Dalpremier! Satelles: Abandoned Kingdom

2018.03.08. 08:00, rerecorder

sinco_campus170722_008.jpg

Az ismét pezsgő hazai hardcore/punk-színtéren a budapesti hardcore/metalcore Satelles áprilisban adja ki második albumát, amit most egy bivaly dallal vezetnek fel. A Some Got Saved lemez a rendszerváltás utáni nemzedékről szól, nekik címezték és fő témája, hogy mi vezethetett az apolitikus, elvándorló tendenciához, valamint, hogy 1990-hez képest hol tartunk most.

single.jpgA Satelles 2014-ben adta ki bemutatkozó EP-jét (Storyteller), amit 2016-ban követett a hétszámos The Wolf You Feed. Addig is, de azután pláne rengeteget koncerteztek, nem kis részben külföldön, valamint megírták második albumuk anyagát, de erről már meséljen a zenekar: „A Some Got Saved a második nagylemezünk, az első, ami a Pongo Pongo Collective gondozásában lát majd napvilágot április közepén. Az elmúlt két évet főleg turnézással és dalszerzéssel töltöttük, az albumot februárban rögzítettük a SuperSize-ban Dexter felügyelete mellett.”

A lemezanyag áprilisban, a választások után jelenik meg, és a kvintett a szcénát jellemző apolitikussággal szakítva, átfogó társadalmi felelősségvállalású üzenettel jelentkezik, a lemez Japánban is megjelenik. A Satelles az anyag témáiról is beszélt a Recordernek: „A lemez a rendszerváltásról és annak utóhatásáról szól, az azóta felnőtt nemzedékről, akik keresik a helyüket a világban, csalódnak, keresnek, menekülnek. Nekik címezzük ezeket a dalokat, mert mi is csalódtunk, kerestünk és menekültünk eleget, de hisszük, hogy a bolyongás nem tart örökké.”

Már tudjuk mutatni a Some Got Saved lemez borítóját is: 

satelles-web.jpg


a Satelles legközelebb március 17-én, jövő szombaton lép fel a Barba Negrában, az Apey And The Pea, a Stubborn és a The Southern Oracle társaságában, Facebook-eseményoldal


és akkor a friss dal, a dallamos-dühös Abandoned Kingdom, amely az áprilisban érkező konceptlemezt vezeti fel: 


fotó:
sinco
lemezborítók: Branca Studio


Satelles Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2018/03/08/dalpremier_satelles_abandoned_kingdom
Dalpremier! Satelles: Abandoned Kingdom
süti beállítások módosítása