Killer Mike kiállt a fegyvertartás mellett

2018.03.26. 15:52, RRRecorder

killer_mike.jpg

Mondott néhány meredek és néhány megfontolandó dolgot az NRA tévéjének.

Killer Mike (aki mostanában a Run The Jewels tagjaként ismert leginkább) a 2016-os kampányban Bernie Sanders nyílt támogatója volt, és általában véve is gyakran nyilatkozik politikai kérdésekben, (amerikai értelemben) baloldali álláspontot képviselve. Ezért sokakat meglepett, amikor a fegyverlobbi legfőbb szervezete, az NRA tévéjének adott egy interjút a fegyvertartás védelmében. Mint mondta, nem kell mindenben egyetértenie a "progresszív" oldallal, ami oké is - az már kicsit kevésbé, hogy a felvonulókat vagy tán a progresszíveket olyan szolgalelkű embereknek nevezte, akik mindenben követik a megmondóemberek álláspontját.

Killer Mike leginkább a feketék fegyvertartásáról beszélt, álláspontja nagyjából úgy foglalható össze, hogy ez a kisebbség szisztematikus erőszak áldozata, és a fegyver az az eszköz, amivel megvédhetik magukat ettől. Merthogy "a valóságban a rendőrök nem mindig érkeznek időben". Elmondta, hogy a lánya a Savannah State University diákja, ahol idén februárban volt lövöldözés, és a család úgy döntött: a lánynak vesznek egy fegyvert, és lőgyakorlatokra fog járni, hogy jól tudja használni.

MICHAEL STIPE FURA SZÁMOT ÍRT A TÜNTETÉS TÁMOGATÁSÁRA

Az interjút komoly vita követte. Még azok is, akik vagy egyetértettek a rapperrel, vagy legalábbis megvitatandó álláspontnak tekintik, amit mond, kritizálták azt, hogy az NRA-nek nyilatkozta ezt, hiszen a szervezet szerintük nem éppen arról híres, hogy kiállna a feketéket sújtó erőszak ellen. Ráadásul az interjút a vasárnapi nagy tüntetés előtt külön reklámozták, a szervezőket diszkreditálva.

Killer Mike a kritikák hatására elmondta, hogy az interjú ilyen felhasználásáról nem tudott előre, és nem is ért vele egyet, sőt. "Támogatom a tüntetést, és támogatom, hogy a feketéknek lehessen fegyvere - ez a kettő lehetséges egyszerre." Arról a szintén kétes megjegyzéséről, hogy ha a fia részt vesz abban a tiltakozásban, amikor diákok kivonultak az iskolából, akkor megmondja neki, hogy "szeretlek, de akkor a házamat is el kell hagynod", elárulta, hogy vicc volt - valójában azért nem engedte a gyereknek, hogy kivonuljon, mert rosszul áll matekból, de a kis franc így sem ment be az órára. #középosztálybeliapukákproblémái

Kiler Mike összes reakciója itt van összegyűjtve; alább az eredeti videó, és az az idézet, ami talán a legjobban megvilágítja az álláspontját.

 

https://recorder.blog.hu/2018/03/26/killer_mike_kiallt_a_fegyvertartas_mellett
Killer Mike kiállt a fegyvertartás mellett
süti beállítások módosítása