Selfie a Nagyszínpad előtt: Belau.

2018.04.25. 18:30, Recorder.hu

nagyszinpad2018_selfie_belau.jpg

Május 2-től 5-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2018-as Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 11-ei döntőjébe. A Recorder – idén másodszor a program médiapartnereként – ebben a cikkben jelentette be az indulók névsorát és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A második gyorsfényképet a Belau vezetőjétől kaptuk. A zenekar május 4-én, pénteken az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?Tavaly a Budapest Parkban játszhattunk Parov Stelar előtt 10 ezer embernek, pár hete pedig a Halott Pénz előtt a Papp László Sportarénában és a debreceni Főnix csarnokban. Ezek voltak a legnagyobb nézőszámú koncertjeink eddig. A legkisebbre nem emlékszem, de volt egyszer-kétszer, hogy alig fértünk el négyen a színpadon.

 
2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?
Igyekszünk folyamatosan fejleszteni a koncertműsorunkat, dalszerkezetek, hangzás, összekötők és vizuál tekintetében is, főleg, ha egy-egy kiemelt koncert előtt állunk. A Nagyszínpad abszolút ide tartozik, most is sokat próbálunk, pár hete kezdtük el a felkészülést. Most talán még aprólékosabban vesszük át a dalokat és a koncert felépítését.
 
3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne? 
A 11. kerületben próbálunk, egy vadonatúj próbateremben, ahova nemrég költöztünk. Az előző termünkben két évig próbáltunk, amit nagyon szerettünk, de sajnos folyamatosan beázott, így elköltöztünk. Amit legjobban szeretünk benne, az az, hogy száraz. :)
 
4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?
A legfontosabb, hogy adjunk egy jó koncertet, amely remélhetőleg meggyőzi a zsűrit és a közönséget is. Ezen felül természetesen igyekszünk a social felületeken is aktívnak lenni és meghálálni majd a szavazatokat.
 
5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok? 
Több új dalt is játszunk és több régi dalt új köntösbe öltöztettünk, így aki eljön, az remélhetőleg az eddigieknél is sokkal jobb Belau-koncertélményt kap. Egyfelől készül az új lemezünk, amiről folyamatosan beteszünk a műsorba újabb szerzeményeket, másfelől pedig van jó pár "klasszikus" dal, ami nem maradhat ki a műsorból.
 
6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri? 
Hatalmas élmény sok ember előtt, nagy színpadokon játszani, bár szerencsére, aki bekerült a Nagyszínpadba, az már önmagában nyert. Számunkra a külföldi fesztivállehetőségek lennének az igazán nagy nyeremények, hiszen nem titkolt célunk, hogy más országokban is egyre nagyobb teret kapjunk. Eddig 19 országban játszottunk másfél év alatt, és csupa pozitív tapasztalatunk van.
 
7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?
Zenélni 100%-ban öröm, más kérdés, hogy a zenélés jópár kevésbé kellemes dologgal, lemondásokkal is jár, amit szenvedésként is felfoghatunk, bár ezen a téren is igyekszünk pozitívak maradni.
 
8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?
Nem tudom, ki mit hív szerencsének, de mi abban hiszünk, hogy kizárólag rajtunk múlik, hogy mit értünk el és mit nem.
A Belau május 4-én lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.
nagyszinpad2018_selfie_belau_d.jpg
https://recorder.blog.hu/2018/04/25/selfie_a_nagyszinpad_elott_belau
Selfie a Nagyszínpad előtt: Belau.
süti beállítások módosítása