Meghalt Craig Mack, a kilencvenes évek ikonikus rappere

2018.03.14. 12:33, RRRecorder

craig_mack.jpg

A Bad Boy kiadó első megjelenése és első slágere is az ő nevéhez fűződik, bár a sikert nem tudta megismételni. 46 éves volt.

Craig Mack nagy becsben áll a kilencvenes évek hiphopjáért rajongók között, bár a kor legnagyobb sztárjai közé nem tudott bekerülni. Viszont az évtized egyik ikonikus slágere az ő nevéhez fűződik: a Flava In Ya Ear top 10-be került. Ennek remixében - aminez a szintén ikonikus videó készült - hallható The Notorious B.I.G., akinek a sztárrá váláshoz vezető úton fontos lépés volt a szám, valamint ez volt Busta Rhymes egyik első megjelenése is.

A Flava In Ya Ear volt az akkoriban még ismeretlen Sean Combs kiadója, a Bad Boy első kiadványa, mint arról Diddy is megemlékezett most, azt írva Mackről: "mindig a szíved parancsát követted". Itt jelent meg Craig Mack első nagylemeze, a Project: Funk Da World is, ami aranylemez lett, viszont az egy héttel utána kijött Notorious B.I.G.-album, a Ready To Die sikere elhomályosította ezt (és sok minden mást is az időszakból). A Get Down című Craig Mack-szám még kisebb sláger lett, azonban a második nagylemez már nem a Bad Boynál jött ki, sikeres sem lett. Craig Mack aztán eltűnt; később kiderült, hogy egy keresztény gyülekezethez (a kritikusok szerint szektához) csatlakozott.

2017-ben megjelent egy digitális válogatás a 2000 és 2006 között készült számaiból, és már új lemezre készült. Erick Sermon producerlegenda árulta el, hogy már majdnem elkészültek a munkával. Ugyanő beszélt arról is, hogy neki és néhány másik gyerekkori barátjának (középiskolába jártak együtt) árulta csak el nemrég Craig Mack, hogy szívbetegséggel küzd, és valószínűleg meg fog halni. Erick Sermon szerint a legfontosabb, amit tudnunk kell elhunyt barátjáról, hogy "ő maga volt a két lábon járó szeretet".

 

 

Címkék: gyász craig mack
https://recorder.blog.hu/2018/03/14/meghalt_craig_mack_a_kilencvenes_evek_ikonikus_rappere
Meghalt Craig Mack, a kilencvenes évek ikonikus rappere
süti beállítások módosítása