„Hanyatlás közepette az érzéki örömöket hajszolva” – itt az új Blahalouisiana-klip és -dal!

2018.05.21. 18:00, rerecorder

barbi_2.jpg

Kényezteti egyre nagyobb rajongótáborát a Blahalouisiana: 2016 áprilisában jelent meg a zenekar minden addigi színét felvonultató címnélküli bemutatkozó lemez, aztán már 2017 októberében megérkezett a tanácstalan szorongással együtt is felnőttebb folytatás a második albumon. Alig fél évvel később pedig máris itt egy friss dal, ami pedig már a harmadik LP-t harangozza be. Kibukottabb - vagy még inkább - realistább a korábbiaknál, de nagyon szépen illik a zeneileg is egyre feszesebb zenekar fejlődési ívébe – és még egy jó klipet is kapott a Nem vagyok egyedül című dal.

„Ez a friss dal már a jövő tavaszra tervezett harmadik nagylemez beharangozója” – kezdi lendületesen a lendületes Blahalouisiana basszusgitáros-dalszerzője, Jancsó Gábor. „Ezúttal is Ligeti Gyuri volt a producer és Szabó Szebasztian masterelte a dalt. Makay Andris volt a segítőnk, „mindenünk” a Supersize stúdióban, nagyon szeretünk ott és vele dolgozni. És szeptemberre pedig már tervezzük is a következő klipes felvezetőt.”


SCHOBLOCHER BARBARA FRONTNŐ KEDVENC ZENÉI ÉS INSPIRÁCIÓI.

A Nem vagyok egyedült Szajkó András gitáros-dalszövegíró szövegére Jancsó Gábor szerezte. A Recordernek Szajkó mesélt a szerzemény témáiról: „A dalszöveg valami olyasmiről szól, hogy itt van ez a javíthatatlannak tűnő ego- és etnocentrizmusunk, amibe lassan belefulladunk. Részben egy szerelmesdal-féle magányról van benne szó, részben pedig a sokszor érezhető világvége hangulatról, hogy az egyéni és csoportos önzés politikai, gazdasági, ökológiai meg Isten tudja még hányféle válságot szül, és egyre kilátástalanabb ez az egész. Hogy legyen valami pozitív üzenet, felvetődik, hogy talán még mindig adott a lehetőség, hogy a másikhoz való odafordulással javítsunk a helyzeten. A klip pedig már azt a helyzetet és hozzáállást hivatott bemutatni, amikor a hanyatlás közepette inkább az érzéki örömöket hajszolva próbáljuk fenntartani azt a látszatot, hogy minden a legnagyobb rendben van.”

A BLAHALOUISIANA HÁGAI TURNÉNAPLÓJA VIDEÓN.


Az egyszerre világvégi és elitpartin játszódó, kevés snittes klipet Halász Glória rendezte. „Szerettünk vele dolgozni, a nyitottsága és a személyisége abszolúte hozzátett a végeredményhez, amivel mindannyian nagyon elégedettek vagyunk” – folytatja ismét Jancsó, majd a nyári és középtávú tervekről is mesélt a Recordernek: „Rengeteg koncert lesz a nyáron, szinte teljesen tele a naptár havi 10-11 fellépéssel. Minden nagyobb fesztiválon ott leszünk, jó színpadokon, jó időpontokban, aminek nagyon örülünk és igyekszünk ennek megfelelően is zenélni a közönségnek. A középtávú terv az, hogy mindenképpen maradni ezen az úton, amin haladunk. Így építeni a közönséget, ahogyan eddig is tettük és lépkedni a lépcsőfokokon felfelé. Emellett a szimfonikus koncertünk anyagát is vinni, ahová csak tudjuk, mert nagyon imádtuk azt a zenei világot. Ilyen koncertünk lesz például június 23-án Balatonföldváron a kultkikötős fellépés. A nyári „Blahakonci” a Budapest Parkban lesz augusztus 23-án, amire vendégekkel és szintén új dallal készülünk.”

TURNÉBUSZBAN A BLAHÁVAL. INTERJÚ A BLAHÁVAL.


a Blahalouisiana legközelebb május 26-án a Belvárosi fesztiválon lép fel, Facebook-eseményoldal


és a remek friss dal és klip, a Nem vagyok egyedül


nyitókép: Sinco

Blahalouisiana Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2018/05/21/_hanyatlas_kozepette_az_erzeki_oromoket_hajszolva_itt_az_uj_blahalouisiana_klip-_es_dal
„Hanyatlás közepette az érzéki örömöket hajszolva” – itt az új Blahalouisiana-klip és -dal!
süti beállítások módosítása