Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Máris ikonikus a Janelle Monáe-klipben szereplő vaginanadrág

2018.04.17. 15:27, RRRecorder

janelle_monae_pynk.jpg

A tervező a Google-ön keresett rá a vaginára.

Janelle Monáe az április 27-én érkező Dirty Computer albumhoz kiadott már korábban két nagyszerű klipes számot - az egyiket egyenesen az év eddigi legjobbjának neveztük itt -, nemrég pedig kijött a PYNK, amiben Grimes vendégszerepel, és ami elsősorban a hozzá tartozó videó miatt váltott ki hatalmas figyelmet. Maga az énekesnő így fogalmazott: "A PYNK az alkotás, az önszeretet, a szexualitás és a punci hatalmának [pussy power] pimasz ünneplése. A PYNK a szín, ami mindannyiunkat egyesít, mert ez az a szín, ami az ember testének legmélyebb és legsötétebb zugában is megtalálható." Ahogy a Guardian írja, "az egész szerencsére pont annyira szubtilis, mint egy pörölykalapács."

EGY ÉV LEGNÉZETTEBB KORHATÁROS VIDEÓI ÖSSZEGYŰJTVE ITT!


Mint látható, a klipben sok minden történik, és a vagina több vizuális metaforája is előkerül, de a legnagyobb figyelmet a "vaginanadrágok" váltották ki. A ruhadarabokat (hiszen mind különböző) alig néhány nappal a videó megjelenése után máris egyöntetűen az "ikonikus" jelzővel szokás leírni. A holland dizájner, Duran Lantink tervezte ezeket. Mint a Dazednek elmondta, a klip rendezője, Emma Westenberg hívta fel, hogy valami "a vagina látványát és érzését keltő" ruhadarabot kellene összehozni a videóhoz. Az eredeti ötlet valamilyen nyakravaló lett volna, Lantink állt elő a nadrág ötletével, ami mindenkinek tetszett.

"Volt-e valami vagina témájú műalkotás, ami inspirált?" - tette fel az újságíró a kérdést. "Szeretem Marlene Dumas munkáit, de az az igazság, hogy csak beírtam a Google-be, hogy 'vagina', aztán elmentem a piacra, hogy megtaláljam a tökéletes színeket és anyagokat" - válaszolta Lantink. Mint mondja, a nadrágokban van pamut, rakott selyem és tüll. Az egész olyan gyorsan készült, hogy egy munkatársa még a repülőn és a repülőtéren is a vaginanadrágokat varrta. A videón dolgozó stylist, Alexandra Mandelkorn azt mondja, hogy egyelőre nincs tervben, hogy többet gyártsanak a nadrágokból, de "úgy tűnik, hogy az interneten nagyon hódít, úgyhogy meglátjuk".

Hozzá kell tenni, hogy akármennyire is a vaginanadrágokról látszik szólni a klip körüli beszélgetés, sok szó esett azért a fekete nők szexualitásáról is. Mi több, mind Janelle Monáe, mind a klipben (és a korábbi Make Me Feelben) szereplő színésznő, Tessa Thompson is gyakran hangsúlyozza, hogy a videóban általában a nőkről van szó - és nem minden nőnek van vaginája. Ezt posztjaikban is megírták, ráadásul ha megfigyeljük, nem minden táncos visel vaginanadrágot. Mint többen megjegyzik, a "vaginát ünneplő" műalkotások gyakran megfeledkeznek a transzneműekről. (Tessa Thompson egyébként a pletykák szerint Janelle Monáe partnere, de az ezt firtató kérdésekre ügyesen nem szokott válaszolni egyikük sem.)

A NŐK MINDEN KORÁBBINÁL NYÍLTABBAN ÉNEKELNEK A SZEXRŐL 

A PYNK óta kijött még egy szám is a Dirty Computerről, ezúttal klip nélkül:

https://recorder.blog.hu/2018/04/17/18_maris_ikonikus_a_janelle_monae-klipben_szereplo_vaginanadrag
18+ Máris ikonikus a Janelle Monáe-klipben szereplő vaginanadrág
süti beállítások módosítása