Selfie a Nagyszínpad előtt: ByeAlex és a Slepp.

2018.05.01. 20:00, Recorder.hu

nagyszinpad2018_selfie_byealexesaslepp.png

Május 2-től 5-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2018-as Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 11-ei döntőjébe. A Recorder – idén másodszor a program médiapartnereként – ebben a cikkben jelentette be az indulók névsorát és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Az utolsó, nyolcadik gyorsfényképet a ByeAlex és a Slepp lőtte magáról. A zenekar május 4-én, pénteken az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

A korábbi évek során felléptünk a Strand, a Campus és az EastFest nagyszínpadán, illetve a Volt fesztiválon egy közepes színpadon, ami számunkra szintén nagynak mondható. A legkisebb talán egy nyíregyházi klubnak a színpada volt. Lehet, hogy sablonos válasz, de tényleg szeretjük mindkettőt, a nagyszínpadoknál mindent felülmúló érzés, amikor mozog a tömeg, amíg a szem ellát és énekli a dalaidat. De természetesen egy kis klubban, amikor karnyújtásnyira vannak az emberek és szinte együtt lélegeztek, az is teljesen magával ragadó.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Mi szerencsére nagyon sokat koncertezünk, így a próbák inkább arra szolgálnak, hogy pontosan annyi időt játsszunk majd, amennyit a műsor keretei engednek.

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Általában a szezon elején bevonulunk egy terembe az összes hangszerünkkel, keverőpultokkal, monitorokkal és lepróbáljuk a turnéműsort, így utána kifejezetten már csak akkor próbálunk, ha új dal kerül a műsorba.

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

Kifejezetten nagy kampánnyal nem készülünk, természetesen folyamatosan tájékoztatjuk a közönségünket a Nagyszínpadról, és természetesen arról, hogy ez egy kiemelt ügy a zenekar életében.

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Alapvetően egy rövidített műsorral készülünk, illetve egy új meglepetésdallal is, ami ott fog először elhangzani.

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Azért szeretnénk nyerni, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy tudunk jó és igényes bulit csinálni, és hogy ez az embereknek is tetszik. Természetesen ha nem nyerünk, azzal sincsen semmi gond, mert számunkra az a nagyon fontos, hogy sok embernek megmutathatjuk, milyen bulikat is csinálunk.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

Alapvetően szinte 100% öröm, a mi esetünkben (vagyis Alex esetében) inkább az ismeretségnek vannak hátulütői… Minél ismertebb valaki, annál több negatív kritikát is kap.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

Ha az a zene, amit egy zenekar képvisel, sok embernek tetszik, az mindenképpen egy szerencsés helyzet… Alapvetően ami rajtunk múlik, az csak annyi, hogy végezzük el tisztességgel a feladatunkat.

A ByeAlex és a Slepp május 4-én lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

A Bye Alex és a Slepp a Facebookon.

A Bye Alex és a Slepp a YouTube-on.

A Bye Alex és a Slepp az Instagramon.

A Bye Alex és a Slepp a Spotify-on.

A Bye Alex és a Slepp a Recorderen.

nagyszinpad2018_selfie_byealexesaslepp_d_1.png

https://recorder.blog.hu/2018/05/01/selfie_a_nagyszinpad_elott_byealex_es_a_slepp
Selfie a Nagyszínpad előtt: ByeAlex és a Slepp.
süti beállítások módosítása