"Ez nem nevezhető választásnak" - a Pussy Riot így ünnepli Putyin győzelmét

2018.03.19. 14:41, RRRecorder

pussy_riot.jpg

Nem fognak engedelmeskedni. Nem mintha bárki ezt várta volna.

"Na ki fog nyerni??" - tette fel a sokakat (nem) izgató kérdést az egy hete Budapesten járt Pussy Riot új, angolul ELECTIONS címre hallgató, orosz nyelvű számának kommentárjában. Az általában punkként jellemzett aktivista csoport most ipari hiphopban mondja el, mit várhat tőlük a "szégyentelen tolvaj" hatalom a következő hat évben: engedelmességet nem, harcot igen. Sőt, nem is tolvajok, mert azoknak legalább van tartásuk. A - YouTube-on angolul is olvasható - szöveg szerint sokan a hatalmon belül is elégedetlenek, és puccs várható.

A PUSSY RIOT VAGINA-DALA

A kísérő szöveg így jellemzi, mit hozott Putyin uralkodásának eddigi 18 éve: "A politikai aktvitisták letartóztatása, megmérgezése, megkínzása, meggyilkolása. ÓRIÁSI intézményes korrupció. Teljesen lebontott demokratikus intézmények. Óriási gazdasági egyenlőtlenség. Romló körülmények a börtönökben. Környezeti katasztrófa sok ipari régióban. Cenzúra mindenhol: a médiában, az oktatásban, az interneten, az emberek fejében. Félelem okozta öncenzúra." Mint írják, "a március 18-i események nem nevezhetők választásnak".

SZEXISTA PUTYINISTÁK, VÉGETEK! PUSSY RIOT-PORTRÉNK

A videóben feltűnő rajzokat Oleg Navalnij, Alekszej Navalnij ellenzéki vezető öccse készítette, akit a Pussy Riot politikai fogolynak nevez. A testvérpárt együtt ítélték el, Oleg még mindig börtönben ül; az Emberi Jogok Európai Bírósága alaptalannak ítélte az eljárást.


A Pussy Riot nem sokkal korábban angol nyelvű számot adott ki David Sitekkel (TV On The Radio), amiről azt írták, hogy "reméljük, nem fog tetszeni, mert undorító dolgokról szól"; az igazságszolgáltatás korrupt, sőt, gyilkos szereplőit lehülyézi, hatalomittasnak, mocskos tolvajoknak és gyáváknak bélyegzi.

Címkék: pussy riot
https://recorder.blog.hu/2018/03/19/_ez_nem_nevezheto_valasztasnak_a_pussy_riot_igy_unnepli_putyin_gyozelmet
"Ez nem nevezhető választásnak" - a Pussy Riot így ünnepli Putyin győzelmét
süti beállítások módosítása