Grimes a világ 53. leggazdagabb emberével jár

2018.05.08. 12:50, RRRecorder

grimes.jpg

Aki Elon Musk. Egy mesterséges intelligenciával kapcsolatos, ezoterikus szóvicc hozta őket össze.

Nem szoktunk ilyesmiket megírni, de hát az összes zenei lap is megtette, nemcsak a bulvárosak, meg hát hányszor fordult elő és fog előfordulni az életünkben, hogy egy zenész, akit nagyon szeretünk, világhírű milliárdossal, látnok-messiás-vállalkozó-CEO-val jár? Márpedig most ez van, már egy hónapja, de most álltak a nyilvánosság elé ők ketten a Met Galán. De még előtte lerántotta a leplet a kapcsolatról a Page Six, ami azt is megírta, hogyan talált rá Elon Musk Grimesra.

Szóval van egy gondolatkísérlet a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, aminek Roko's Basilisk a neve, és röviden összefoglalva arról szól, hogy tegyük fel, hogy egyszer a jövőben létrejön egy gonosz és nagyon okos mesterséges intelligencia, ami megkínozza azokat, akik nem segédkeztek a létrejöttében. Beleérve azokat is, akik már nem élnek (!), őket ugyanis létrehozza számítógépes szimulációként, és azt fogja kínozni. Na most mivel nem lehetünk biztosak abban, hogy nem számítógépes szimulációban élünk, ezért ajánlatos egy ilyen gonosz mesterséges intelligencia létrehozásán munkálkodnunk, különben jön a kínzás! (Bővebben lásd itt).

Szóval ezzel kapcsolatban találta ki Elon Musk azt, hogy Rococo's Basilisk, ám mielőtt elsütötte volna, megnézte, hogy másnak is eszébe jutott-e. Kiderült, hogy már három évvel az ő ötlete előtt Grimes Flesh Without Blood című - a Recorderen részletesen itt bemutatott - klipjében szerepelt egy figura, ami csak a videót nézve nem egyértelmű, de itt beszélt róla. Elon Musk efölött érzett örömében felvette a kapcsolatot Grimesszal, aki meg annak örült, hogy "három éve ez az első eset, hogy valaki érti ezt a viccet".

Kb. egy hónapja tart a kapcsolatuk, de eddig titkolták, viszont a Twitteren azért üzengettek egymásnak. Elon Musk például nagyon szerette Grimes és Janelle Monáe videóját, amit mi is 2017 legjobbjai közé választottunk. Egy twitteres üzenetváltásukba valaki még be is írta Musknak, hogy "mikor hívod már el randira?"

A világ egy része most éppen azt nézegeti, hogy: ki is ez a Grimes? Mi sokat írtunk róla: itt mutattuk be részletesen a pályáját, itt írtunk legutóbbi lemezéről, itt az előzőről, itt arról, hogy írt dalt Rihannának, de ő nem kérteitt szeméremajkakat formáló gyűrűiről - és 2012-ben beszélgettünk is vele.

Címkék: grimes elon musk
https://recorder.blog.hu/2018/05/08/grimes_a_vilag_53_leggazdagabb_emberevel_jar
Grimes a világ 53. leggazdagabb emberével jár
süti beállítások módosítása