Punkattakk-léggitározás Berlinben – Itt a Mambo Rumble új dala és klipje

2018.03.22. 11:00, rerecorder

29250582_10160497292295122_1086993324_o.jpg

Tavaly ősszel formálódott-alakult Lang Ádám legújabb projektje, a Mambo Rumble (volt ugye korábban főszervezésben a Rakéta fesztivál, a színpadon pedig a Halál Judit, a Summer Schatzies, legutóbb a Veszélyes Faszfej). A novemberben megjelent bemutatkozó EP (No Reality Outside) után itt az első rendes stúdióban felvett dal, a Maturing Scum. Amihez egy Berlinben forgott mókás klip is készült!

0012910199_20.jpg

A Mambo Rumble-t Ádám eleinte kifejezetten képlékeny felállással indította, az aktuális és „reméljük végleges felállás” így néz ki: Vica, Peti és Áron (a Tumóból), na és persze Ádi. A zenekar egyszerű kiindulással startolt: „nincs nagy terv, magyar szövegeket elengedni, helyette akár full értelmetlen angollal, minél poposabb számokat írni, de legalább refréneket. Eddig csak Ádi írt, ezt az újat is főleg ő, de közösen véglegesítettük.” Az új szám már profi stúdióban, a Tom-Tomban készült, hozzá pedig egy remek klip Berlinben, Lippai Balázs rendezésében, fénylépezésében, vágásával.

A tervek között szerepel egy nagylemez: „még nem tudjuk mi lesz, de egy Let It Be-s, műfajkaotikus rocklemez jó lenne végig, Mező és Gergő (Tom-Tom) közreműködésével. Ezt most ilyen pophardcore-nak gondoljuk, de a No Reality Outside EP számai tök mások voltak, és azokat is újra vennénk ehhez, mondjuk ki tudja, hogyan. További terv, hogy furcsa helyeken szeretnénk koncertezni.” Na és, hogy melyik Let It Be a szóban forgó mintalemez? Mindkettő, természetesen. A nagy példakép Replacements azonos című albuma is változatos zeneileg a korabeli (1984-es LP) posztpunk/hardcore/alternatív rock-színtéren, de persze a Mambo Rumble-borítón megidézett Beatles-féle utolsó nagylemez meg végképp „műfajkaotikus rocklemez.”

https://mamborumble.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mamborumble/


és akkor friss dal és a mindenféle berlini terekben léggitározó, légdoboló, "légéneklő?" frontemberrel a friss video: 


a 2017-es debüt EP (klipek erre): 

https://recorder.blog.hu/2018/03/22/punkattakk-leggitarozas_berlinben_itt_a_mambo_rumble_uj_dala_es_klipje
Punkattakk-léggitározás Berlinben – Itt a Mambo Rumble új dala és klipje
süti beállítások módosítása