nigga" stb. szavak rasszista sértések. Azt sokan elfogadják, hogy a feketék szájából nem - bár volt egy idő, amikor a mainál többen követelték, hogy ők is hagyjanak fel ezzel, és néhány rapper meg is fogadta, hogy nem használja többet. Mint arra a CBS emlékeztetett az eset kapcsán, Kendrick Lamar 2015-ben beszélt egy interjúban arról, hogy "nem tudom, hogy képes vagyok-e nem használni, hiszen nagyjából egyéves korom óta mondom" ezt a szót. Ekkoriban jelent meg a To Pimp A Butterfly, ahol az i című szám albumverziójában egy hosszabb rész hallható arról, hogy a szó ez etióp, "király" jelentésű "negus" szóból jön, vagyis megpróbálta "megtisztítani" rasszista konnotációjától. Amit persze mindig tovább bonyolít az, ha idézetről van szó, mint ebben az esetben.

KENDRICK LAMAR LEGUTÓBBI DÍJA: EGY PULITZER

Címkék: kendrick lamar
https://recorder.blog.hu/2018/05/22/kendrick_lamar_n_word
Fehér rajongó rappelte Kendrick Lamarral az N betűs szót, megállította
süti beállítások módosítása