Ma este Szubpop fesztivál a TEJ zászlaja alatt

2018.04.13. 08:00, RRRecorder

 szubpop_fesztival.jpg

Az egyik kedvenc tavalyi lemezünkért felelős TEJ összehozott egy minifesztivált, négy másik hasonszőrű zenekarral.

"Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött) végre megjelent nagylemeze rádióbarát pop, olyan csavarokkal, amik miatt persze, hogy nem rádióbarát - de ettől igazán jó" - írtuk a Pénztelenség, sikertelenség, csillogás című albumról, ami az egyik kedvencünk volt 2017-ben. A zenekar hozta össze az Szubpop Fesztivált, aminek címéről azt írják: "a műszó nem egy konkrét zenei stílust jelent, inkább egy hozzáállást", mégpedig azt, hogy a saját útjukat járják, nem minden áron a mainstream sikert hajkurásszák.

Ez azért sok mindenkire igaz; érdemes hozzátenni, hogy valahol a pop és az (alt.) rock közé helyezhető el mindegyik. A TEJ-en kívül a rádióból is ismerhető Mocsok 1 Kölykök, az electro-rockos Saverne, illetve a szubpop univerum feltörekvői: a Mamelons ("szubverzív modern-rock, emotív-pop köntösben") és a Gargantua ("stílusunk egészséges keveréke a popnak, rocknak"). Alább mindenkitől meghallgatható egy-egy szám.

A Szubpop fesztivált (ami talán az első, mármint hogy nem kizárt, hogy lesz folytatása) április 13-án, pénteken rendezik a Kuplungban, részletek itt.

És igen, a Sub Pop egy nagyon híres lemezkiadó.

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/04/13/ma_este_szubpop_fesztival_a_tej_zaszlaja_alatt
Ma este Szubpop fesztivál a TEJ zászlaja alatt
süti beállítások módosítása