Kínai harangok, romániai turné, megkerült francia hölgy és dalpremier! Sonya: Chinese Bells

2018.04.18. 14:48, rerecorder

sonya_2.jpg

A négytagú SONYA zenekar a 2014-es Celine Gibassier EP és a 2016-os Krypta (Tales Of Youth) klipdal után aktivizálta magát ismét és tér vissza most a Chinese Bells dallal.

sonya_gibassier.jpgA SONYA nálunk mutatta be Celine Gibassier című EP-jét, aminek címe onnan ered, hogy a zenekar fele beköltözött egy olyan lakásba, amelyben az ott hagyott szép névtábla szerint korábban egy ilyen nevű nő lakott. Akkor ezt mondta erről Korbucz Sonya zenekarvezető: "A titokzatos Celine egyébként nem más, mint a jelenlegi lakásunk előző lakója, egy francia hölgy. A lemezhez annyi köze van, hogy róla neveztük el a szövegek beszélőjének alteregóját." Ez a titokzatos francia hölgy aztán később az interneten szembesült azzal, hogy neve egy magyar lemezhez kötődik: "megtalált minket és írt a zenekaros oldalunkra, érdeklődve, hogy róla van-e szó, teljesen véletlenül bukkant ránk. Google fordításban olvashatta valószínűleg a Recorder-cikket is, mert hivatkozik rá." A zenekar és a hölgy között kialakult egy kedélyes beszélgetés, ami során a már kicsit ismerősebb idegen természetesen utólag is engedélyét adta a névhasználathoz és mindkét fél egészen elképesztőnek találta a történetet és persze örült is az egymásra találásnak. Ki ne örülne? A világ kicsi, ha ilyen jó találkozásokkal telik meg.

A zenekar az elmúlt évekbeli koncertezést most egy romániai fellépéssorozattal folytatta. "A román posztrock legnagyobb - és majdnem egyedüli - képviselőjével, a hazájában jól ismert Am Fost La Munte Si Mi-a Placuttal voltak közös koncertjeink. Románia két legnagyobb klubjában volt szerencsénk játszani (Bukarest, Control Club és Brassó, Rockstadt) és ezt megtoldottuk egy kolozsvári Flying Circus-beli koncerttel, ahol először adtuk elő a Chinese Bells című új, online most debütáló dalunkat."

sonya_live.jpg

Az új szám pedig már egy új EP beharangozója is, ami április végén érkezik, majd az egyik, Kristóf Norberttel közös felvételhez egy klip is társul májusban. "Ez a dal újabb esete annak, hogy ujjal bontogatok fel akkordokat, időről-időre előbukkan a zenénkben, kicsit jellemző is ránk. Az emelkedettebb hangulatú dalaink közé tartozik, de jellemzően "keserédes" és a dobosunk, Gábor adta a címét, egyrészt azért, mert amikor először megmutattam neki, azt mondta, hogy olyan, mint egy kínai horrorfilm zenéje, másrészt pedig a dal elején "csilingelő" gitárok miatt. Ezért lett Chinese Bells. Kicsit lebegésszerű, ha eléri a hallgatónál a célját, akkor magával is sodorhat, a végére pedig lehet topogni is" - mesél a friss szerzeményről Sonya.


A zenekar legközelebb pénteken, április 20-án a Dürerben folytatja turnéját a román formációval (Facebook-eseményoldal), másnap pedig Veszprémben lépnek fel együtt (Facebook-eseményoldal). 


és akkor a friss és remek Chinese Bells


valamint a 2016-os klipdal: 


nyitófotó:
Fejér Bernadett
koncertkép: Andrei Musat

https://recorder.blog.hu/2018/04/18/kinai_harangok_romaniai_turne_megkerult_francia_es_dalpremier_sonya_chinese_bells
Kínai harangok, romániai turné, megkerült francia hölgy és dalpremier! Sonya: Chinese Bells
süti beállítások módosítása