Torres és Grimes is beszólt a 4AD kiadónak

2018.04.18. 14:45, RRRecorder

grimes_aliens.jpg

Torres az egész zeneipart is jól elküldte.

"A 4AD-nél ez Torres első megjelenése és örülhet a kiadó, hiszen az ösztönösebb debütálás és a mélyebb második LP után kaptak egy nagyon magabiztos, kidolgozott, a maga világát tökéletesen felépítő anyagot. Ami ugyan biztosan nem lesz sokak lemeze, de keveseknek nagyon be fog ragadni. Én közéjük tartozom" - írtuk Torres Three Futures című tavalyi lemezéről. Úgy látszik, túl keveseknek jött be, mert az énekesnő azt írta ki a Twitterre, hogy "korábbi kiadóm, a 4AD úgy döntött, hogy felmondják a három albumra szóló szerződésemet, mert nem vagyok kereskedelmileg elég sikeres. A legjobbakat kívánom nekik. Továbbá bassza meg a zeneipar." A 4AD nem komentálta Torres tweetjét, a honlapon még mindig fent van. A Billboard megjegyzi, hogy mígy Torres 2015-ös, Sprinter című albuma a kifejezetten az új, feltörekvő előadók lemezeit listázó Heetweekers charton a 20. helyre jutott, addig a Three Futuresnek nem sikerült egyetlen listára sem felkerülni.

Korábban a Torresnél jóval híresebb, sikeresebb Grimes szólt be a 4AD-nek. Azt írta, hogy új zenéken dolgozik, egyszerre több lemezen: "az egyik az utolsó lesz a szar kiadómnál, a másik meg az első az új kiadómnál, amit én választok. De az is lehet, hogy teljesen független leszek, most nézem, milyen választási lehetőségeim vannak." Aztán az Instagram-posztból kitörölte ezt a részt, de persze addigra már megjelentek az erről szóló hírek, úgyhogy bocsánatot kért: "sajnálom a negatív szarságokat, amiket mondtam, nem akarok rossz vibe-ot terjeszteni". Azért, hogy a negativitás pozitivitásba forduljon, egy szép rajzot közölt, amin "űrlények vizsgálnak érző fekete trutyit".

A 4AD a dream pop majd a shoegaze fénykorában az egyik meghatározó kiadó volt (lásd az utóbbi történetéről szóló cikkünket), azóta pedig ugyan már nem lehet egyetlen hangzást kötni a nevéhez, de még mindig ott van a meghatározó független kiadók között.



Címkék: torres grimes 4ad
https://recorder.blog.hu/2018/04/18/torres_es_grimes_is_beszolt_a_4ad_kiadonak
Torres és Grimes is beszólt a 4AD kiadónak
süti beállítások módosítása